ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Γ.Βαρουφάκης: «Ένα τεράστιο “όχι” στην πρόταση Α.Τσίπρα για ψήφο ανοχής»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάψει το σενάριο συνεργασίας»

Γ.Βαρουφάκης: «Ένα τεράστιο “όχι” στην πρόταση Α.Τσίπρα για ψήφο ανοχής»

Ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι δεν θα δώσει ψήφο ανοχής στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, αυτό το μήνυμα έστειλε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, μέσω συνέντευξής του στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Ξεκινώντας από την ποιότητα του πολιτικού διαλόγου, ο Γ. Βαρουφάκης παρατήρησε πως «έχουμε μια Βουλή στην οποία δεν γίνεται διάλογος, έχουμε μια σειρά από μονολόγους. Κάτι αντίστοιχο, δυστυχώς, γίνεται και στην προεκλογική περίοδο. Δεν υπάρχει σοβαρός διάλογος, υπάρχει δαιμονοποίηση, υπάρχουν fake news».

Κληθείς, στη συνέχεια, να πάρει θέση για την πρόταση να δώσει ψήφο ανοχής στο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, δήλωσε επί λέξει:

«Ευθέως απαντώ […] ένα τεράστιο “όχι”. Δεν υπάρχει ανοχή. Αυτά είναι αστειότητες. Υπάρχει Σύνταγμα, υπάρχουν νόμοι, υπάρχει κοινοβουλευτική διαδικασία […] όταν μία κυβέρνηση ζητά ψήφο εμπιστοσύνης, εκεί δεν υπάρχει “παρών”, όπως γίνεται στα νομοσχέδια. Όταν, όμως, έχεις ψήφο εμπιστοσύνης, υπάρχει “ναι” ή “όχι”.

Ανοχή δεν υπάρχει. Ο μόνος τρόπος για να δείξεις ανοχή, είναι να μην προσέλθεις, να πας εκδρομή, να πας για μπάνιο. Αυτό έλειπε οι βουλευτές και βουλεύτριες του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη -που κάνουν προεκλογική καμπάνια κοιτώντας τον κόσμο στα μάτια και από τον οποίο ζητούμε να μας στείλουν στη Βουλή με την ψήφο τους- να πάμε για μπάνιο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάψει το σενάριο συνεργασίας

Ερωτηθείς, ειδικότερα, για τη θέση του Αλέξη Τσίπρα, υποστήριξε πως «είναι μια υποχώρηση εκ μέρους του».

Στο σημείο αυτό, μάλιστα, ο Γ. Βαρουφάκης προσέθεσε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «την περασμένη εβδομάδα […] ζητούσε να πούμε στους πολίτες ψέματα για την κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας, για την κατάργηση της αγοράς κόκκινων δανείων […] να κάνουμε πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα, που δεν θα τα κάνει αυτά, γιατί έχει δηλώσει ότι δεν θα τα κάνει».

Και, στο «διά ταύτα», «όχι δεν θα σας ανεχθούμε, καμία εμπιστοσύνη ή ανοχή. Εμείς δεν μπαίνουμε στη Βουλή για να παίξουμε τέτοια παιχνίδια».

‘Άλλωστε, ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάψει το σενάριο συνεργασίας, είπε σε επόμενο σημείο της συνέντευξης, θυμίζοντας ότι «δύο χρόνια τους προσκαλούμε να συζητήσουμε, όχι να συμφωνήσουμε. Να έρθουν και άλλοι, το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ, όποιος θέλει. Να δούμε τις διαφωνίες μας και πού υπάρχει περιθώριο σύγκλισης».

Και, στο ερώτημα, αν τώρα υπάρχει περιθώριο συνεννόησης, απάντησε πως τώρα «το… πουλί πέταξε και όλοι τρέχουμε από χωρίου εις χωρίον και κάνουμε προεκλογικές συγκεντρώσεις». Κληθείς, επίσης, να δώσει τη δική του εξήγηση τι εννοεί ο κ. Τσίπρας όταν λέει ότι δεν αποκλείει κανέναν, υποστήριξε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εννοεί ότι δεν αποκλείει τις ψήφους κανενός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.