ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Α.Συρίγος για Ρ.Τ.Ερντογάν: «Κινήθηκε μετά από εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα – Είχε πάρει τις αποφάσεις του εδώ και καιρό»

Α.Συρίγος για Ρ.Τ.Ερντογάν: «Κινήθηκε μετά από εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα – Είχε πάρει τις αποφάσεις του εδώ και καιρό»

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ), Άγγελος Συρίγος, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, τόνισε πως απόφαση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί «σε όλους τους Έλληνες έχει ξεχωριστή σημασία».

«Εκείνο που με εξέπληξε ήταν η ταχύτητα που ενήργησε μετά την απόφαση του ΣτΕ της Τουρκίας» ο Ερντογάν εξήγησε ο κ. Συρίγος και πρόσθεσε πως ενώ «μετά περιμέναμε ότι θα έμπαινε σε μια κατάσταση κενού», ο Τούρκος πρόεδρος «κινήθηκε μετά από εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα».

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο, ο Τούρκος πρόεδρος «είχε πάρει τις αποφάσεις του εδώ και καιρό» συνολικά με τη θέση της χώρας του, στέλνοντας με την απόφασή του μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της ΝΔ επισήμανε ότι τα μηνύματα Ερντογάν αφορούν στους «Κεμαλικούς, ότι τελείωσε η περίοδος του Κεμάλ, στους μουσουλμάνους απανταχού ότι εφαρμόζω τη θέληση του Μωάμεθ του Β΄ του Πορθητή», αλλά και προς τη Δύση, δηλαδή «δεν με νοιάζει τι λέτε».

Ως προς τις διεθνείς αντιδράσεις, «η Αμερική άφησε στη Ρωσία να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και η Ρωσία δεν τα έβγαλε» υπογράμμισε ο κ. Συρίγος, σημειώνοντας πως «το μήνυμα του Ερντογάν είναι είναι ότι του βγήκε».

Στο πλαίσιο αυτό, ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε πως «η σωστή προσέγγιση είναι να επισημάνουμε ότι ο Ερντογάν με την κίνηση αυτή παίρνει μια απόφαση να φύγει από τους θεσμούς της Δύσης, πράγμα, το οποίο σημαίνει και ορισμένα πράγματα σε θέση με εμάς και για το τι θα αντιμετωπίσουμε τους επόμενους μήνες».

«Η εικόνα που υπάρχει είναι ότι θα το κάνει. Δεν υπάρχει αμφιβολία πλέον ότι έχει τους σκοπούς του και δεν ξεφεύγει από αυτούς και πλέον το κάνει με ταχύτητα» δήλωσε ο κ. Συρίγος και διευκρίνισε πως «φοβούμαι ότι είναι λίγο χειρότερα. Δεν απευθύνεται προς την Ελλάδα, απευθύνεται προς τη Δύση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφορικά με τους δυνητικούς τρόπους αντίδρασης από ελληνικής πλευράς, «υπάρχει η διπλωματία, ήδη δραστηριοποιείται εντόνως, υπάρχουν τα αμυντικά μέτρα τα οποία λαμβάνονται. Υποχρεωτικώς πάνω σε αυτούς τους δύο άξονες θα κινηθούμε. Δεν έχουμε τίποτα άλλο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.