Εκπλήξεις στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ – Από «γαλάζιο» έγινε «εμπριμέ»!

Εκπλήξεις στο ευρωψηφοδέλτιο  της ΝΔ – Από «γαλάζιο» έγινε «εμπριμέ»!

Εκπλήξεις έχουμε στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ το οποίο από «γαλάζιο» έγινε «εμπριμέ» δηλαδή μετατρέπεται από Κεντροδεξιά σε Κεντροαριστερά

Συμπληρώνεται η λίστα των υποψηφίων των ευρωεκλογών της ΝΔ και ο στόχος της Πειραιώς είναι το ψηφοδέλτιο για την Ευρωβουλή να περιλαμβάνει πρόσωπα με πολιτική εμπειρία, εγνωσμένο επαγγελματικό κύρος, να αντιπροσωπεύουν κοινωνικές ομάδες και να προέρχονται από διάφορες περιοχές της χώρας αλλά κυρίως όπως φαίνεται να είναι και εντελώς διαφορετικών πολιτικών αποχρώσεων από την άλλοτε δεξιά μεγάλη παράταξη.

Υποψήφιος θα είναι ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Παύλος Ελευθεριάδης. Πρόσφατα ήταν δικηγόρος σε δύο δίκες που έχουν σχέση με τις συνταγματικές διαδικασίες για το Βrexit, πρώτα εκπροσωπώντας την οργάνωση Best for Britain και πιο πρόσφατα εκπροσωπώντας Βρετανούς πολίτες που ζούν στην ΕΕ. Από το 2008 έως το 2012 ήταν στο Συμβούλιο της Βρετανικής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων JUSTICE.

Στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ θα περιλαμβάνεται και ο πρέσβης επί τιμή Αλέξανδρος Μαλλιάς. Με πλούσια καριέρα και έχοντας υπηρετήσει σε κρίσιμα πόστα της ελληνικής διπλωματίας ο κ. Μαλλιάς ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι το 2014, από το οποίο αποχώρησε πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

Τη νέα γενιά θα εκπροσωπεί ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος, ενώ σαφές μήνυμα της σημασίας που δίνει η ΝΔ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού –μεταναστευτικού ζητήματος είναι η υποψηφιότητα του δημάρχου Σάμου και πρώην περιφερειάρχη Μιχάλη Αγγελόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες υποψήφιος θα είναι επίσης, το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιώργος Κρεμλής. Είναι υπεύθυνος για την συμμόρφωση και εφαρμογή του περιβαλλοντικού κεκτημένου, τη διασφάλιση της ενσωμάτωσης των περιβαλλοντικών απαιτήσεων στο σύνολο των πολιτικών της ΕΕ και την αξιολόγηση των συγχρηματοδοτούμενων έργων. Στα ονόματα που έχουν συζητηθεί και φαίνεται να έχουν κλείσει είναι η καθηγήτρια Ιατρικής Λυδία Μουζάκα, ο εμπειρογνώμονας για αγροτικά θέματα Δημήτρης Μελάς και ο οικονομολόγος Δημήτρης Τσαγκάρης.

O πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μειμαράκης έχει τεθεί επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα για τις ευρωεκλογές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ υποψήφιοι θα είναι και οι νυν ευρωβουλευτές Μανώλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Κύρτσος, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Θοδωρής Ζαγοράκης.

Από τα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών σε αυτό για την ευρωβουλή θα μετακομίσουν όπως έχει ανακοινωθεί η Άννα –Μισέλ Ασημακοπούλου και η Κατερίνα Μάρκου. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να βρεθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της Πειραιώς και η βουλευτής Έλενα Ράπτη χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το τι μέλλει γενέσθαι.

Πιέζει ασφυκτικά και ο απερχομενος δήμαρχος Γλυφαδας Γιώργος Παπανικολάου να είναι και αυτός υποψήφιος ευρωβουλευτής ενώ υπάρχει μεγάλη ποθανότητα να κατέβει υποψήφιος και ο πρώην πρωθυπουργός Α.Σαμαράς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι υποψηφιότητες Μαλλιά, Μάρκου, Ελευθεριάδη, Μουζάκα αλλάζουν τελείως το πολιτικό στίγμα του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.