ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΚΕΛ σε ελληνορωσικό Συνέδριο στην Αγία Πετρούπολη αποκάλυψε την Κατοχή που επιβλήθηκε στην Ελλάδα

Το συνέδριο σηματοδότησε την έναρξη μιας σειράς επιστημονικών δραστηριοτήτων για την κοινή ιστορία των δύο χωρών

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΚΕΛ σε ελληνορωσικό Συνέδριο στην Αγία Πετρούπολη αποκάλυψε την Κατοχή που επιβλήθηκε στην Ελλάδα

Στο σημαντικό διεθνές συνέδριο της Αγίας Πετρούπολης, «Επιστημονικό και Πρακτικό Συνέδριο – Ελλάδα και Ρωσία, μία φιλία που ενώνει στους αιώνες», ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΚΕΛ Αντώνης Μποσνακούδης προσκλήθηκε να μιλήσει για κομβικά στοιχεία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και την ελληνορωσική σχέση σήμερα.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΚΕΛ μίλησε για την Ιερά Συμμαχία, γενίτσαρους και την Φιλική Εταιρεία και την σημερινή αναλογία με ομοιότητες και διαφορές μετά από 200 χρόνια από την Επανάσταση. Το βίντεο της ομιλίας του μπορεί να βρεθεί στο

Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Αγίας Πετρούπολης με την συμμετοχή του Κέντρου Πληροφόρησης της Αγίας Πετρούπολης στην Ελλάδα και του κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης, Τμήμα Διεθνών Σχέσεων. Διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο.

Το συνέδριο σηματοδότησε την έναρξη μιας σειράς επιστημονικών δραστηριοτήτων για την κοινή ιστορία των δύο χωρών με την συμμετοχή Ρώσων και Ελλήνων ειδικών. Κεντρικό θέμα της τρέχουσας εκδήλωσης ήταν η αποφασιστικότητα του ρόλου της Ρωσίας στην δημιουργία Ελληνικής κρατικής υπόστασης στις αρχές του αιώνα.

Το κείμενο της ομιλίας του εκπροσώπου τύπου του ΑΚΚΕΛ στο συνέδριο της Αγίας Πετρούπολης

«Καλημέρα σε όλους τους παρευρισκόμενους και πολλές ευχαριστίες στους διοργανωτές του Συνεδρίου για την πρόσκληση να μιλήσω στο Συνέδριό σας, που είναι σημαντικό να γίνεται σε μία περίοδο που έχει ιδιαίτερη σημασία για τις ελληνορωσικές σχέσεις και ελπίζω να συνεισφέρω και εγώ στην κατανόηση ορισμένων θεμάτων γύρω από αυτές.

Η κατανόηση των ιστορικών γεγονότων όπως η Επανάσταση του 1821, μπορεί να βοηθηθεί (και να πάρουμε διδάγματα για την σημερινή εποχή μας) όταν δούμε αναλογίες της παλιάς εποχής με την σημερινή, σε σχέση με σημαντικά γεγονότα ή καταστάσεις του παρελθόντος και τις αναλογίες στη σημερινή εποχή, είτε με τις ομοιότητες που παρουσιάζει είτε με τις διαφορές. Στην περίπτωση της Επανάστασης υπάρχουν αξιοσημείωτες αναλογίες που μπορούν να γίνουν γνωστές, ώστε να ζήσουμε σήμερα τις συνθήκες εκείνες σε μία αναλογία των καταστάσεων.

