ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΜέΡΑ25 για παρακολουθήσεις: Να αποδείξει η κυβέρνηση ότι δεν κατέχει το λογισμικό

«Η κυβέρνηση δεν έχει τεκμήριο αθωότητας αλλά ενοχής και πρέπει να αποδείξει ότι δεν τα κατέχει τα λογισμικά»

ΜέΡΑ25 για παρακολουθήσεις: Να αποδείξει η κυβέρνηση ότι δεν κατέχει το λογισμικό

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης αναφέρει σε δήλωσή του σχετικά με τη χθεσινή συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για το θέμα της καταγγελίας για απόπειρα παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, ότι «η κυβέρνηση δεν έχει το τεκμήριο αθωότητας, αλλά ενοχής στην περίπτωση αυτή και πρέπει να αποδείξει ότι δεν τα κατέχει τα λογισμικά».

«Όταν μέχρι και η ίδια η Google ισχυριζόταν λίγο καιρό πριν ότι το λογισμικό “Predator” το έχουν προμηθευτεί κυβερνητικοί φορείς στην Ελλάδα, οι απλές κυβερνητικές διαψεύσεις δεν αρκούν» αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης σε δήλωσή του σχετικά με τη χθεσινή συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για το θέμα της καταγγελίας για απόπειρα παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

«Με δεδομένη την ομολογία του ίδιου του διοικητή της ΕΥΠ (για τον οποίο η κυβέρνηση έκανε ολόκληρες νομικές ακροβασίες ώστε να μπορέσει από την ασφάλεια της αμερικανικής πρεσβείας να μεταπηδήσει χωρίς τα τυπικά προσόντα στη θέση αυτή), όσον αφορά την με έξωθεν εντολή παρακολούθηση του δημοσιογράφου κ. Κουκάκη που ερευνούσε υποθέσεις οικονομικού περιεχομένου. Αλλά και υπό το πρίσμα ότι η υπηρεσία αυτή υπάγεται πλέον στον ίδιο τον πρωθυπουργό, δεν αρκούν οι δήθεν διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης τις οποίες ο ίδιος ο κ. Κοντολέων “αδειάζει”», σημειώνει ο κ. Κριθαρίδης και προσθέτει:

«Η κυβέρνηση δεν έχει το τεκμήριο αθωότητας, αλλά ενοχής στην περίπτωση αυτή και πρέπει να αποδείξει ότι δεν τα κατέχει τα λογισμικά αυτά και ότι δεν πραγματοποιούνται παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, πολιτικών ή και πολιτών μόνο και μόνο επειδή έχουν διαφορετικά φρονήματα από τα κυβερνητικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εγείρονται σοβαρά ζητήματα δημοκρατίας που αν λάβουμε υπόψη μας και την γενικότερη “στρατηγική της έντασης” που ακολουθεί η Μητσοτάκης Α.Ε., γίνονται ακόμα σοβαρότερα».

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.