ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κ.Χατζηδάκης για μέτρα στήριξης: «Θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού και όσο μπορούμε θα στηρίξουμε τον κόσμο»

«Από 17,5% που παρελήφθη η ανεργία το 2019 είναι στο 10% και οι προβλέψεις είναι για περαιτέρω αποκλιμάκωση» πρόσθεσε

Κ.Χατζηδάκης για μέτρα στήριξης: «Θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού και όσο μπορούμε θα στηρίξουμε τον κόσμο»

Για τα μέτρα στήριξης που ετοιμάζει η κυβέρνηση αλλά και την ανεργία μίλησε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Σχολιάζοντας την πτώση της ανεργίας στο 10% είπε: «Έχει γίνει μία πολύ σοβαρή προσπάθεια τα τελευταία 4 χρόνια, η οποία έχει αποδώσει».

«Αυτό που λέμε σοβαρότητα στη δημοσιονομική πολιτική, σοβαρότητα συνολικά στην οικονομική πολιτική οδήγησε σε παραπάνω επενδύσεις, παραπάνω εξαγωγές και στο τέλος της διαδρομής σε παραπάνω δουλειές και αύξηση των μισθών. Από 17,5% που παρελήφθη η ανεργία το 2019 είναι στο 10% και οι προβλέψεις είναι για περαιτέρω αποκλιμάκωση», πρόσθεσε.

Για επιδόματα

Ερωτηθείς αν θα δοθεί στο τέλος του χρόνου Χατζηδάκης για μέτρα στήριξης: Θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού, ο Κ.Χατζηδάκης τόνισε: «Θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού και στο μέτρο που μπορούμε θα στηρίξουμε τον κόσμο. Τι θα γίνει στο τέλος του χρόνου δεν ξέρουμε, όσα έχουν ανακοινωθεί ήδη, ισχύουν».

Φορολογία

Με αφορμή το φορολογικό νομοσχέδιο, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών τόνισε ότι όλες «οι συναλλαγές ακινήτων θα γίνονται μέσω τραπέζης», ενώ για τη χορήγηση των επιδομάτων μέσω κάρτας ξεκαθάρισε ότι «η λογική είναι να υπάρχει ένας καλύτερος έλεγχος στα επιδόματα και να μην έχουμε θέματα φοροδιαφυγής».

Για ελεύθερους επαγγελματίες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θέλουμε να περιορίσουμε τη φοροδιαφυγή των ελευθέρων επαγγελματιών διότι με βάση τα στοιχεία, το 71% όσων δηλώνουν ελεύθεροι επαγγελματίες, δηλώνουν εισόδημα κάτω από τον κατώτατο μισθό, ενώ το 4% των ελευθέρων επαγγελματιών πληρώνει το 50% του φόρου των ελευθέρων επαγγελματιών. Ερχόμαστε να αποκαλύψουμε κρυφή φορολογητέα ύλη και να τη χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια για κοινωνική πολιτική», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.