ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ο Α.Γεωργιάδης απέσυρε τη νομοθετική διάταξη: Δεν θα μπουν οι ιδιώτες γιατροί στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Μετά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Ο Α.Γεωργιάδης απέσυρε τη νομοθετική διάταξη: Δεν θα μπουν οι ιδιώτες γιατροί στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Μετά από τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απέσυρε τη νομοτεχνική βελτίωση η οποία άνοιγε την πόρτα στους ιδιώτες γιατρούς να ασκούν έργο στα δημόσια νοσοκομεία.

«Δεν θέλω να χαθεί μια μεγάλη μεταρρύθμιση και να την αδικήσω πίσω από μία διαδικαστική συζήτηση. Θα το εισάγουμε με τροπολογία την επόμενη βδομάδα» ανακοίνωσε, τονίζοντας πως δεν υπήρξε κανένας αιφνιδιασμός της αντιπολίτευσης καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά είχε γίνει η σχετική συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που επεξεργάστηκε το νομοσχέδιο.

«Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό δεν είναι νομοθετική βελτίωση. Σε καμία περίπτωση. Είναι ένα άρθρο ολόκληρο που θα έπρεπε να έχει έρθει με τροπολογία. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα.

Νομοτεχνική βελτίωση δεν προβλέπεται αυτό το πράγμα που κάνετε, δεν προλάβατε, δεν το προβλέψατε; Φέρτε το σε άλλο νομοσχέδιο, κάντε τροπολογία σε άλλο νομοσχέδιο» είπε ο Διονύσης Καλαματιανός εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Μιχάλης Κατρίνης από το ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε την κυβέρνηση για εν κρυπτώ νομοθέτηση ενώ διάβασε στην Ολομέλεια τον «δεκάλογο καλής νομοθέτησης» που έχει συνταχθεί από την Γενική Γραμματεία της Προεδρίας της κυβέρνησης το 2020, φέρνοντας επί της ουσίας τον υπουργό Υγείας μπροστά σε όσα έχουν προβλεφθεί επί κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Ο Θανάσης Παφίλης από την πλευρά του ΚΚΕ σημείωσε πως «έχετε τη λογική ό,τι γουστάρω κάνω γιατί έχω την πλειοψηφία στη Βουλή».

Η επίμαχη ρύθμιση, η οποία εντέλει αποσύρθηκε από τον υπουργό Υγείας, προέβλεπε πως επιτρέπεται σε ιδιώτες ιατρούς όλων των ειδικοτήτων να συνεργάζονται με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, συμμετέχοντας στη λειτουργία εξωτερικών ιατρείων, στη διενέργεια διαγνωστικών, θεραπευτικών και επεμβατικών πράξεων, πέραν του τακτικού ωραρίου, και να διενεργούν χειρουργικές επεμβάσεις ή άλλες επεμβατικές πράξεις που απαιτούν παραμονή στο νοσοκομείο, πέραν της ημερήσιας νοσηλείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ιδιώτες γιατροί κατά τη συνεργασία τους με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα πρέπει να καλύπτουν κάθε είδους δαπάνες του νοσοκομείου, που θα προκύπτουν από τη συμμετοχή τους σε αυτό, όπως λειτουργικές δαπάνες και δαπάνες αποδοχών και κάθε είδους αποζημιώσεων του πάσης φύσεως προσωπικού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.