ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Μασκαράδες» ελεγκτές της ΑΑΔΕ θα «κυνηγούν» την φοροδιαφυγή στα φετινά καρναβάλια! – Μήπως το παρακάνουν;

Ελεγκτές... «undercover» και αμοιβές στους πολίτες που καταδίδουν τους συμπολίτες τους σαν κυνηγοί επικηρυγμένων δίνουν την εικόνα μίας οργουελικής κοινωνίας

«Μασκαράδες» ελεγκτές της ΑΑΔΕ θα «κυνηγούν» την φοροδιαφυγή στα φετινά καρναβάλια! – Μήπως το παρακάνουν;

Με «μασκαρεμένους» ελεγκτές θα «κυνηγήσει» την φοροδιαφυγή στα καρναβάλια η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων καθώς σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις ξεπερνάει το 60%.

Συγκεκριμένα έχουν προγραμματιστεί πάνω από 400 έλεγχοι και στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ, θα μπουν τα καρναβάλια, μεταξύ άλλων της Πάτρας, της Ξάνθης και του Ρεθύμνου.

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ θα μασκαρευτούν καθώς μία από τις μεγάλες εστίες φοροδιαφυγής είναι τα γκρουπ των παρελάσεων, όπου έχει παρατηρηθεί να συμμετέχουν εκατοντάδες άτομα και να έχουν δηλωθεί μόνο δέκα, ενώ όλοι έχουν πληρώσει για να πάρουν τη στολή.

Μήπως όμως το παρακάνουν; Ελεγκτές… «undercover» και αμοιβές στους πολίτες που καταδίδουν τους συμπολίτες τους σαν κυνηγοί επικηρυγμένων, δεν είναι ωραία εικόνα για μία κοινωνία.

Αυτές είναι πρακτικές που θυμίζουν ολοκληρωτικά καθεστώτα τύπου Σοβιετικής Ένωσης, ή αυτές που παρουσιάζει στο «1984» ο Τζορτζ Όργουελ και στο «Εμείς» ο Γεβγκένι Ζαμιάτιν.

Πέρα από τις εφόδους σε εστιατόρια, καφέ, μπαρ, μεγάλες πίστες, ο σχεδιασμός προβλέπει επίσης ελέγχους σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, τουριστικά γραφεία, ακόμα και σε πάρκινγκ, που κάνουν τρελές δουλειές αυτήν την περίοδο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επισκέψεις θα δεχθούν και επιχειρήσεις με εποχικά είδη, καθώς στολές, μάσκες, αποκριάτικα αξεσουάρ, ουκ ολίγες φορές αλλάζουν χέρια με μετρητό, χωρίς τη μεσολάβηση της ταμειακής μηχανή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.