Ν.Κεραμέως: Αρχές Αυγούστου οι βαθμοί των πανελληνίων εξετάσεων

Η πανεπιστημιακή αστυνομία αναλαμβάνει δράση άμεσα

Ν.Κεραμέως: Αρχές Αυγούστου οι βαθμοί των πανελληνίων εξετάσεων

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανακοίνωσε πως το καλοκαίρι αναλαμβάνει η ομάδα προστασίας στα πανεπιστήμια.

Επιπλέον, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των Πανελληνίων πριν τον Δεκαπενταύγουστο, ενώ επανέλαβε ότι θα γίνουν 8.600 προσλήψεις σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σε ό,τι αφορά στην ομάδα προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι αναλαμβάνει δράση το καλοκαίρι. Σε συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας η υπουργός Παιδείας ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι:

«Είχαμε προτείνει στο ελληνικό κοινοβούλιο και ψηφίστηκε διάταξη βάσει της οποίας θα συσταθεί ένα ειδικό σώμα, το οποίο θα έχει κυρίως αποτρεπτικό ρόλο, που θα λαμβάνει ειδική εκπαίδευση. Ο νόμος είχε προβλέψει ότι θα πρέπει να εκδοθεί προεδρικό διάταγμα. Είμαστε στην φάση που αναμένουμε το Προεδρικό Διάταγμα από το Συμβούλιο της Επικρατείας μετά τη θετική του απόφαση για την συνταγματικότητα της ρύθμισης και αμέσως μετά οι ομάδες αυτές θα αναλάβουν δράση μέσα στα πανεπιστήμια, μέσα στο καλοκαίρι».

Κεραμέως για αποτελέσματα των Πανελληνίων

Σχετικά με τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων που ενδέχεται να ανακοινωθούν πριν τον Δεκαπενταύγουστο, η κ. Κεραμέως είπε πως:

«Κάνουμε μια προσπάθεια να εκδώσουμε τα τελικά αποτελέσματα εισαγωγής πιο νωρίς από ό,τι συνήθως. Για πάρα πολλά χρόνια αυτό γινόταν στα τέλη Αυγούστου. Η προσπάθεια που κάνουμε είναι να βγουν πιο νωρίς τα αποτελέσματα, πριν τις 15 Αυγούστου για να ανακουφίσουμε τους υποψηφίους που έχουν και εκείνοι τις δικές τους αγωνίες».

Κεραμέως: 8600 νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών μέσα στο καλοκαίρι

«Ό,τι κάνουμε ήταν στο προεκλογικό μας πρόγραμμα», επισήμανε η κ. Κεραμέως, αναφέροντας, μεταξύ άλλων και τους διορισμούς εκπαιδευτικών μετά από 12 χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έχουν γίνει ήδη 16.200 διορισμοί και είμαστε στην διαδικασία για άλλες σχεδόν 8.600 νέες προσλήψεις μέσα στο καλοκαίρι για ανάληψη καθηκόντων στην έναρξη της σχολικής χρονιάς», τόνισε η υπουργός Παιδείας, προσθέτοντας, ότι υπάρχει μία συζήτηση για ένα νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών, το οποίο θα βασίζεται σε διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ και είναι κάτι το οποίο εξετάζεται αναλυτικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.