Α.Συρίγος: «Η Γερμανία δεν έχει καταλάβει ότι η Τουρκία είναι κίνδυνος για όλη την Ευρώπη»

Α.Συρίγος: «Η Γερμανία δεν έχει καταλάβει ότι η Τουρκία είναι κίνδυνος για όλη την Ευρώπη»

Για τις τουρκικές προκλήσεις μίλησε σε συνέντευξή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άγγελος Συρίγος.

Όπως είπε το πλαίσιο των διερευνητικών συζητήσεων Αθήνας-Άγκυρας ήταν ασφυκτικές για τον Τούρκο πρόεδρο, καθώς ήταν και στο έγγραφο της Συνόδου Κορυφής ότι οι συζητήσεις αφορούν την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ. Μιλώντας για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν, εκτίμησε ο κ.Συρίγος ότι έκανε ένα σημαντικό λάθος κοιτώντας βραχυπρόθεσμα τις κινήσεις της Αθήνας. Ο Τούρκος πρόεδρος, εκτίμησε λάθος πως η Αθήνα ή θα αντιδράσει με στρατιωτική εμπλοκή ή θα κρατήσει στάση απλού παρατηρητή. Σε κάθε περίπτωση πίστευε ότι είτε θα περάσει το δικό του και θα ανοίξει η συζήτηση για τη Γαλάζια πατρίδα είτε θα δημιουργηθεί ένα θερμό

Τελικά η χώρα μας επέλεξε τη διπλωματία και άνοιξε τη συζήτηση με την Ευρώπη για τις διερευνητικές επαφές αναδεικνύοντας το θέμα ως Ευρω-Τουρκικό και όχι Αθήνας-Άγκυρας. Πάντως, σχολίασε και τη στάση του Βερολίνου που κρατάει μια παγωμένη θέση απέναντι στη Τουρκία και στις κυρώσεις εις βάρος της μεταφέροντας τις αποφάσεις για τον Δεκέμβριο. Όπως είπε ο κ. Συρίγος, πρέπει η Γερμανία να αντιληφθεί ότι η Τουρκία αποτελεί μια απειλή για συνολικά όλη την Ευρώπη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο κ. Συρίγος είπε ότι ο Ερντογάν καταλαβαίνει ότι τελειώνει ο πολιτικός του χρόνος στη χώρα του και κάνει διάφορες κινήσεις εντυπωσιασμού στο εσωτερικό του. Παράλληλα, έχει επιστρέψει τη Τουρκία στον 19ο αιώνα. Τότε, η Ευρώπη αντιμετώπιζε τη Τουρκία ως μια χώρα ασθενής που κανείς δεν την άγγιζε γιατί ήταν κοντά στο τέλος της εποχής της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.