Γ.Τράγκας: «Μητσοτάκης και Τσιόδρας κήρυξαν με τη νέα καραντίνα την “καύση” της ελληνικής οικονομίας»

Γ.Τράγκας: «Μητσοτάκης και Τσιόδρας κήρυξαν με τη νέα καραντίνα την “καύση” της ελληνικής οικονομίας»

«Ο Κ.Μητσοτάκης μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα κήρυξαν από αύριο την καύση της ελληνικής οικονομίας» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο αδέσμευτος δημοσιογράφος Γ.Τράγκας.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ο οποίος παραδέχτηκε χτες δίπλα στον Κ.Μητσοτάκη ότι «αυτοί που πεθαίνουν από covid19 είναι μεγάλης ηλικίας και έχουν προϋπάρχοντα νοσήματα».

Επειδή αυτό από μόνο του «ακούγεται άσχημο» για να κλείνεις μια χώρα και τους πολίτες της στα σπίτια τους, ο Σ.Τσιόδρας επιχείρησε να το δικαιολογήσει αναφέροντας «και μερικά περιστατικά που αφορούσαν ανθρώπους ηλικίας από 50 έως 65 ετών μιλάμε για αριθμό μετρημένο στα δάκτυλα του ενός χεριού», προσθέτει ο Γ.Τράγκας.

Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο του Γ.Τράγκα:

Προκειμένου, όμως, να δικαιολογήσει το lockdown με πλήθος διαγραμμάτων, είπε ότι είχαμε και μερικά περιστατικά που αφορούσαν ανθρώπους ηλικίας από 50 έως 65 ετών. Μιλάμε για αριθμό μετρημένο στα δάκτυλα του ενός χεριού

«Πορεία στο σκοτάδι με τιμονιέρη έναν άνθρωπο που μέσα σε λίγα 24ωρα αλλάζει απόψεις, αποφάσεις και δείχνει αμήχανος, σαστισμένος, να μην ξέρει τι του γίνεται. Σίγουρα ο covid19 είναι υπαρκτός και έχει μηδαμινή θνητότητα σε ηλικίες κάτω των 70 ετών και στους ανθρώπους χωρίς προϋπάρχοντα βαριά νοσήματα.

Σίγουρα υπάρχουν οδηγίες διαφόρων κέντρων πολιτικών και οικονομικών που ακολουθεί η μικρή Ελλάδα. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι ατυχήσαμε έχοντας στο Μαξίμου πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αποδεικνύεται στην πράξη όχι απλά ελλιποβαρής και «μαριονέτα» των Γερμανών στα εθνικά θέματα, αλλά ένας πολιτικός ασόβαρος, φαιδρός που χειρίζεται τις ζωές δέκα εκατομμυρίων ανθρώπων με επιπόλαιο και εγκληματικό τρόπο.

Αυτός και η ομάδα των χρυσοπληρωμένων λοιμωξιολόγων ανακατεύοντας την πολιτική με την ιατρική και τον άγνωστο ιό έφτιαξαν μια δηλητηριώδη για την οικονομία μαγιονέζα μέτρων. Πονάει χέρι, κόβει χέρι. Πονάει πόδι, κόβει πόδι. Πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι. Ένας μη ανιδιοτελής άνθρωπος.

Ένας δια γυμνού οφθαλμού μέτριος επιστήμονας, ο περίφημος Σωτήρης, όπως τον αποκαλεί χαϊδευτικά ο πρωθυπουργός, παρασύρει ολόκληρη τη χώρα σε οριστικό οικονομικό θάνατο.

Παρασύρει ή παρασύρεται από τον Μητσοτάκη, αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία για αυτούς που μένουν χωρίς δουλειά, που κλείνουν τις επιχειρήσεις τους, που πεθαίνουν, επειδή, όπως λένε, πιέζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Όντως φαίνεται ότι δεν έχουμε την απαραίτητη οργάνωση για να υποδεχθεί περισσότερα περιστατικά ασθενών. Όντως δεν μπορέσαμε από το πρώτο lockdown έως σήμερα να τη φτιάξουμε, ώστε να λειτουργεί με επάρκεια.

