«Έφυγε» από τη ζωή ανήμερα των γενεθλίων του ο δημοσιογράφος Κωστής Βέρρος

Είχε εργαστεί ως ακόλουθος Τύπου ενώ είχε μακρά παρουσία ως ανταποκριτής στις Βρυξέλλες

«Έφυγε» από τη ζωή ανήμερα των γενεθλίων του ο δημοσιογράφος Κωστής Βέρρος

«Έφυγε» από τη ζωή σήμερα Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου, στα 76 του και ακριβώς την ημέρα των γενεθλίων του, ο δημοσιογράφος Κωστής Βέρρος, που είχε μακρά παρουσία στις Βρυξέλλες ως ανταποκριτής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είχε σπουδάσει στην Αθήνα και στο Λονδίνο (LSE) και στη συνέχεια εργάστηκε ως ακόλουθος Τύπου σε ελληνικές πρεσβείες (Λονδίνο, Βρυξέλλες Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ευρώπης).

Τον κέρδισε η δημοσιογραφία και έγινε ανταποκριτής στις Βρυξέλλες, όπου κέρδισε την εμπιστοσύνη και τον θαυμασμό των Ευρωπαίων δημοσιογράφων, καθώς και του τότε προέδρου της Κομισιόν Ζακ Ντελόρ.

Το 1982 παραιτήθηκε από την Γενική Γραμματεία Τύπου και Πληροφοριών για να εργαστεί σαν ανταποκριτής της Βραδυνής και Ναυτεμπορικής στις Βρυξέλλες, αλλά και για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του Antenna. Παράλληλα με την συνεργασία του με τον Antenna, το 2000 ανέλαβε τη διεύθυνση ειδήσεων του Μακεδονία TV ως τον Ιούνιο 2012.

Το 1994 ως το 1999 έγινε μέλος της υπηρεσίας Εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναλαμβάνοντας υπεύθυνος για την Ενέργεια, τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, τον Τουρισμό και την Κοινωνική Οικονομία και συνυπεύθυνος για την Πολιτική του Περιβάλλοντος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είχε εκλεγεί κατ’ επανάληψη γενικός γραμματέας και πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Βέλγιο, ενώ στη συνέχεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή του πρότεινε να εργαστεί ως μέλος της Υπηρεσίας Εκπροσώπου Τύπου στην Κομισιόν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.