Γ.Τράγκας: «Ξεκινάει μία ολέθρια εθνική κρίση – Η Ελλάδα εποικίζεται και μετατρέπεται σε οθωμανική επαρχία»

Γ.Τράγκας: «Ξεκινάει μία ολέθρια εθνική κρίση – Η Ελλάδα εποικίζεται και μετατρέπεται σε οθωμανική επαρχία»

Ο Γιώργος Τράγκας σχολίασε όπως μόνο αυτός ξέρει τις δυσχερείς εξελίξεις για την Ελλάδα σε όλα τα μέτωπα.

Διαβάστε όλα όσα είπε σήμερα στην εκπομπή του «Εν ΑΘήναις» στα «Παραπολιτικά 90,1 FM»:

«Είναι πολύ περίεργο, γιατί η Αθήνα δίσταζε τόσο καιρό να ανακηρύξει πρώτη την ΑΟΖ με την Αίγυπτο και την Κύπρο. Είναι ιδιαίτερα ύποπτο γιατί αφήσαμε πρώτη την Τουρκία να ανακηρύξει ΑΟΖ με τη διαλυμένη και σπαρασσόμενη Λιβύη. Να την κυρώσει στο τουρκικό κοινοβούλιο και να την υποβάλλει πριν από εμάς στον ΟΗΕ.

Ποιοι ήταν οι ξένοι παράγοντες που εδώ και καιρό έπεισαν το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας να μην ανακηρύξει ΑΟΖ; Και να δώσει έτσι την πρωτοβουλία των κινήσεων στους Τούρκους που έσβησαν από το χάρτη την Κρήτη, τη Ρόδο, την Κάρπαθο, την Κάσο και το Καστελόριζο. Πόσο φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση; Και πόσο φταίει η εξάμηνη κυβέρνηση Μητσοτάκη; Υπάρχει μια μεγάλη απορία και συνάμα υποψία.

Πως είναι δυνατόν δύο συνεργαζόμενα υπουργεία της Ελλάδας και της Κύπρου, να μην έχουν πληροφορίες για τις κινήσεις Τούρκων και Λίβυων; Πως είναι δυνατόν οι υπηρεσίες πληροφοριών να μην έχουν εντοπίσει εγκαίρως ότι η Άγκυρα πάει να ανακηρύξει ΑΟΖ μαζί με τη Λιβύη; Σίγουρα ήταν ενημερωμένες όλες οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής μας. Εμείς δεν πήραμε μυρωδιά τίποτα; Και τώρα τρέχουμε να αναχαιτίσουμε τις αυθαίρετες κινήσεις Ερντογάν που πάει να κάνει εξορύξεις νοτίως της Κρήτης;

Κάτι πολύ βρόμικο. Κάτι εφιαλτικό κρύβει όλη αυτή η ιστορία. Όπως έγινε με τη μυστική διπλωματία που οδήγησε στις Πρέσπες. Έτσι τώρα με το Αιγαίο, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι πίεσαν την Αθήνα να μην ανακηρύξει ΑΟΖ με το επιχείρημα ότι αυτό θα μπορούσε να χαλάσει τις προσπάθειες για μία οριστική λύση στο Κυπριακό. Δηλαδή, είπαν στην κυβέρνηση Τσίπρα ( εν γνώση και της αντιπολίτευσης) να μην διεγείρουν την Τουρκία με κάτι τέτοιο γιατί έτσι δεν θα φτάσουμε στην επανεκκίνηση των συνομιλιών για την Κύπρο.

Είτε ως άφρονες, είτε ως εφιάλτες, είτε ως ραγιάδες του μνημονίου ακούσαμε και τις δύο όχθες του Ατλαντικού. Το αποτέλεσμα ήταν πρώτα να μας πει ο κος Τσαβούσογλου ότι η Κύπρος αποτελείται από δύο κράτη και τέλος και δεύτερον να βγει ο Ερντογάν να μας πει ότι σβήνει από το χάρτη την Κρήτη και τα υπόλοιπα νησιά μας και προχωρεί σε εξορύξεις νοτίως της Κρήτης.

Πρέπει να ψαχτούμε ιδιαίτερα, γιατί τώρα ξεκινάει μια ολέθρια εθνική κρίση. Πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις ο κος Τσίπρας, γιατί πήγε και υπέγραψε στις Πρέσπες αντί να ανακηρύξει ΑΟΖ με την Αίγυπτο και να υποβάλλει χάρτες στον ΟΗΕ. Πρέπει κάποια στιγμή να μιλήσει ο κος Μητσοτάκης για όλο αυτό το θέμα που παρέλαβε από τον κο Τσίπρα και να απαντήσει με τη σειρά του, γιατί δεν προλάβαμε πέντε μήνες να υποβάλλουμε εμείς πρώτοι χάρτες για τη δική μας ΑΟΖ με την Αίγυπτο;

Είναι πολύ μεγάλο το θέμα. Στη διάρκεια της σημερινής εκπομπής, θα ακούσετε το ρεπορτάζ που μου έδωσε – εξαιρετικός πολιτικός συντάκτης – του τηλεοπτικού σταθμού Sigma ο κος Χαραλάμπους. Επίσης, θα ακούσετε στη σημερινή εκπομπή τον κο Μανώλη Κοττάκη, τον καθηγητή κο Μάζη και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Κύπρου τον κο Κούσιο. Κάποιοι πρωθυπουργοί και υπουργοί πρέπει να απαντήσουν γιατί δημιουργείται η εντύπωση ότι υπάρχουν κέντρα έξω και μέσα που μας θέλουν επαρχία της νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας. Δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουν εδώ και χρόνια τις βλέψεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και να μην λαμβάνουμε μέτρα.

Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να είναι ουραγός όλων των εξελίξεων. Και να λειτουργεί ως μοναδικό και παντοτινό κλωτσοσκούφι όλων των δυνάμεων. Πρέπει να απαντήσουν κυρίως ο Τσίπρας και μετά ο Μητσοτάκης γιατί δεν ανακήρυξαν την ΑΟΖ τόσα χρόνια και ενώ η Τουρκία προέβαινε καθημερινά σε πλήθος εχθρικών ενεργειών και παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου.

Είναι πραγματικά μεγάλη ντροπή αυτό που συνέβη με την ανακήρυξη της ΑΟΖ Τουρκίας – Λιβύης. Και τώρα ασφαλώς θέλουμε να μάθουμε που πάει το πράγμα. Μετά την κύρωση της συμφωνίας από την τουρκική βουλή και την ανακοίνωση ότι θα πάνε να προβούν σε εξορύξεις νότια της Κρήτης.

Εδώ στην Αθήνα, κάποιοι μας κρύβουν ότι δουλεύουν χρόνια – υπόγεια και παρασκηνιακά – για να πάρει η Τουρκία το μισό Αιγαίο. Μερικοί ψιθυριστά μιλάνε για συνεκμετάλλευση αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για παραχώρηση θαλάσσης και εδάφους.

Πάμε για μεγάλη εθνική κρίση και για μεγάλη πολιτική ρευστότητα παρά το γεγονός ότι κυρίως οι Γερμανοί θέλουν συμπαγή και σταθερή κυβέρνηση και ένα αδιατάρακτο δίπολο Μητσοτάκη – Τσίπρα. Και το θέλουν για να εξακολουθούν να ξεζουμίζουν τα ελληνικά ταμεία και να αποδυναμώνουν το ελληνικό κράτος, ώστε να γίνει ευκολότερη βορά για τους Τούρκους.

Ο Ερντογάν θα ξεσαλώσει. Μετά την παραπομπή του Τραμπ και την αναμενόμενη εσωστρέφεια της αμερικανικής διοίκησης λόγω κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων στο εσωτερικό της, με εξασφαλισμένα τα νώτα του προς τη Ρωσία και έχοντας ακόμη τη Μέρκελ στο τιμόνι της Ευρώπης, θα προχωρήσει ταχύτατα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως και να έχει, δουλεύουν πάρα πολύ εδώ στην Αθήνα για λογαριασμό της τουρκικής διπλωματίας, των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και του Ερντογάν. Να πάμε όμως να ακούσουμε τώρα τι μου είπε ο Κύπριος δημοσιογράφος, ο κος Χρήστος Χαραλάμπους για τη μη ανακήρυξη της ΑΟΖ και τις πιέσεις σε Αθήνα και Λευκωσία.

Με την παραίτηση Διαματάρη, την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Εξωτερικών και το περίφημο κοινωνικό μέρισμα, η κυβέρνηση θέλει να ισορροπήσει κάπως την ατμόσφαιρα ανασφάλειας από τα ελληνοτουρκικά. Δεν αποκλείεται μάλιστα να δούμε πάλι μια ενθουσιώδη δημοσκόπηση. Το ερώτημα βέβαια είναι: όταν επιλέγεται ο κος Διαματάρης, ποιος έλεγχος γίνεται στα πτυχία που προσκομίζει και γιατί υπάρχει αυτή η εμπιστοσύνη σε όποιον παραδίδει ένα βιογραφικό. Μήπως προκρίνονται άλλου είδους σχέσεις; Ο κος Μητσοτάκης εκτός από την αδιαλλαξία του κου Ερντογάν και όσα πρέπει να απαντηθούν για την ΑΟΖ, πνίγεται ως κυβέρνηση και ως πρωθυπουργός στο μεταναστευτικό. Καθημερινά μπαίνουν εκατοντάδες από τον Έβρο και κανένας δεν τους ελέγχει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι κάτοικοι νιώθουν ότι η ελληνική γη καταλαμβάνεται. Νιώθουν ότι υπάρχει μια επέλαση, μια έφοδος ξένων πολιτών. Από Ευρωπαίους και Αμερικανούς ακούμε παραινέσεις προς την Τουρκία και κριτική για ενέργειες αντίθετες προς τη σταθερότητα αλλά η χώρα εποικίζεται και μεταβάλλεται σιγά σιγά σε οθωμανική επαρχία. Είναι πραγματικά λυπηρό και πολύ άτυχο για τον κο Μητσοτάκη να ανήκει στους τελευταίους Παλαιολόγους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.