ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βουλευτής της ΝΔ σε Χρυσοχοΐδη: «Διακίνηση ναρκωτικών στα σύνορα με την Αλβανία – Να επιτηρούνται με drones»

Βουλευτής της ΝΔ σε Χρυσοχοΐδη: «Διακίνηση ναρκωτικών στα σύνορα με την Αλβανία – Να επιτηρούνται με drones»

Ερώτηση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε η βουλευτής Ιωαννίνων, Μαρία Κεφαλά, ζητώντας τη σύσταση υπηρεσίας εναέριων μέσων φύλαξης και χρήση drones για τη φύλαξη των συνόρων με την Αλβανία λόγω διακίνησης ναρκωτικών, λαθρεμπόριο τσιγάρων και παράτυπης μετανάστευσης.

«Λόγω της μεγάλης αυτής έκτασης των συνόρων και της ιδιομορφίας του εδάφους επιτείνονται οι παράνομες δραστηριότητες, όπως η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, η λαθρεμπορία καπνικών και άλλων ειδών ενώ συχνή είναι και η είσοδος λαθρομεταναστών στην Ελλάδα» σημειώνει στην Ερώτησή της η ακραία βουλευτής που προεκλογικά ασκούσε δριμεία κριτική στη Συμφωνία των Πρεσπών και μετεκλογικά εντάχθηκε στην ομάδα φιλίας με τη Βόρεια Μακεδονία.

Αφού η Μ. Κεφαλά περιέγραψε την κατάσταση: «Η Ελληνική Αστυνομία καταβάλλει, αδιαμφισβήτητα, κάθε δυνατή προσπάθεια περιφρούρησης της περιοχής και καταπολέμησης κάθε έκνομης δραστηριότητας με απτά και αξιομνημόνευτα αποτελέσματα» αναφέρει και προσθέτει: «Παρά ταύτα και λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες που μας παρέχει η τεχνολογία φαίνεται πως η χρήση εναέριων μέσων φύλαξης, όπως τα νέας τεχνολογίας Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα (UAVs, drones) θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω αυτήν την αποτελεσματικότητα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τούτων δοθέντων, ρωτά τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αν προτίθεται να ενισχύσει τη φύλαξη των συνόρων με τη σύσταση υπηρεσίας εναέριων μέσων φύλαξης και τη χρήση μέσων νέας τεχνολογίας όπως τα Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα (UAVs, drones).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.