ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γιάνης Βαρουφάκης: Έβγαλε τον νάρθηκα – Θα εμφανιστεί σήμερα εκπομπή

Σήμερα η πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά τον ξυλοδαρμό

Γιάνης Βαρουφάκης: Έβγαλε τον νάρθηκα – Θα εμφανιστεί σήμερα εκπομπή

Το προηγούμενο τριήμερο, ο Γιάνης Βαρουφάκης, βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής λόγω του ξυλοδαρμού που δέχτηκε στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής.

Χθες, ο γραμματέας του κόμματος, επισκέφθηκε ξανά το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και αφαίρεσε τον νάρθηκα που του είχαν τοποθετήσει στη μύτη οι γιατροί. Έχει υποστεί σε έξι διαφορετικά σημεία κάταγμα στη μύτη.

Ο ίδιος συνεχίζει να αναρρώνει και ακολουθεί τις οδηγίες των γιατρών του, ώστε να επανέλθει πλήρως σε κανονικούς ρυθμούς. Απαντώντας σε ανάρτηση ακολούθου του στο Τwitter, δήλωσε πως είναι κοντά στην ανάρρωση και τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον.

Την ίδια ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα των Αρχών για τη σύλληψη των δραστών. Ο ίδιος περίμενε ότι την Δευτέρα θα τον καλούσαν εκ νέου για κατάθεση, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Αυτό όμως δεν πτοεί τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος σήμερα, εκτός απροόπτου, θα κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά τον ξυλοδαρμό του. Σε λίγη ώρα, αναμένεται να μιλήσει στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Αργότερα, θα μεταβεί σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, όπου θα συναντήσει τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη. Ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ25, είχε προγραμματίσει, σήμερα, να μιλήσει στην ολομέλεια της βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όμως τελικά η συζήτηση μετατέθηκε για την επόμενη εβδομάδα.

Στην πρώτη του δήλωση, ο Γιάννης Βαρουφάκης επανέλαβε την ανάγκη να μην αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από το δυστύχημα στα Τέμπη. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, δεν θα επιτρέψω ο τραυματισμός μου να χρησιμοποιηθεί ώστε να μετατοπιστεί ο προβολέας της δημοσιότητας από τους 57 νεκρούς μας και από την ελπίδα που μας χαρίζει το νεανικό κίνημα των ημερών για ένα καλύτερο αύριο».

«Εγώ θα περιμένω να μιλήσει η Δικαιοσύνη και όταν μιλήσει η Δικαιοσύνη θα τοποθετηθώ», δήλωσε, επίσης χθες, κατά την διάρκεια της συνέντευξης του. Για το θέμα της σύλληψης του 17χρονου που φέρεται να συμμετείχε στην βίαιη επίθεση εναντίον του, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε πως δεν είναι αυτός που τον χτύπησε.

Επεσήμανε μάλιστα, ότι τον δράστη, ο οποίος του προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό στο πρόσωπο, τον θυμάται και τον περιέγραψε γύρω στα 25 και άνθρωπο που έχει εξασκηθεί στη «χειρουργική» βία.

«Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι, ναι ήταν 6-7 και είδα ποιος με τραυμάτισε. Έχω το πρόσωπό του στο μυαλό μου μέσα χαραγμένο και σε διαβεβαιώ ότι δεν ήταν 17χρονος, ήταν τουλάχιστον 25χρονος και μάλιστα εξασκημένος στη χειρουργική βία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βαρουφάκης, κατέληξε λέγοντας ότι δεν πρόκειται να υποκαταστήσει τις δικαστικές αρχές σε αντίθεση όπως ισχυρίστηκε από αυτό που κάνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Δε θα υποκαταστήσω εγώ τον ανακριτή, τον εισαγγελέα, του δικαστές, τους ενόρκους όπως κάνει ο κ. Θεοδωρικάκος που λέει ότι τα έλυσε όλα μόνος του και είναι και δικαστής και ένορκος και εισαγγελέας και ανακριτής. Εγώ θα παραμείνω πιστός στη διαδικασία τη θεσμοθετημένη, θα περιμένω να δω τη δικογραφία και μετά θα τοποθετηθώ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.