«Καλύπτει» Λ.Μενδώνη-Κ.Μητσοτάκη για Δ.Λιγνάδη το Μαξίμου: «Κανένα θέμα παραίτησης – Ο χώρος αριστεροκρατείται»

«Καλύπτει» Λ.Μενδώνη-Κ.Μητσοτάκη για Δ.Λιγνάδη το Μαξίμου: «Κανένα θέμα παραίτησης – Ο χώρος αριστεροκρατείται»

Σήμερα υπήρξε η πρώτη αντίδραση εντός ΝΔ για το θέμα Δημήτρη Λιγνάδη και τα περί μη παραίτησης της υπουργού Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ εξέφρασε την άποψη της πως η υπουργός Πολιτισμού πρέπει να παραιτηθεί, όμως «κάλυψε» τον πρωθυπουργό.

Άμεση ήταν η απάντηση του Μαξίμου στις δηλώσεις της Βόζεμπεργκ και ήρθε δια στόματι του διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ Νίκου Ρωμανόυ, ο οποίο αρνήθηκε ότι υπάρχει θέμα με την υπουργό Πολιτισμού. «Το ελληνικό metoo ξεκίνησε και με τις ενέργειες της κυβέρνησης και της υπουργού Πολιτισμού, δεν άκουσα κάτι γι’ αυτό» επισήμανε.

«Πώς μπορούσε να ξέρει για έναν άνθρωπο, ο οποίος δεν είχε αμφισβητηθεί καλλιτεχνικά από κανένα; Δηλαδή λέμε ότι η υπουργός όφειλε να ξέρει αυτό που δεν ήξερε το πανελλήνιο;», αναρωτήθηκε ο κ. Ρωμανός, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει κανείς που μέχρι να έρθουν στο φως συγκεκριμένες καταγγελίες να μην είχε κάτι άλλο στο νου του; Ένας άνθρωπος (Λιγνάδης) που έχει στήσει μια καριέρα που δεν έχει αμφισβητηθεί καλλιτεχνικά από κανέναν».

Κατ’ αναλογία θα πει κάποιος ότι ο Αλέξης Τσίπρας, όφειλε να ξέρει για τον Παύλο Χαϊκάλη αλλά και τον Γιώργο Κιμούλη, όταν τους όρισε σε συγκεκριμένες θέσεις, σημείωσε.

«Ζητάνε τα ρέστα από την υπουργού Πολιτισμού, το Σωματείο των Ηθοποιών όταν είναι οι άνθρωποι που ξημεροβραδιάζονταν με τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη και συνεργάζονταν», σημείωσε σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Σωματείου που ζητούν την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη. Μιλώντας για την ανακοίνωση την χαρακτήρισε «αισχρή». Σημείωσε δε, ότι ο καλλιτεχνικός χώρος αριστεροκρατείται.

«Δεν ήξεραν τίποτα; Αν ήξεραν, τότε την ανακοίνωση πρέπει να την απευθύνουν στον καθρέφτη τους», πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Επιπλέον, σημείωσε ότι όταν έγινε η πρώτη καταγγελία σε μέσο ενημέρωσης, έγινε την ίδια μέρα δεκτή η παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Σύμφωνα με πηγές παρόμοια θα είναι και η στάση που θα κρατηθεί από το Μαξίμου και κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών που θα πραγματοποιηθεί από την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη, με την κυβέρνηση να στηρίζει την υπουργό Πολιτισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν υπάρχει ζήτημα παραίτησης Μενδώνη. Δεν συγκάλυψε τίποτα για να της ζητηθούν ευθύνες». Με αυτόν τον τρόπο απαντούν κυβερνητικές πηγές, από την Παρασκευή ως σήμερα, στο επίμονο ερώτημα αν υπάρχει «θέμα Μενδώνη», μετά την δημόσια τοποθέτησή της, κατά την οποία δήλωσε ότι «εξαπατήθηκε» από τον Δημήτρη Λιγνάδη και ότι τον θεωρεί έναν «επικίνδυνο άνθρωπο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.