ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Κ.Χατζηδάκης: «Από 1η Απριλίου ο νέος κατώτατος μισθός – Έρχεται μείωση των ασφαλιστικών εισφορών»

«Μέσα στην εβδομάδα θα ψηφιστεί η σχετική τροπολογία από τη Βουλή για τον κατώτατο μισθό» είπε

Κ.Χατζηδάκης: «Από 1η Απριλίου ο νέος κατώτατος μισθός – Έρχεται μείωση των ασφαλιστικών εισφορών»

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε σήμερα στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Μέσα στην εβδομάδα θα ψηφιστεί η σχετική τροπολογία από τη Βουλή για τον κατώτατο μισθό» είπε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Θεωρείτε ότι η κηδεία του τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου Β’ θα έπρεπε να γίνει «δημοσία δαπάνη»…

  • Διότι υπήρξε νόμιμος Αρχηγός του Κράτους (61%, 15.556 Votes)
  • Γιατί έκανε ενεργό και αναγνωρισμένη ενέργεια ανατροπής του δικτατορικού καθεστώτος (2%, 402 Votes)
  • Επειδή ήταν Ολυμπιονίκης (4%, 935 Votes)
  • Όχι δεν πρέπει να γίνει «δημοσία δαπάνη» διότι είχε εκπέσει (34%, 8.730 Votes)

Σύνολο ψήφων: 25.623

Loading ... Loading ...

«Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες διεργασίες, οι οποίες θα ολοκληρωθούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια το όλο θέμα θα έρθει στο Υπουργεία κι εγώ μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου θα υποβάλλω την πρόταση μου στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα λάβει και την τελική απόφαση», είπε ο κ. Χατζηδάκης. Συμπλήρωσε δε πως η αύξηση θα ισχύσει από την 1η Απριλίου και θα είναι σημαντική αρνούμενος όμως να πει περισσότερα για το ύψος της.

Χατζηδάκης για μείωση ασφαλιστικών εισφορών

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, απάντησε καταφατικά, υπογραμμίζοντας πως αποτελούσε δέσμευση της Κυβέρνησης που έγινε πράξη την πρώτη τετραετία, ενώ για λεπτομερείς για την νέα μείωση, παρέπεμψε σε ανακοινώσεις στην προεκλογική περίοδο.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στη συνέχεια σε μια σειρά από μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση και σχετίζονται με το Υπουργείο Εργασίας, όπως για παράδειγμα το επίδομα εργασίας, με το οποίο ένας άνεργος που βρίσκει για παράδειγμα δουλεία στο τετράμηνο θα συνεχίσει να παίρνει το μισό επίδομα ανεργίας έως ότου ολοκληρωθεί ένα έτος.

Σε ότι αφορά τα αναδρομικά για τους συνταξιούχους που δεν προσέφυγαν δικαστικά, ερωτηθείς σχετικά είπε ότι δεν υπάρχει κάτι νεότερο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.