Θα αναφερθώ σε πτυχές της Ιεράς Συμμαχίας κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821 όπως επίσης και της Φιλικής Εταιρείας. Μέσα από αυτόν τον άξονα (αρνητικής συνεισφοράς της Ιεράς Συμμαχίας και θετικής της Φιλικής Εταιρίας) μπορούμε να δούμε τη θέση της Ρωσίας τότε και σήμερα. Οι αναλογίες στην σημερινή εποχή (για να είμαστε συγκεκριμένοι) αφορούν την κρίση που έχει χτυπήσει την Ελλάδα από την προηγούμενη δεκαετία με την επιβολή των Μνημονίων κατά του ελληνικού λαού και την επακόλουθη κατάσταση Κατοχής της Ελλάδας που έχουν προκαλέσει όσα επακολούθησαν μέχρι σήμερα και στα οποία εν μέρει αναφερθήκατε στην αρχή του Συνεδρίου. Όπως τότε, έτσι και σήμερα ζούμε υπό καθεστώς Κατοχής.

Σήμερα η Ελλάδα ζει σε μία κατάσταση Κατοχής η οποία έχει ενταθεί τα τελευταία 12-14 χρόνια. Υπάρχει αναλογία τόσο με την σκλαβιά υπό την τουρκική κατοχή όσο και με τους παράγοντες που παρεμπόδιζαν την απελευθέρωση του ελληνικολυ γένους, αλλά και διευκόλυναν την Επανάσταση του 1821. Ο επαναστατικός αγώνας τότε είναι ανάλογος με τον αγώνα αντίστασης του ελληνικού λαού σήμερα στην δυτική κατοχή που έχει πέσει η Ελλάδα.

Η Ιερά Συμμαχία και κυρίως ο Μέττερνιχ, σήμερα είναι ανάλογοι με τα άνομα και ανήθικα συμφέροντα που ελέγχουν την διακυβέρνηση της Ελλάδας. Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι μετά από 200 χρόνια η Ελλάδα δεν έχει ακόμη αποκτήσει την ελευθερία της. Τότε η Ιερά Συμμαχία που υπήρχε είχε αρχικά δημιουργηθεί με καλές προϋποθέσεις και καλή προοπτική, με εντελώς διαφορετικό ρόλο μετά από τον Ναπολέοντα, για να φέρει ειρήνη στην Ευρώπη ενώνοντας τους χριστιανικούς λαούς και η Ρωσία συμμετείχε. Ο Αυστριακός Μέττερνιχ όμως αλλοίωσε την φύση της Ιεράς Συμμαχίας και την μετέτρεψε σε κάτι εχθρικό εναντίον των πληθυσμών της Ευρώπης, σε μία δύναμη καταστολής. Όπως αναφέρθηκε και στην αρχή, τα προβλήματα δεν έχουν να κάνουν με τους λαούς αλλά με τις «ελίτ». Αντίστοιχα αλλοιώθηκε και η Ευρωπαϊκή Ένωση και όλη η Δύση μετά από τον Ψυχρό Πόλεμο.

Σήμερα εχθρός είναι ένας συλλογικός Μέττερνιχ: Οι αλλοιωμένες δυτικές δομές διακυβέρνησης, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες που λειτουργούν ως ένας συλλογικός Μέττερνιχ. Σήμερα με τις πολλές εστίες εξουσίας έχουμε έναν συλλογικό Μέττερνιχ. Αυτές τις δομές διακυβέρνησης τίς υποστηρίζουν οι σύγχρονοι γενίτσαροι (το ανάλογο μέγεθος που υπήρξε πριν την Επανάσταση του 1821).

Τότε ως βασικό αντίπαλο είχαμε την αλλοιωμένη Ιερά Συμμαχία του Μέττερνιχ και τους γενίτσαρους που είχε κατασκευάσει η Τουρκία. Οι γενίτσαροι ήταν Έλληνες τους οποίους οι Τούρκοι απήγαγαν όταν ήταν μικρά παιδιά και τους έκαναν πλύση εγκεφάλου, με βάση το τότε τουρκικό καθεστώς στην οθωμανική αυτοκρατορία.

