ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Μετά τον Μ.Βαρβιτσιώτη το Μαξίμου «ανοίγει την πόρτα» και για νέες αποχωρήσεις: «Όλοι αξιολογούνται» λέει ο Π.Μαρινάκης

Ο Β.Κικίλιας αναμένεται να αποχωρήσει από την κυβέρνηση - Δεν αποκλείονται και άλλες αλλαγές

Μετά τον Μ.Βαρβιτσιώτη το Μαξίμου «ανοίγει την πόρτα» και για νέες αποχωρήσεις: «Όλοι αξιολογούνται» λέει ο Π.Μαρινάκης

Επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ του pronews.gr για αποχώρηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από το υπουργείο Ναυτιλίας και όπως φαίνεται δεν θα είναι η μοναδική. 

Όπως σας αναφέραμε ήδη ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης Βασίλης Κικίλιας είναι ο δεύτερος υπουργός που έχει πάρει «μηδέν» και δύσκολα θα παραμείνει στη θέση του.

Στον Β.Κικίλια το Μαξίμου χρεώνει μια σειρά από αδυναμίες, καθώς δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει ούτε τις φωτιές (σσ. κάηκε η μισή Ελλάδα), ούτε τις πλημμύρες που «έπνιξαν» τη Θεσσαλία. Σαν να μην φτάνει αυτό δείχνει να έχει κακή επικοινωνία με τους υπολοίπους υπουργούς, χαρακτηριστικό είναι ότι ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας βγήκε σε ζωντανή εμφάνιση για να τον «αδειάσει», διώχνοντας παράλληλα με αυτό τον τρόπο και αυτός την ευθύνη από πάνω του.

Την πιθανότητα να αποχωρήσουν και άλλοι υπουργοί την επιβεβαίωσε επί της ουσίας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος στην ενημέρωση για την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ερωτήθηκε αν θα υπάρξει άλλη αλλαγή και απάντησε: «Θα επαναλάβω μηδενός εξαιρουμένου ότι όλοι αξιολογούμαστε καθημερινά άρα κάτι τέτοιο είναι μια διαρκής διαδικασία».

Να θυμίσουμε ότι την ίδια περίπου φράση είχε πει λίγα 24ωρα πριν την παραίτηση Μ.Βαρβιτσιώτη όταν και είχε ερωτηθεί για τον τέως -πλέον- υπουργό Ναυτιλίας.

Για την παραίτηση του κ. Βαρβιτσιώτη είπε: «Όλοι κρίνονται είχα πει στην προηγούμενη ενημέρωση» και «μάλιστα μετά τις εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας η απόφαση του υπουργού ήταν αναπόφευκτη και ορθή».

Όσον αφορά στην επιλογή του κ. Χρήστου Στυλιανίδη για την αντικατάσταση του κ. Βαρβιτσιώτη ο κ. Μαρινάκης είπε: «Είναι ένας άνθρωπος με κυβερνητική εμπειρία και μάλιστα έχει υπάρξει πολιτικός προϊστάμενος ενός σώματος ασφαλείας της Πολιτικής Προστασίας. Είναι ένας πολιτικός με Ευρωπαϊκή εμπειρία που είχε συμμετάσχει και στο ΚΥΣΕΑ και είναι πολύ σημαντικό και ένας πολιτικός με επιχειρησιακή εμπειρία».

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε επίσης: «Είναι δεδομένο ότι όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο πρέπει να διερευνηθούν όλα όσα έγιναν και δεν έγιναν και πρέπει να γίνουν πάντα υπολογίζοντας την διάσταση του φαινομένου. Προφανώς έχουν γίνει έργα και ήταν σημαντικά γιατί προστατεύθηκαν πόλεις και περιοχές. Ήταν τέτοια όμως η σφοδρότητα που μπορεί κανένα από αυτά να μην μπορούσε να την σταματήσει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.