ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Θ.Πλεύρης: Προανήγγειλε αλλαγές στην ημερομηνία λήξης των πιστοποιητικών Covid-19

Δεν θα καταργηθούν τα πιστοποιητικά, απλά δεν θα τα δείχνουμε στην εστίαση το καλοκαίρι, είπε ο Θ.Πλεύρης

Θ.Πλεύρης: Προανήγγειλε αλλαγές στην ημερομηνία λήξης των πιστοποιητικών Covid-19

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης προανήγγειλε την ενοποίηση των χρόνων διάρκειας των πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού.

Για τα πιστοποιητικά ανέφερε ότι υπάρχει σύσταση της Κομισιόν προς όλα τα κράτη μέλη για να ενοποιηθεί η διάρκεια της ισχύος τους σε όλα τα κράτη μέλη, στους 9 μήνες για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και στους 6 μήνες για το πιστοποιητικό νόσησης.

Στην Ελλάδα έως τώρα η διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τις δύο δόσεις είναι οι επτά μήνες ενώ για το πιστοποιητικό νόσησης είναι οι τρεις μήνες.

Για όσους έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορωνοϊού και με την τρίτη δόση, δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός στην ισχύ του πιστοποιητικού.

Επίσης διευκρίνισε ότι δεν θα καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, αλλά αυτό που εξετάζεται είναι να μην χρειάζεται η επίδειξή του για την είσοδο στους εσωτερικούς χώρους κατά τους θερινούς μήνες.

Προσδιόρισε αυτή την αλλαγή τον μήνα Μάιο και δεν αναφέρθηκε σε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, προκειμένου να μην προκαταβάλει τις αποφάσεις της επιτροπής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι άμεσα, ενδεχομένως την επόμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αποκλιμάκωσης, προκειμένου όσο πλησιάζει το καλοκαίρι η χώρα να βρίσκεται πιο κοντά στην κανονικότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.