ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΜέΡα25: «Η πατριαρχία έχει ανοικτούς λογαριασμούς με τις γυναίκες και τους άντρες που αντιστέκονται στην βαρβαρότητα»

ΜέΡα25: «Η πατριαρχία έχει ανοικτούς λογαριασμούς με τις γυναίκες και τους άντρες που αντιστέκονται στην βαρβαρότητα»

Το ΜέΡΑ25 μέσω επίσημης ανακοίνωσης σχολίασε τη δολοφονία της άτυχης Γαρυφαλλιάς στην Φολέγανδρο, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχουν «κακές στιγμές», αλλά υπάρχει η πατριαχία που δολοφονεί και υποθάλπει τη σεξουαλική παρενόχληση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 έχει ως εξής:

«H πατριαρχία θα καταδυναστεύει, θα τραυματίζει και θα σκοτώνει όσο υπάρχει. Έχει ανοικτούς λογαριασμούς με τις γυναίκες αλλά και με τους άντρες που αντιστέκονται στην βαρβαρότητα. Γι’ αυτό, όσο ζει εμείς στο ΜέΡΑ25 θα είμαστε εδώ, ταγμένοι εχθροί της.

Καιρό τώρα με αφορμή και το ελληνικό «me too» έχουμε επισημάνει την συστημική πατριαρχία που γεννά, αναπαράγει, συντηρεί και υποθάλπει τέτοια περιστατικά, από σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις, μέχρι βιασμούς και γυναικοκτονίες.

Δεν υπάρχουν «κακές στιγμές», υπάρχει μια πατριαρχία που αναπαράγεται δυστυχώς χρόνια τώρα από την «κυρίαρχη αφήγηση» και τα μέσα μαζικής εξαπάτησης μιας λούμπεν ολιγαρχίας. Μια πατριαρχία που δολοφονεί, μια πατριαρχία που βιάζει, μια πατριαρχία που δείχνει τα δόντια της, κατακόκκινα από τις σάρκες των θυμάτων της.

Γι΄αυτό υπάρχει ανάγκη για εντατικοποίηση του αγώνα για την πραγματική ισότητα, για έναν νέο φεμινισμό που θα αντιπαλέψει μαζί με όλη την κοινωνία τα πατριαρχικά πρότυπα και θα διαπαιδαγωγήσει τους νέους και τις νέες μας προς μία άλλη κατεύθυνση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένας νέος φεμινισμός που θα ξεσκεπάσει όλα όσα η κοινωνία κρύβει διαρκώς κάτω από το χαλί και στη συνέχεια «σοκάρεται» με κάθε νέα αποτρόπαια πράξη και θα φέρει στο προσκήνιο τις σύγχρονες διεκδικήσεις των γυναικών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.