ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Γ.Βαρουφάκης: Πρόταση διακυβέρνησης επτά σημείων σε ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ

Τι είπε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 για Τσίπρα και τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ

Γ.Βαρουφάκης: Πρόταση διακυβέρνησης επτά σημείων σε ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ

Τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για μεγάλη μείωση στους λογαριασμούς του ρεύματος και τις πρωτοβουλίες ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ στη Βουλή για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης στην ενέργεια σχολίασε μιλώντας στο Action 24  ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάννης Βαρουφάκης.

Αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι «είμαστε ένα πτωχευμένο κράτος και δανειζόμαστε για να δίνουμε λεφτά στις εταιρείες ενέργειας». Έστρεψε τα βέλη του κατά του πρωθυπουργού ισχυριζόμενος ότι εξυπηρετεί συμφέροντα ολιγαρχών. Επίσης, επιτέθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι το ΜέΡΑ25 είχε μιλήσει πριν από δύο μήνες για την ρήτρα αναπροσαρμογής και τότε η αξιωματική αντιπολίτευση δεν είχε στηρίξει την πρόταση. «Ο Τσίπρας τώρα πετάει την μπάλα στην δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

«Το πλαφόν πρέπει να μπει ανάλογα με το κόστος παραγωγής του ηλεκτρισμού, άλλο το ρεύμα που παράγεται από υδροηλεκτρικές μονάδες και άλλο αυτό που παράγεται από φυσικό αέριο», τόνισε ο Γιάννης Βαρουφάκης παρουσιάζοντας την πρόταση του ΜέΡΑ25.

Αναφορικά με τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη προέδρου από την βάση, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, απάντησε ότι αυτό θυμίζει Γιώργο Παπανδρέου. «Ο πρώτος που κατέβηκε ως μόνος υποψήφιος στον λαό ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου και είδαμε που κατέληξε. Η εκλογή αρχηγού από την βάση, με τον τρόπο που γίνεται είναι ένα σόου», τόνισε. Υπογράμμισε παράλληλα ότι το κόμμα του έχει επενδύσει στον προσυνεδριακό διάλογο, σε αντίθεση με την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο μιλώντας για την συνέχεια του συνεδρίου του κόμματος του, το οποίο θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, υπογράμμισε ότι θα υπάρξουν διαδικασίες την τελευταία ημέρα (Κυριακή 15 Μαΐου) όπου θα εκλεγούν τα όργανα της Κεντρικής Επιτροπής αλλά και ο Γραμματέας. Επιπλέον, θα αποφασιστεί η στρατηγική του επόμενου διαστήματος, θα διευθετηθούν ιδεολογικά ζητήματα ενώ αποκάλυψε ότι τα μέλη του κόμματος θα αποφασίσουν αν συμφωνούν με συγκεκριμένες προτάσεις που θα κατατεθούν από τα μέλη ενόψει των εκλογών. Στις διαδικασίες θα συμμετέχουν 135 χιλιάδες μέλη του κόμματος τα οποία βρίσκονται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 αποκάλυψε την πρόταση που θα καταθέσει στο συνέδριο για την διακυβέρνηση. Πρόκειται για κάλεσμα προς τα κόμματα του προοδευτικού χώρου και ειδικότερα στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ για να συζητήσουν την προοπτική συγκυβέρνησης με βασική προϋπόθεση όμως αυτή να διεξαχθεί προεκλογικά. Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη θα υπάρχουν 7 σημεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Γιάνης Βαρουφάκης, εκτίμησε ότι πρέπει να υπάρξει μια διαπραγμάτευση μεταξύ Ζελένσκι – Πούτιν και την συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ αλλά και της Κίνας. «Ένας πόλεμος λύνεται όταν μείνουν όλοι ανικανοποίητοι», υπογράμμισε προτείνοντας ότι πρέπει η Ουκρανία να διατηρήσει μια στάση ουδετερότητας και όπως είπε χαρακτηριστικά «να γίνει μια σύγχρονη Αυστρία». «Χειροκροτώ τους Ουκρανούς που αποκρούουν την εισβολή της Ρωσίας», κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.