ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ τα βιβλία: «Ιμια 1996», «Απελευθερωτικοί αγώνες στην Β.Ηπειρο», «Μεγάλες μάχες Εμφυλίου»

Στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ τα βιβλία: «Ιμια 1996», «Απελευθερωτικοί αγώνες στην Β.Ηπειρο», «Μεγάλες μάχες Εμφυλίου»

Πέρασαν 23 χρόνια από τα γεγονότα των Ιμίων. Το βιβλίο που πρώτο φώτισε την πραγματικότητα και δημοσίευσε το ημερολόγιο του ΓΕΕΘΑ που κατέγραφε το χρονικό του δράματος, κυκλοφορεί δωρεάν με τη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ σε όλη Ελλάδα: «ΙΜΙΑ 1996: Η αλήθεια».

Μαζί με τη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ Φεβρουαρίου που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα θα βρείτε δύο βιβλία της σειράς των μαχών του Εμφυλίου Πολέμου (Η μάχη για την Πελοπόννησο, Επιχείρηση «Πυρσός») και μία ΄μεγάλη εκδοση του περιοδικού «Πόλεμος & Ιστορία» με θέμα «Απελευθερωτικοί αγώνες στην Β.Ηπειρο».

Στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ξεχωρίζει η μεγάλη έρευνα για την την ικανότητα της Πολεμικής Αεροπορίας να πλήξει, να καταστρέψει και συνακόλουθα να προκαλέσει συστημική ζημιά στο τουρκικό κράτος, με τα όπλα που διαθέτει σήμερα.

Είναι, ίσως, το μοναδικό ελληνικό όπλο και το μοναδικό είδος επιχειρήσεων που έχει απομείνει να φοβάται η Αγκυρα.

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα

Διαβάστε ακόμα στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ:

Ελλάδα-Τουρκία: Τουρκική υπεροχή στους «ατσάλινους θώρακες» μέχρι το 2022!

Η περιοχή του Έβρου αναμένεται να αποτελέσει το κύριο πεδίο σύγκρουσης αρμάτων μάχης, σε ένα, όχι και τόσο υποθετικό, σενάριο ελληνο-τουρκικής σύγκρουσης, ιδιαίτερα κάτω από τα τελευταία δεδομένα. Η προμήθεια από τον ΕΣ 353 αρμάτων μάχης Leopard 2HEL/A4 σίγουρα έχει αποτελέσει μια σοβαρή ενίσχυση, αλλά τα αμέσως επόμενα χρόνια η κατάσταση αναμένεται να αλλάξει δραματικά με την είσοδο σε υπηρεσία στον τουρκικό Στρατό των πρώτων 250 από τα 1.000 συνολικά άρματα Altay.

Βλήματα Επάκτιου Αμύνης: Η στρατηγική αξία των συστημάτων εδάφους-επιφανείας στο ελληνικό Αρχιπέλαγος

Το ΠΝ βρίσκεται σε μια περίοδο όπου εναγωνίως αναζητά τη νέα του κύρια μονάδα επιφανείας. Αυτή που θα αντικαταστήσει τις παλαιές φρεγάτες τύπου “S” και θα δώσει λύση σε ένα χρονίζον πρόβλημα του ΠΝ. Βέβαια η απόκτηση ενός νέου σκάφους επιφανείας και δεδομένης της τραγικής οικονομικής κατάστασης της χώρας είναι μια πολύ ακριβή υπόθεση. Έτσι το ενδεχόμενο απόκτησης βλημάτων εδάφους-επιφανείας παραμένει πάντα ένα ανοικτό και υπαρκτό σενάριο. Εξάλλου το ΠΝ ήδη με δύο πυροβολαρχίες ΜΜ-40 Exocet αναπτυγμένες σε τρία νησιά αναζητά το νέο σύστημα που θα τις πλαισιώσει μέχρι το 2020-22.

