ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Α.Μπλίνκεν-Κ.Μητσοτάκη: «Ανάγκη για σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο»

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Α.Μπλίνκεν-Κ.Μητσοτάκη: «Ανάγκη για σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν για τις τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις υπό το πρίσμα του συντονισμού που υπάρχει μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Αθήνας για τη προώθηση της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας υπογράμμισε την υποστήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες εκσυγχρονισμού της ελληνικής άμυνας και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη συνεχιζόμενη βοήθεια που παρέχει η χώρα μας προς την Ουκρανία.

Η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Τηλεφωνική Επικοινωνία Α. Μπλίνκεν-Κ. Μητσοτάκη

«Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν συνομίλησε σήμερα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο υπουργός και ο πρωθυπουργός υπογράμμισαν τη δέσμευσή τους για εμβάθυνση της διμερούς σχέσης μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας, καθώς και την υποστήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες εκσυγχρονισμού της άμυνας της Ελλάδας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις διαλειτουργικότητας του ΝΑΤΟ. Ο υπουργός συζήτησε τη συνεχιζόμενη κατάσταση στη Μέση Ανατολή και επιβεβαίωσε τη σημασία της αντιμετώπισης του ανθρωπιστικού πόνου στη Γάζα. Ο υπουργός επανέλαβε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Οι δυο τους μίλησαν για τους κοινούς τους στόχους για την προώθηση της σταθερότητας και της ευημερίας στην ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο. Ο υπουργός ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη για τη συνεχιζόμενη βοήθεια της Ελλάδας στην Ουκρανία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.