ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Α.Χαρίτσης: «Η απόφαση που πήραμε να αποχωρήσουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν απολύτως ορθή»

«Αυτό το οποίο συμβαίνει σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ, με ευθύνη της ηγεσίας του και της ηγετικής ομάδας, είναι ένας συνεχής εκφυλισμός»

Α.Χαρίτσης: «Η απόφαση που πήραμε να αποχωρήσουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν απολύτως ορθή»

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του,  αναφέρθηκε στη θύελλα που έχει ξεσπάσει μετά το ερωτηματολόγιο του Στέφανου Κασσελάκη, τονίζοντας πως «η απόφαση την οποία πήραμε να αποχωρήσουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ήταν μια πράξη ευθύνης, ήταν μια απόφαση απολύτως ορθή».

Ερωτηθείς γιατον διάλογο που επιχειρείται σε συνέχεια και της προ ημερών εκδήλωσης στην οποία το παρών έδωσε αιφνιδιαστικά και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ανέφερε:

«Πολιτικά δεν νομίζω ότι προοιωνίζεται κάτι – αυτό το οποίο συζητάμε είναι ο ανοιχτός δημόσιος δημοκρατικός διάλογος στις ηγεσίες. Προφανώς υπάρχει ζήτημα με την έννοια ότι αυτή τη στιγμή οι ηγεσίες των παραδοσιακών κομμάτων του χώρου έχουν αποδειχθεί αναξιόπιστες στο να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των αριστερών και προοδευτικών πολιτών.

Αυτό το οποίο χρειάζεται ο χώρος συνολικά της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς στη χώρα μας είναι μια σοβαρή σε βάθος συζήτηση για τα μεγάλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Επιτρέψτε μου να πω ότι για πολλά χρόνια αφιερώσαμε τα καλύτερα χρόνια της ζωής μας σε αυτό το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ). Και για το κόμμα αυτό δεν μπορείς, όπως έγινε -και το λέω και αυτοκριτικά αυτό- να πολιτεύεται με λογικές του μέσου όρου.

Η πολιτική και η αντιπολίτευση, ειδικά απέναντι σε μια κυβέρνηση της Δεξιάς, όπως είναι η σημερινή, πρέπει να έχει αιχμές, πρέπει να έχει προτεραιότητες (…)

Δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία δυνατότητα συνεργασίας με τη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σε καμία περίπτωση, και νομίζω ότι οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι και η απόφαση την οποία πήραμε να αποχωρήσουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ήταν μια πράξη ευθύνης, ήταν μια απόφαση απολύτως ορθή.

Γιατί αυτό το οποίο συμβαίνει σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ, με ευθύνη της ηγεσίας του και της ηγετικής ομάδας, είναι ένας συνεχής εκφυλισμός (…)

Αν προκύπτει ένα συμπέρασμα είναι ότι αυτό το οποίο χρειάζεται είναι σοβαρό πολιτικό περιεχόμενο και όχι επικοινωνιακά τρικ.

Αυτή τη στιγμή νομίζω ότι στις ηγεσίες υπάρχει ζήτημα αξιοπιστίας. Εμείς συζητάμε σε σοβαρή πολιτική βάση, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να συζητάμε μεταξύ μας. Η Νέα Αριστερά είναι εδώ για να μείνει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άρα εμάς αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει είναι να εδραιώσουμε την παρουσία μας στο πολιτικό σκηνικό με την πρώτη αναμέτρηση ευρωεκλογές, η οποία βεβαίως για εμάς είναι πάρα πολύ κρίσιμη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.