ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πληροφορίες ότι παραιτείται άμεσα και ο Β.Κικίλιας – «Τελειώνουν» και δύο ή τρεις ακόμη κυβερνητικοί – Τα σενάρια

Το Μαξίμου «άνοιξε την πόρτα» και για άλλες αποχωρήσεις από την κυβέρνηση

Πληροφορίες ότι παραιτείται άμεσα και ο Β.Κικίλιας – «Τελειώνουν» και δύο ή τρεις ακόμη κυβερνητικοί – Τα σενάρια

Μετά τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν σύντομα. 

Αυτό δείχνει και η χθεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, ότι «όλοι αξιολογούνται». Σύμφωνα με τις πληροφορίες η απόφαση για ανασχηματισμό φέρεται να έχει ληφθεί, ωστόσο όλα είναι ανοιχτά για τον χρόνο που θα επιλέξει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα ή και σε δομικές αλλαγές.

Οι αρρυθμίες που αποτυπώθηκαν, στους δυόμισι μόλις μήνες ζωής της νέας κυβέρνησης της ΝΔ, στη διαχείριση κρίσεων (πυρκαγιές, πλημμύρες κ.α.) φέρνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη προ κρίσιμων αποφάσεων για ανασχηματισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης ενστερνίζεται τις εισηγήσεις που δέχεται και από συνεργάτες του, για εκτόνωση της έντασης που δημιουργεί το σφυροκόπημα που δέχεται η ΝΔ από την αντιπολίτευση, με αλλαγές σε πρόσωπα που δεν είχαν καλές επιδόσεις στα χαρτοφύλακα που ανέλαβαν.

Σκέψεις για νέα παραίτηση;

Μετά την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από τη θέση του υπουργού Ναυτιλίας – στον απόηχο της τραγωδίας στον Πειραιά και τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη – εκτιμάται πως τις αμέσως επόμενες ημέρες ή και σε λίγα 24ωρα, ίσως υπάρξει αντίστοιχη κίνηση και από άλλον υπουργό της κυβέρνησης, ο οποίος έχει γίνει δέκτης του αρνητικού κλίματος που υπάρχει για αυτόν στο πρωθυπουργικό γραφείο. Ο λόγος βέβαια για τον Βασίλη Κικίλια.

Μένει να φανεί αν η πρωτοβουλία θα ανήκει στον ίδιο ή αν θα ανακοινωθεί από το Μαξίμου, στο πλαίσιο ανακοινώσεων για ανασχηματισμό.

Από το περιβάλλον του κ. Κικίλια, βεβαίως, διαμηνύεται πως ουδέν πρόβλημα υπάρχει με το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, προφανώς έχει δεχθεί εισήγηση για τον υπουργό του.

Την ίδια ώρα ο Β.Κικίλιας απουσιάζει από την «εικόνα» και το βάρος των καθημερινών ενημερώσεων από το Συντονιστικό που έχει στηθεί στη Λάρισα έχει αναλάβει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την κρατική αρωγή, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Πάντως, χθες στην Πολιτική Προστασία βρέθηκαν ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και ο υφυπουργός Θανάσης Κοντογεώργης χωρίς καμία νύξη για τα περί αλλαγών.

Παραλληλία, στο παρασκήνιο υπάρχουν πληροφορίες για αντικατάσταση άλλων δύο ή και τριών κυβερνητικών στελεχών.

Σημειώνεται ότι ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει στην Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ το Σάββατο και την Κυριακή 16 και 17 Σεπτεμβρίου, ενώ η αναχώρηση του για την Αμερική και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ μετατέθηκε για την Τετάρτη 21 του μήνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι, οι χρόνοι που μπορεί να επιλέξει για να δρομολογήσει πρωτοβουλίες, είναι πια συγκεκριμένοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.