ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Bloomberg: «Η Ελλάδα μια από τις πιο έξυπνες και σβέλτες χώρες στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού»

Bloomberg: «Η Ελλάδα μια από τις πιο έξυπνες και σβέλτες χώρες στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού»

Συνεχίζουν τις διθυραμβικές κριτικές τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η Ελλάδα την κρίση του κορωνοϊού.

Bloomberg, Wall Street Journal και Guardian προστέθηκαν την Τρίτη στη λίστα των επαινετικών για την χώρα μας και τους χειρισμούς όσον αφορά την κρίση δημοσιευμάτων.

Ο Μαρκ Γκόνλοφ από την συντακτική ομάδα του Bloomberg χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως το παράδειγμα μιας εκ των χωρών που λειτούργησαν «έξυπνα» και «σβέλτα». Όπως σημειώνει, ασκώντας κριτική στους ηγέτες των ισχυρότερων χωρών του πλανήτη «ανά τον κόσμο, οι κυβερνήσεις που ανταποκρίθηκαν καλύτερα στην πανδημία του Covid-19 δεν ήταν ούτε οι μεγαλύτερες ούτε οι πιο αυταρχικές. Ήταν απλά οι πιο έξυπνες και οι πιο σβέλτες και μεταξύ αυτών, δυστυχώς δεν περιλαμβάνονται οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία και η Ισπανία».

«Αντιθέτως περιλαμβάνονται αρκετές Ασιατικές κυβερνήσεις, ενώ στη Δύση, η Γερμανία στέκεται σχεδόν μόνη της ενώ είναι και η Ελλάδα. Ποιος το περίμενε αυτό;». Ο Γκόνλοφ μάλιστα παραπέμπει στο σημείο αυτό το προηγούμενο επαινετικό για την Ελλάδα άρθρο στο Bloomberg για την κρίση του κορωνοϊού που δημοσιεύτηκε στις 10 Απριλίου.

WSJ: Αχτίδα ελπίδας από την Ελλάδα

Την ίδια ώρα σε άρθρο γνώμης στη Wall Street Journal γίνεται λόγος για «Αχτίδα Ελπίδας από την Ελλάδα».

Στο άρθρο τονίζεται η πολύ αποτελεσματική διαχείριση και έγκαιρη αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη με ειδική αναφορά στην κινητοποίηση, το συντονισμό και την απρόσμενη αποτελεσματικότητα της Ελληνικής δημόσιας διοίκησης, τη σταθερή και αυξανόμενη ενίσχυση των κρίσιμων μονάδων στον τομέα της υγείας (ΜΕΘ), την «αθόρυβη επανάσταση» ψηφιοποίησης του κράτους ώστε να υποστηριχθεί η πολιτική του «μένουμε σπίτι» αλλά και στην συνεργασία/ υπακοή των πολιτών αναφορικά με τους περιοριστικούς κανόνες την ώρα που εμπιστεύονται τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η μέχρι τώρα αξιοθαύμαστη αντιμετώπιση αυτής της υγειονομικής κρίσης στην Ελλάδα, εφόσον έχει αίσιο τέλος χάρη στην κυβέρνηση και τη συνεργασία των πολιτών, θα αφήσει μια θετική παρακαταθήκη για το μέλλον της χώρας, μπορεί δε να αποτελέσει το έναυσμα για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο», σημειώνει ο αρθρογράφος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.