Έτσι λοιπόν, αφού πρώτα ο πρωθυπουργός μας είπε ότι θα είναι καταστροφικό για τη χώρα ένα δεύτερο lockdown. Αφού πρώτα μας είπε ότι ένα lockdown διευρύνει τις ανισότητες και κάνει τους φτωχούς φτωχότερους. Αφού πρώτα μας είπε ότι ένα lockdown ναρκοθετεί την Ελλάδα. Αφού πρώτα μας είπε ότι ένα lockdown είναι αδιανόητο. Παρέα χθες με τον Σωτήρη κήρυξε από αύριο την οριστική καύση της εθνικής οικονομίας.

Χθες ακούσαμε από τα χείλη του κυρίου Τσιόδρα, του πρωταγωνιστή του σκανδάλου H1N1, που περιέργως και ανοήτως ο κύριος Μητσοτάκης εξακολουθεί να έχει δίπλα του, να λέει και να παραδέχεται ότι αυτοί που πεθαίνουν από covid19 είναι μεγάλης ηλικίας και έχουν προϋπάρχοντα νοσήματα.

Προκειμένου, όμως, να δικαιολογήσει το lockdown με πλήθος διαγραμμάτων, είπε ότι είχαμε και μερικά περιστατικά που αφορούσαν ανθρώπους ηλικίας από 50 έως 65 ετών. Μιλάμε για αριθμό μετρημένο στα δάκτυλα του ενός χεριού. Οι περισσότεροι Έλληνες δεν κατάλαβαν τα πολύχρωμα διαγράμματα και τους πίνακες του Σωτήρη. Εκείνο που κατάλαβαν είναι ότι οδηγούνται άπαντες σε οικονομικό αφανισμό.

Η εικόνα του πρωθυπουργού ήταν τραγική. Τα λόγια του, μετά από πλήθος διαβεβαιώσεων ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί καταστροφικό lockdown για την οικονομία, έδειξαν άνθρωπο που προσπαθεί να αποσείσει τις ευθύνες του.

Επαναλαμβάνει μονότονα τον τελευταίο καιρό ως μοιραίος, άβουλος και άσχετος ότι πρέπει να εμπιστευόμαστε τους λοιμωξιολόγους και τους ειδικούς. Χθες, προφανώς για να καλύψει τον Σωτήρη, όπως αποκαλεί τον καθηγητή, μας είπε ότι οι ειδικοί προτείνουν και αυτός παίρνει τις πολιτικές αποφάσεις. Έχει κάνει συμφωνία με την Επιτροπή Δημόσιας Υγείας να μετατοπίζεται η όλη ευθύνη στον ίδιο και την κυβέρνηση, για να μην υποστούν μηνύσεις, αγωγές και διώξεις ο Τσιόδρας και η παρέα του.

Εκεί που εφάνη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πλήρως ανεύθυνος πολιτικός άνδρας, εκεί που εφάνη ότι είναι έρμαιο του εξαφανισθέντος για μεγάλο διάστημα Σωτήρη, ήταν η στιγμή που με έμφαση είπε ότι με βάση τα στοιχεία που του δίνει ο Σωτήρης δεν μπορούσε να το ρισκάρει και για αυτό κατέφυγε στο lockdown.

Και στηρίζεται σε έναν άνθρωπο που υπήρξε πρωταγωνιστής του σκανδάλου των εμβολίων H1N1 που απασχόλησε επί χρόνια τη δικαιοσύνη. Στηρίζεται στον Σωτήρη και στον Κοντοζαμάνη που μας φόρτωσαν εκατομμύρια εμβόλια H1N1 που πετάξαμε στα σκουπίδια.

