ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κατάρρευση της ΝΔ λόγω λαϊκής οργής προαναγγέλει ο Κ.Μητσοτάκης: Θα χάσουμε για οικονομικούς λόγους

«Βάφτισε» την λαϊκή οργή «λαϊκισμό» ο Κ.Μητσοτάκης

Κατάρρευση της ΝΔ λόγω λαϊκής οργής προαναγγέλει ο Κ.Μητσοτάκης: Θα χάσουμε για οικονομικούς λόγους

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι έχει προσγειωθεί στην πολιτική πραγματικότητα και άκουσε τα «καμπανάκια» των δημοσκόπων, καθώς πλέον άφησε πίσω την αλαζονεία που τον διέκρινε και «ψελλίζει» ότι έρχεται κατάρρευση της Νέας Δημοκρατίας, λόγω ακρίβειας. 

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε έμμεσα την αγωνία του για το μέλλον της κυβέρνησής του μιλώντας για την ενεργειακή κρίση και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στη συζήτηση με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Ματίας Κόρμαν, στο πλαίσιο του 7ου Οικονομικού Φόρουμ Δελφών.

Μπορεί το ελληνικό χρηματιστήριο ενέργειας να είναι έτσι οργανωμένο ώστε  η τιμή της ενέργειας να μην καθορίζεται από το μείγμα των πηγών που συμμετέχουν στην παραγωγή της αλλά από την τιμή του ακριβότερου καυσίμου, δηλαδή σήμερα του φυσικού αερίου, αλλά ο Κ. Μητσοτάκης τώρα θυμήθηκε ότι πρέπει να αποσυνδεθεί η τιμή του φυσικού αερίου από την τιμή του ηλεκτρισμού και είπε ότι χρειαζόμαστε ευρωπαϊκή απάντηση λέγοντας ότι προσδοκά να υπάρξει απόφαση τον Μάιο.

«Αν αυτό δεν συμβεί, θα ξοδέψουμε ως κράτη πόρους για να συγκρατήσουμε τις τιμές» είπε. «Αν δεν δράσουμε, θα αφήσουμε χώρο στις δυνάμεις του λαϊκισμού. Δεν πρέπει να χάσουμε για οικονομικούς λόγους την υποστήριξη των πληθυσμών μας», υποστήριξε χαρακτηριστικά. καθώς και στην χώρα μας εντείνεται η λαϊκή δυσαρέσκεια.

Τα περί μεγάλης και ισχυρής ανάπτυξης πλέον έμειναν στο παρελθόν. «Βγήκαμε από την πανδημία και ελπίζαμε ότι θα συνεχίζονταν η μεγάλη ανάπτυξη. Κανείς δεν περίμενε πόλεμο στην Ευρώπη. Είναι ξεκάθαρο ότι θα υπάρξουν μεγάλες επιπλοκές στην παγκόσμια οικονομία», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Τα μέτρα διχασμού που βιώνουν οι πολίτες εδώ και δύο χρόνια με αφορμή των Covid-19 και τα πρόστιμα έφθειραν σταδιακά την ΝΔ, η οποία πλέον έχει πέσει κάτω από το 25% (οι συστημικές δημοσκοπήσεις την δίνουν περίπου στο 28%). 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι εμμονές του Μαξίμου στην αντιρωσική ρητορική αλλά και στην ραγδαία απολιγνιτοποίηση (που θα στοιχίσει πολύ ακριβά ενεργειακά στη χώρα μας) ήταν απλά το «κερασάκι στην τούρτα»!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.