ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Κωλοτούμπα» από τον Κ.Μητσοτάκη: «Δεν είπα ότι θα κόψω το δώρο Χριστουγέννων» (βίντεο)

«Κωλοτούμπα» από τον Κ.Μητσοτάκη: «Δεν είπα ότι θα κόψω το δώρο Χριστουγέννων» (βίντεο)

Για χυδαία προπαγάνδα με fake news κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας: «Ποτέ δεν είπα ότι θα κόψω το δώρο ».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, εξήγησε ότι στην επίμαχη ομιλία του στην Κύπρο είπε πως είναι ενάντια σε επιδοματική πολιτική με ανθρώπους εξαρτημένους από χριστουγεννιάτικα δωράκια και ότι αναφερόταν στο επίδομα από το υπερπλεόνασμα.

«Τα επιδόματα έχουν την αξία τους αλλά δε μπορούμε να κάνουμε πολιτική επιδομάτων» επέμεινε στη γενικότερη πολιτική θέση του ο κ.Μητσοτάκης και έκανε λόγο για τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και ΜΜΕ σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Μάλιστα υποστήριξε ότι υπάρχει “μονταζιέρα στα υπόγεια και τα ισόγεια του Μαξίμου” γιατί τα fake news όπως εκτίμησε δεν είναι επιλογή κάποιου συνεργάτη, αλλά είναι κεντρική γραμμή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εστίασε ιδιαίτερα στην αυριανή επίσκεψη του υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν Μανφρεντ Βέμπερ στην Αθήνα, απορρίπτοντας της κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα πως ο Βαυαρός πολιτικός είναι “ανθέλληνας”, αλλά και όλο το θεώρημα του ΣΥΡΙΖΑ περί “προοδευτικής συμμαχίας” απέναντι στην ακροδεξιά. Εκτίμησε αντίθετα ότι το μεγαλύτερο ανάχωμα στην ακροδεξιά είναι μία ισχυρή κεντροδεξιά, ενώ υπογράμμισε ότι ο κ.Βέμπερ είναι ο πρώτος Ευρωπαίος πολιτικός, που στήριξε δημόσια το αίτημα για μείωση των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Απάντησε όμως και στην κατηγορία του Μαξίμου πως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης είναι «ο πραγματικός πρόεδρος της ΝΔ». Σχολίασε πως αυτά είναι «αστεία πράγματα, τονίζοντας ότι η ΝΔ έχει έναν πρόεδρο, τον ίδιο, που εξελέγη με ανοιχτή διαδικασία.

«Εχω τυπικές σχέσεις με τον κ.Μαρινάκη όπως με κάθε επιχειρηματία. Δεν έχω καμία κοινωνική ή φιλική επαφή, ούτε τον βλέπω τακτικά. Δεν έχω σχέσεις με τη διαπλοκή, ούτε έρχομαι να εξαργυρώσω γραμμάτια την επομένη. Ο κ.Μαρινάκης στήριξε την κ.Δούρου το 2014 και μέχρι το 2016 ήταν προνομιακός συνομιλητής του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν ή δεν ήταν ναρκέμπορας τότε;» είπε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σημείωσε επίσης ότι σε κάθε περίπτωση ο κ.Μαρινάκης είναι ένα δημόσιο πρόσωπο, που προέβη σε μία δημόσια καταγγελία ότι «ο κ.Παππάς εκ μέρους του κ.Τσίπρα του ζήτησε να δανείσει στον Καλογρίτσα 20 εκ για να φτιάξουν ένα συριζοκάναλο», σχολιάζοντας ότι του φαίνεται περίεργο που δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση, καθώς όπως είπε εάν είχε ειπωθεί κάτι τέτοιο για εκείνον θα είχε ήδη κάνει μήνυση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απέρριψε μετα βδελυγμίας και τις αιχμές Τσίπρα πως εάν εκλεγεί θα αθωώσει τον κ.Μαρινάκη. «Θ αστειεύεστε! Κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια ο κ.Τσίπρας από τη δική του στάση στην υπόθεση Novartis. Έχω νέα για τον κ.Τσίπρα, εγώ δε δουλεύω έτσι η δικαιοσύνη θα κρίνει τον καθε κ.Μαρινάκη»

Αναφερόμενος στις αποδοκιμασίες των βουλευτών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά στο θέμα των Σκοπίων, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι καταδικάζει κάθετα κάθε μορφής βία. Παράλληλα όμως κάλεσε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να τολμήσουν να εξηγήσουν στους πολίτες τη Συμφωνία των Πρεσπών. Απομονώνοντας τον τρόπο διαμαρτυρίας που είπα πως καταδικάζω, θέλω να πω ότι οι πολιτες έχουν απόλυτο δίκιο όταν διαμαρτύρονται και δεν έχουν πάρει απάντηση γιατί δώσαμε γλώσσα και ταυτότητα στους πολίτες των Σκοπίων.

Εμείς θα αγωνιστούμε για να κατοχυρώσουμε τα ελληνικά και μακεδονικά προϊόντα, τα προϊόντα της αληθινής Μακεδονίας και θα κάνουμε διεθνείς καμπάνιες για να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα. Διατηρούμε το δικαίωμα να μπλοκάρουμε την ενταξιακή πορεία των γειτόνων αν κρίνουμε ότι κάτι βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις σχέσεις Ελλάδος-ΗΠΑ και πόσο αυτές βελτιώθηκαν μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η ΝΔ είναι συνεπής στην πολιτική της. Αλλοι- είπε – διαδήλωναν έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Υπάρχουν ομως και αγκάθια στις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ. Για παράδειγμα η στήριξη στο καθεστώς Μαδούρο με το οποίο ΄χει ιδιαίτερες σχέσεις. Επίσης στα ζητήματα της τρομοκρατίας ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στο ευρωψηφοδέλτιο τον άνθρωπο που έχει σχέσεις στοργής με τους τρομοκράτες. Αυτό νομίζετε ότι το βλέπουν θετικά οι ΗΠΑ;

Στην ερώτηση για τα Εξάρχεια απάντησε πως το θέμα είναι πολύ πιο βαθύ από όσο φαίνεται. Το πρόβλημα στα Εξάρχεια είναι σε άμεση συνάρτηση με το πανεπιστημιακό άσυλο και το Πολυτεχνείο. Από εκεί εξορμούν οι όποιοι μπαχαλάκηδες. Εμείς θα καταργήσουμε το άσυλο με αυτή τη μορφή που έχει σήμερα. Αν υπάρχει παραβατικότητα η Αστυνομία θα μπαίνει μέσα. Το άσυλο είναι άσυλο ιδεών και έτσι θα μείνει, όχι άσυλο στην παραβατικότητα. Δείτε τι γίνεται με το παραεμπόριο και το εμπόριο ναρκωτικών μέσα στα πανεπιστήμια.

Τα Εξάρχεια πρέπει να αποκτήσουν και οικονομικη ζωή. Η πεζοδρόμηση της Πατησίων και η αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Μουσείου θα δώσουν μια νέα δυναμική στην περιοχή.

Πάντως στην Μονμάρτρη πας και πίνεις τον καφέ σου άνετα, στα Εξάρχεια όχι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα κάνει η ΝΔ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του κόμματος, τόνισε πως σε κάθε περίπτωση μετά τις εθνικές εκλογές θα σχηματιστεί κυβέρνηση για να μην πάει η χώρα σε περιπέτεια με την απλή αναλογική. Σε όποιο όμως ενδεχόμενο συμμαχίας ο ΣΥΡΙΖΑ μένει εκτός κάδρου. Δεν γίνεται να συμμαχίσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.