Ενώ οι διασημότεροι καθηγητές του κόσμου φωνάζουν ότι τα lockdowns και τα ακραία μέτρα δεν προσφέρουν τίποτα στην αναχαίτιση του ιού, ο ακατοίκητος και πιόνι των Γερμανών Μητσοτάκης προχώρησε στην οριστική καύση της εθνικής οικονομίας.

Όπως και στο πρώτο lockdown, έτσι και τώρα, τα 800 ευρώ δεν πρόκειται να προσφέρουν τίποτα. Εκατομμύρια άνθρωποι στενάζουν σε όλη την επικράτεια.

Ο πρωθυπουργός, εκτός από «μαριονέτα» των Γερμανών και της κυρίας Μέρκελ, φαίνεται να είναι έρμαιο στη «μαγεία» του Σωτήρη. Ο καθηγητής που εξαφανίστηκε για μεγάλο διάστημα, ο άνθρωπος για τον οποίο ο κύριος Μητσοτάκης είχε πει ότι θα παραμείνει για πάντα φίλος του.

Ο υγειονομικός πατερούλης που έκλαιγε μπροστά στις κάμερες για τους παππούδες και τις γιαγιάδες, ο κύριος Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή «βάλε μάσκα», Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο «μη βάζεις μάσκα», επέστρεψε στο Μαξίμου το οποίο χθες είχε ατμόσφαιρα παλαιού καφενείου.

Δεν θυμάμαι στο παρελθόν να έχουμε ακούσει πρωθυπουργό να λέει προς όλο το λαό «τα υπόλοιπα θα τα αναλύσει ο Σωτήρης».

Όχι ο καθηγητής. Όχι ο λοιμωξιολόγος. Ο Σωτήρης. Ο κύριος που με μαζί με Σύψα, Μαγιορκίνη, Τσαγρή , Παγώνη, Γώγω και άλλους διέλυσαν την ελληνική οικονομία και τις ζωές 10 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Επί ένα έτος, από τότε που ξεκίνησε η ιστορία, και ενώ πάμε να κλείσουμε χρόνο, ουδέποτε αναφέρθηκε στις έρευνες του καθηγητή Ιωαννίδη. Ουδέποτε αναφέρθηκε στις απόψεις του διακεκριμένου καθηγητή φαρμακολογίας κυρίου Κούβελα.

Ουδέποτε αναφέρθηκε στα μηνύματα που στέλνουν οι Διεθνείς Οργανισμοί για τα προβλήματα που δημιουργούνται στη Δημοκρατία, στην ελευθερία έκφρασης και στα ατομικά δικαιώματα των ανθρώπων. Ποτέ στα ιατρικά χρονικά στα δημόσια πράγματα από την εποχή του πατέρα Χριστοφοράκου, δεν έχει εμφανιστεί τέτοιος «σάπιος» γιατρός, μια τέτοια «σάπια» ομάδα που να έχει κάνει μπίζνα μια επιδημία, μια ασθένεια.

Εξόντωσαν με τις εισηγήσεις τους οικονομικά έναν ολόκληρο λαό. Ανοίγουν κερκόπορτες στην εθνική άμυνα, και βγάζουν την ουρά τους από έξω βάζοντας τον Μητσοτάκη να λέει ότι οι ειδικοί εισηγούνται αλλά αυτός που έχει ασυλία και δεν φοβάται τις διώξεις και τις αποζημιώσεις παίρνει τις αποφάσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο «σάπιος» Σωτήρης, αυτός που επί 10 μνημονιακά έτη δεν στάθηκε ούτε στιγμή στο πλευρό των συναδέλφων του, ούτε και σήμερα ψελλίζει κάτι για τις ελλείψεις του ΕΣΥ. Περιορίζεται απλά να λέει ότι υφίσταται πιέσεις. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα ποσά που βλέπουμε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.