ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Αποκάλυψη από το Sky News: «Η συνάντηση Σούνακ – Μητσοτάκη είχε συμφωνηθεί μόνο αν δεν μιλούσαν για τα Γλυπτά»

Τι αποκαλύπτουν βρετανικά Μέσα

Αποκάλυψη από το Sky News: «Η συνάντηση Σούνακ – Μητσοτάκη είχε συμφωνηθεί μόνο αν δεν μιλούσαν για τα Γλυπτά»

Σε αποκαλύψεις για την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ, ο οποίος ακύρωσε άκομψα τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τις δηλώσεις του δεύτερου για την ανάγκη επανένωσης των γλυπτών του Παρθενώνα, προχωρούν βρετανικά Μέσα.

Σύμφωνα με το Sky News, οι συνομιλίες Ηνωμένου Βασιλείου-Ελλάδας συμφωνήθηκαν «με την αντίληψη ότι οι Έλληνες δεν θα ασκήσουν δημόσια πίεση (lobby) για την επιστροφή των Ελγινείων Μαρμάρων».

«Το Σαββατοκύριακο ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε για το γεγονός ότι υπάρχει θέμα επανένωσης για τα μάρμαρα που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα, και ότι ήταν σαν να κόβεται στη μέση η Μόνα Λίζα, με τη μισή να τοποθετείται στο Λούβρο και την άλλη μισή αλλού. Αυτή η αναλογία με τη Μόνα Λίζα μπορεί να προκάλεσε λίγο εκνευρισμό» σχολιάζει δημοσιογράφος.

«Η (βρετανική) κυβέρνηση έχει πει ουσιαστικά ότι έχει έναν μεγάλο σύμμαχο στην Ελλάδα, είναι περισσότερο από ικανοποιημένη που συνεργάζεται με την Ελλάδα σε θέματα όπως η μετανάστευση και η οικονομία. Ωστόσο, είναι ενδιαφέρον ότι ο (σ.σ Βρετανός) πρωθυπουργός αποφάσισε να ακυρώσει αυτή τη συνάντηση σε αυτό που οι Έλληνες αποκαλούν «στο παρά πέντε» σχολίασε η πολιτική ανταποκρίτρια του βρετανικού δικτύου.

Στο μεταξύ, ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Μαρκ Χάρπερ ρωτήθηκε εάν το Ηνωμένο Βασίλειο «σνόμπαρε» τον Έλληνα πρωθυπουργό ακυρώνοντας μια συνάντηση με τον Ρίσι Σουνάκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο πρωθυπουργός έχει καταστήσει πολύ ξεκάθαρη τη θέση μας για τα Ελγίνεια Μάρμαρα. Αποτελούν μέρος της συλλογής του Βρετανικού Μουσείου και πιστεύουμε ότι πρέπει να παραμείνουν εκεί. Ο πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό. Του προτάθηκε μια συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης (Όλιβερ Ντάουντεν), κάτι που αποδείχθηκε ότι δεν ήταν δυνατό να δεχθεί» σχολίασε ο Χάρπερ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.