ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ν.Μπακογιάννη: «Να μην παίξουμε το παιχνίδι του Ερντογάν – Χρειάζονται ατσάλινα νεύρα»

Ν.Μπακογιάννη: «Να μην παίξουμε το παιχνίδι του Ερντογάν – Χρειάζονται ατσάλινα νεύρα»

Η Ντόρα Μπακογιάννη εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και μίλησε για την στάση της Τουρκίας και τόνισε ότι δεν θα πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι του.

Η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε τεράστια τη διπλωματική προσπάθεια της Αθήνας όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στην Ρωσία και στον αραβικό κόσμο.

Επεσήμανε ότι με κανέναν τρόπο δεν πρέπει «να παίξουμε το παιχνίδι του Ερντογάν» που επιθυμεί να αλλάξει το στενό κορσέ του πλαισίου διαλόγου, όπως έχει τεθεί από τις διερευνητικές καθώς αφορά αποκλειστικά την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και τις θαλάσσιες ζώνες. Εκτίμησε ότι ο Ερντογάν θέλει να αποφύγει αυτό το διάλογο και καθώς δεν το πετυχαίνει επιχειρεί να δημιουργήσει ένα επεισόδιο το οποίο θα μπορούσε να χρεώσει στην ελληνική πλευρά.

Με αυτά τα δεδομένα η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, να έχουμε «ατσαλένια» νεύρα, να στέλνουμε τα μηνύματά μας και να εμπιστευόμαστε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας που είναι πεπειραμένες και αποφασισμένες.

Για το ενδεχόμενο στρατιωτικής εμπλοκής, τόνισε ότι κάνεις δεν μπορεί να κάνει ασφαλή πρόβλεψη για κάτι τέτοιο και να γνωρίζει τι θα συμβεί από τη μια ώρα στην άλλη.

Χαρακτήρισε αναφαίρετο της Ελλάδας να επεκτείνει μονομερώς τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια το οποίο θα ασκηθεί «όταν και όποτε το αποφασίσουμε». Εξήγησε ότι θα είναι λάθος να γίνει σπασμωδικά μια τέτοια κίνηση.

«Δεν είναι κατά τη γνώμη μου άσκηση εξωτερικής πολιτικής να αποφασίζουμε στα διάφορα τηλεοπτικά κανάλια αν πρέπει ή δεν πρέπει να επεκτείνουμε. Αυτό θέλει πολύ μελέτη πολύ, σοβαρότητα», είπε η κ. Μπακογιάννη.

Για την προσέγγιση του Ορούς Ρέις στα 12 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο, η κ. Μπακογιάννη εξήγησε ότι το Διεθνές Δίκαιο είναι πάρα πολύ περίπλοκο.

«Ένα ερευνητικό σκάφος το οποίο περνάει και κάνει έρευνες στα διεθνή ύδατα άρα δηλαδή δεν είναι εντός των 6 μιλίων έχει δικαίωμα θεωρητικώς να το κάνει. Εμείς αντιδρούμε διότι αυτό το σκάφος συνοδεύεται και από στρατιωτικά πλοία δεν είναι δηλαδή μια καθαρά ερευνητική κατάσταση και γι αυτό έχουμε ζητήσει τις κυρώσεις και το θεωρούμε και είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση».

Για να παρέμβεις στρατιωτικά, πρόσθεσε χρειάζονται άλλου είδους προϋποθέσεις δηλαδή να έχει γεωτρύπανο ή να έχει καταστρέψει βυθό και πως το επιχειρησιακό σκέλος, είναι δουλειά των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επεσήμανε ξανά ότι δεν πρέπει η Ελλάδα να χάσει την ψυχραιμία της και να αντιδράσει σπασμωδικά, κάτι που θα επέτρεπε στην Άγκυρα να δείξει την Αθήνα με το δάχτυλο ότι καταπατά το Διεθνές Δίκαιο. Αυτή τη χάρη, πρόσθεσε, δεν πρέπει να την κάνουμε στον Ερντογάν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.