Πυρά υποστήριξης Πεζικού: Ο Ελληνικός Στρατός αναζητά λύσεις χαμηλού κόστους και υψηλής απόδοσης

Η παροχή πυρών υποστήριξης Πεζικού είναι προϋπόθεση για την επιτυχή εκδήλωση μιας στρατιωτικής επιχείρησης. Σε όλες τις συγκρούσεις από τον Β’ ΠΠ και μετά η εφαρμογή πυρών άμεσης υποστήριξης κρίνεται ως αναγκαίος παράγοντας για την πραγματοποίησή τους και ως τέτοιος αντιμετωπίζεται από τους Στρατούς διεθνώς. Πλην ενός: Του ΕΣ ο οποίος μη έχοντας άλλα όπλα χρησιμοποιεί μόνο το πολυβόλο των 12,7 χλστ.!

Πολεμικό Ναυτικό Vs Türk Deniz Kuvvetleri: «Ισορροπία στα χαρτιά» αλλά στην πράξη…

Η Ελλάδα φαίνεται να έχει φτάσει σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι καθώς από την μία καλείται να διαχειριστεί την αυξανόμενη ένταση στο Αιγαίο από την Τουρκία και αφετέρου τις προκλήσεις που δημιουργούνται αν αποφασιστεί να ανακηρυχτεί η ΑΟΖ και έτσι να λάβει το οικονομικό και γεωπολιτικό της αντίτιμο.

Όμως αυτός ο ήδη εκτεταμένος θαλάσσιος χώρος που απλά πολλαπλασιάζεται στην περίπτωση της προσθήκης των ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου απαιτεί ένα νέο ισχυρό Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) που θα πρέπει να υψώσει φραγμό μπροστά στο συνεχώς αναβαθμιζόμενο Τουρκικό Ναυτικό (TDK) που δεν σταματά να εντάσσει νέες μονάδες σε όλο το εύρος των κατηγοριών. Μια ανασκόπηση όπως την παρουσιάζουμε θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε ότι οι «υπογραφές» για την άμεση ενίσχυση του ΠΝ έπρεπε να μπουν… εχθες.

Ελεύθεροι Σκοπευτές Στον Ελληνικό Στρατό: «Σιωπηλοί κεραυνοί»…

Ο πόλεμος στη Συρία αποτέλεσε το πεδίο μάχης εκείνο όπου η χρήση ελεύθερων σκοπευτών είδε το φως της δημοσιότητας μέσα από διάφορα βίντεο. Ελεύθεροι σκοπευτές χρησιμοποιήθηκαν και από τις δύο παρατάξεις, τόσο από τον κυβερνητικό Στρατό όσο και από τους αντάρτες. Η εμπλοκή όμως της συγκεκριμένης «ειδικότητας» συνεχίζεται και σήμερα στη βόρεια Συρία από τα σώματα των Κούρδων και του τουρκικού Στρατού, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις στην εμπλοκή τους έχουν επιδείξει ανάλογη δράση. Ποιά όμως είναι η κατάσταση στον Ελληνικό Στρατό;

Η νέα γενιά ρωσικών κατευθυνόμενων αεροπορικών όπλων κρούσης εδάφους: Ο θάνατος έρχεται απο το… διάστημα!

Τα όπλα με δορυφορική καθοδήγηση αποτελούν την πλέον πρόσφατη εξέλιξη της τεχνολογίας οπλικών συστημάτων είτε των μεταφερόμενων από αεροσκάφη είτε των βλημάτων cruise που εκτοξεύονται από μια σειρά φορέων, αποτελούν τη νέα γενιά των ρωσικών όπλων αέρος-εδάφους.

Διαβάστε ποια είναι:

ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Ανησυχία στην Αθήνα από την ανάπτυξη «στρατηγικής σχέσης» Μόσχας και Άγκυρας: Γιατί οι Ρώσοι «νίπτουν τας χείρας τους»

Οι σχέσεις της Ελλάδας με την Ρωσία βρίσκονται σε ένα κρίσιμο και οριακό επίπεδο. Παρά την επίσκεψη στη Μόσχα στις 7 Δεκεμβρίου του Έλληνα πρωθυπουργού Α.Τσίπρα και την συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν το κλίμα εξακολουθεί και παραμένει αρνητικό για την Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.