ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μ.Βορίδης: «Η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση – Δεν έχω πληροφορία αν θα εμπλακούν οι ΗΠΑ»

Τι είπε για τους «Σπαρτιάτες»

Μ.Βορίδης: «Η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση – Δεν έχω πληροφορία αν θα εμπλακούν οι ΗΠΑ»

Στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στην ένταση ανάμεσα σε Χαμάς και Ισραήλ αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης. 

Όσον αφορά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι είναι ξεκάθαρη η ελληνική θέση. «Η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση που έκανε ένα ακραίο, άθλιο τρομοκρατικό χτύπημα εις βάρος του Ισραήλ και μάλιστα όχι σε στρατιωτικούς στόχους και επιπλέον αυτή τη στιγμή κρατάει ομήρους», είπε, προσθέτοντας πως η ελληνική κυβέρνηση αναγνώρισε το δικαίωμα στην αυτοάμυνα για το Ισραήλ αλλά με σεβασμό των κανόνων του πολέμου και με έμφαση στην ανθρωπιστική διάσταση του ζητήματος.

Υπογράμμισε επίσης πως η θέση της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχει αστερίσκους και πως είναι σταθερή απέναντι στην τρομοκρατία, αναγνωρίζοντας τη λύση των δύο κρατών.

«Δεν έχω πληροφορία αν πρόκειται να εμπλακούν οι ΗΠΑ σε κάτι, ούτε αν στον στρατηγικό σχεδιασμό των ΗΠΑ περιλαμβάνεται η βάση της Σούδας», απάντησε επίσης σε σχετική ερώτηση.

Επανέλαβε στη συνέχεια όσα είχε αναφέρει νωρίτερα σήμερα και σε τηλεοπτική συνέντευξή του, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση είναι πολύ αυστηρή με τον εαυτό της, και ότι δεν δείχνει αλαζονική συμπεριφορά.

Παράλληλα ο Βορίδης σχολίασε τις εξελίξεις στο κόμμα των “Σπαρτιατών” και εξήγησε τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην περίπτωση που δώσει η Βουλή τη σχετική άδεια διερεύνησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι επανάληψη διαδικασίας των εκλογών δεν μπορούμε να έχουμε αλλά αν κριθεί ότι πρέπει να υπάρξει απώλεια εδρών, μπορεί να τεθεί θέμα επαναληπτικής διαδικασίας σε περιοχές που υπάρχουν βουλευτές των “Σπαρτιατών” ή να υπάρξει αναλογική ανακατανομή εδρών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.