ΝΔ για τα 41 έτη από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ: «Τιμάμε την ιστορική επέτειο με αυτοπεποίθηση»

ΝΔ για τα 41 έτη από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ: «Τιμάμε την ιστορική επέτειο με αυτοπεποίθηση»

Σήμερα Πέμπτη 28 Μαΐου, συμπληρώνονται σαράντα ένα (41), χρόνια από την ημέρα που η Ελλάδα εντάχθηκε και επίσημα στην ΕΟΚ.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι «η προσχώρηση της Ελλάδας στην ΕΟΚ αποτέλεσε το μεγαλύτερο όραμά του και αποδείχθηκε ιδιαίτερα επωφελής για την πατρίδα μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«41 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο εθνάρχης και ιδρυτής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε την υπογραφή ώστε η Ελλάδα να ενταχθεί ως δέκατο μέλος στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα.

Η προσχώρηση της Ελλάδας στην ΕΟΚ αποτέλεσε το μεγαλύτερο όραμά του και αποδείχθηκε ιδιαίτερα επωφελής για την πατρίδα μας. Η ένταξη στην ΕΟΚ ισχυροποίησε τη χώρα μας έναντι εξωτερικών κινδύνων, συνετέλεσε στη σταθεροποίηση και στην αναβάθμιση της ποιότητας της Δημοκρατίας και βοήθησε στην οικονομική ανάπτυξη.

Σήμερα το μήνυμα της Αλληλεγγύης και της κοινής αντιμετώπισης των σύγχρονων προκλήσεων, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Η Ευρώπη βρίσκεται προ γενναίων αποφάσεων που θα παίξουν ρόλο στο κοινό μας μέλλον, με την Ελλάδα να είναι πρωταγωνίστρια στη διαμόρφωση των συγκεκριμένων θέσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τιμάμε σήμερα την ιστορική επέτειο και με αυτοπεποίθηση για τα κεκτημένα μας, ενισχύουμε τη θέση της Ελλάδος στην Ενωμένη Ευρώπη για να βελτιώσουμε τη ζωή όλων των Ελλήνων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.