ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Hurriyet: «Ο Κ.Μητσοτάκης έφερε στο υπουργείο Εξωτερικών τον “έμπιστό” του Γιώργο Γεραπετρίτη»

Η τουρκική εφημερίδα παρομοιάζει τον Γεραπετρίτη με τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν

Hurriyet: «Ο Κ.Μητσοτάκης έφερε στο υπουργείο Εξωτερικών τον “έμπιστό” του Γιώργο Γεραπετρίτη»

Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet σχολίασε την τοποθέτηση του Γιώργου Γεραπετρίτη στην κεφαλή του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.

Η εφημερίδα μάλιστα τον παρομοίασε με τον νέο Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφερε στο υπουργείο Εξωτερικών τον “έμπιστό” του, Γιώργο Γεραπετρίτη. Η επιλογή αυτή παρομοιάστηκε με τον διορισμό του Χακάν Φιντάν, τον οποίο ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αποκαλεί “έμπιστό μου”, στη θέση του υπουργού Εξωτερικών μετά τις εκλογές του Μαΐου. Ο Μητσοτάκης ανέθεσε το υπουργείο Άμυνας στον Νίκο Δένδια, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Δένδιας αποκαλούσαν ο ένας τον άλλον “φίλο μου”».

Στη συνέχεια, η Hurriyet κάνει μια σύντομη παρουσίαση του Γεραπετρίτη, για τον οποίο αναφέρει: «Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος έγινε υπουργός Επικρατείας το 2019, ανέλαβε τη θέση του υπουργού Μεταφορών μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα του Φεβρουαρίου. Ο Γεραπετρίτης γεννήθηκε στην Κάρπαθο, στο νότιο Αιγαίο, μεταξύ Ρόδου και Κρήτης. Με σπουδές νομικής στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και φιλοσοφίας στην Οξφόρδη, ο νέος υπουργός Εξωτερικών είναι επίσης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2020, όταν οι σχέσεις Άγκυρας-Αθήνας ήταν τεταμένες εξαιτίας των γεωτρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Γεραπετρίτης κατηγόρησε την Τουρκία ότι ενεργεί “επιθετικά” και δήλωσε ότι “δεν πρόκειται να ξεκινήσει διάλογο” υπό αυτές τις συνθήκες. Ο υπουργός, ο οποίος είπε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας είναι “απρόβλεπτος”, δήλωσε ότι είναι “έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο”».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Hurriyet αναφέρεται και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ από τη Δυτική Θράκη, σημειώνοντας: «Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, τέσσερις Τούρκοι από τη Δυτική Θράκη που είχαν στοχοποιηθεί από πολιτικούς της ΝΔ κατάφεραν να μπουν και πάλι στη Βουλή. Εκλέχθηκαν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ, Μπουρχάν Μπαράν και Ιλχάν Αχμέτ, καθώς και οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ, Οζγκιούρ Φερχάτ και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.