ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κ.Σκρέκας: Τα 4 μέτρα που ανακοίνωσε για τις ανατιμήσεις και την αισχροκέρδεια

Τα 4 μέτρα που ισχύουν ειδικά για τη Θεσσαλία

Κ.Σκρέκας: Τα 4 μέτρα που ανακοίνωσε για τις ανατιμήσεις και την αισχροκέρδεια

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, ανακοίνωσε 4 μέτρα για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας και των ανατιμήσεων.

Ειδικότερα:

Τα 4 μέτρα για τις ανατιμήσεις και την αισχροκέρδεια

1. Μόνιμη μείωση τιμής στο ράφι με ειδική πινακίδα -Μείωση τουλάχιστον 5% στην τιμή για έξι μήνες. Η μείωση θα πρέπει να είναι πάνω και πέρα από τις ήδη υπάρχουσες εκπτώσεις. Η αρχική τιμή είναι η τιμή ραφιού μέχρι χθες. Σε περίπτωση που κάποια εταιρεία δηλώσει ψευδή τιμή θα επιβάλλεται πρόστιμο 20.000 ευρώ ανά κωδικό προϊόντος.

2. Ελέγχουμε αυστηρά τους προμηθευτές όπως και την εφοδιαστική αλυσίδα. Τα σούπερ μάρκετ με ετήσιο κύκλο άνω των 90 εκατ. ευρώ υποχρεούνται να κοινοποιούν στο υπουργείο τους τιμοκαταλόγους των προμηθευτών τους

3. Διαφάνεια στις τιμές για τα οπωροκηπευτικά. Τα σούπερ μάρκετ με ετήσιο κύκλο άνω των 90 εκατ. ευρώ πρέπει να κοινοποιούν τι τιμές στα λαχινικά και στα φρούτα. Οι τιμές θα δημοσιεύονται στο e-katanalotis. Στόχος η ενίσχυση του ανταγωνισμού και της διαφάνειας.

4. Αποφασιστική ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών. Ενδυναμώνουμε επίσης τον καταναλωτή και τον καθιστούμε σύμμαχό μας για την ακρίβεια. Καταγγγελίες θα γίνονται στο 1520 και θα φτιάξουμε και ειδική εφαρμογή.

Τα 4 μέτρα στη Θεσσαλία

Νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης είχε παρουσιάσει τα 4 μέτρα που έχουν ληφθεί ειδικά για τη Θεσσαλία.

  • Πλαφόν στο νερό
  • Κλειδώσαμε το πλαφόν κέρδους σε όλες τις εταιρίες για διατροφή
  • Ζητήσαμε από τις αλυσίδες πώλησης τροφίμων, ηλεκτρικών συσκευών και ύπνου να χαμηλώσουν τι τιμές τους -Πωλούνται προιοντα με τιμές κάτω του 20%. Βλέπουμε αυξήσεις στον τζίρο σούπερ μάρκετ που φθάνει το 80%
  • Αποστείλαμε κλιμάκια ελέγχου από τη ΔΙΜΕΑ για να ελεχχθεί η αγορά και έχουν διαπιστωθεί παραβάσεις. Πρόστιμα 110.000 ευρώ την τελευταία εβδομάδα στη Θεσσαλία. Ζήτησαμε ελέγχους και σε λαϊκές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.