Οι σύγχρονοι γενίτσαροι έχουν αλλοιωθεί με επαγγελματικό τρόπο μέσα από δυτικά εκπαιδευτικά συστήματα και από το καθεστώς των media που έχει αλλοιώσει τον Τύπο και την υγιή δημοσιογραφία. Ορισμένα από αυτά που είχαν αναφερθεί στην αρχή έχουν άμεση σχέση με την αλλοίωση της αντίληψης που υπάρχει στην Δύση για το τί ισχύει. Ως δημοσιογράφος είμαι για ένα τρίτο του αιώνα και μόνο ως δημοσιογράφος έχω εργαστεί και δεν έχω ασχοληθεί με κάτι άλλο, μπορώ να πω ότι έχουν καθοριστικό ρόλο [τα media].

Παλαιότερα απήγαγαν τα παιδιά από τις οικογένειες μπορεί και να σκότωναν τις οικογένειες αν αντιδρούσαν, τους έκαναν χειρότερους ανθέλληνες. Σήμερα δεν απαγάγουν παιδιά για να τους τρέψουν σε γενίτσαρους, αλλά σταδιακά με τα δυτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως για παράδειγμα το Αμερικανικό Κολλέγιο και άλλα Βρετανικά και Γερμανικά ιδρύματα παγιδεύουν τους νέους σε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση σκέψης με τρόπο ανάλογο όπως οι έμποροι των ναρκωτικών παγιδεύουν τα θύματά τους (εδώ έχουμε πνευματικά ναρκωτικά) και κάποια από αυτά γίνονται έμποροι. Αυτοί είναι οι γενίτσαροι στη δική μας την περίπτωση. Αν προσθέσουμε σε αυτό και το δηλητήριο του lifestyle (δηλαδή την προώθηση ενός συγκεκριμένου τρόπου ζωής η οποία δεν έχει σχέση με τις παραδοσιακές αξίες), με το οποίο είχε γεμίσει ο Τύπος στην Ελλάδα από τη δεκαετία του ’90 και μετά, βλέπουμε ότι υπήρξε πραγματική απαγωγή κυρίως των νέων με την έννοια της απαγωγής τους από τις επιλογές που είχαν για να σκεφτούν, να εκπαιδευτούν και να κατανοήσουν τον κόσμο μας και τις δυνατότητες που υπάρχουν για ανάπτυξη της Ελλάδας: πνευματικής πολιτιστικής οικονομικής κλπ.

Αυτοί ακριβώς οι γενιτσαροποιημένοι Έλληνες από τη μία πλευρά συμμετέχουν στην διακυβέρνηση της Κατοχής και από την άλλη πλευρά δυσκολεύουν την αντίσταση και τον αγώνα κατά της παγκοσμιοποιημένης βαρβαρότητας. Είναι στρατευμένοι σε μεγάλο βαθμό στην σύγχρονη Ιερά Συμμαχία.

Η Φιλική Εταιρεία είναι ανάλογη με τις οργανωμένες ομάδες κάθε τύπου και με τα μέσα ασφαλών επικοινωνιών που χρησιμοποιούμε κυρίως στο διαδίκτυο (όπως Telegram κλπ). Είναι μία ευρεία Φιλική Εταιρεία για να αποκαλύψει και να εξουδετερώσει την δράση του καθεστώτος της παγκοσμιοποίησης, το οποίο λειτουργεί κατά των εθνικών κρατών και κατά των εθνικών κοινωνιών. Σήμερα η Φιλική Εταιρεία είναι και στον κυβερνοχώρο. Ο στόχος είναι να εξουδετερωσει την λειτουργία της παγκοσμιοποίησης.

Τότε η Επανάσταση έγινε για να αποκτήσουμε ελεύθερο εθνικό κράτος, σήμερα ο αγώνας γίνεται για να απελευθερώσουμε το εθνικό κράτος. Μετά από 200 χρόνια ακόμη δεν έχουμε ελευθερία. Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό στην Ρωσία ότι η Ελλάδα δεν είναι ελεύθερη χώρα.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον η Ρωσία από την προηγούμενη δεκαετία δεν φάνηκε να κατανοεί τις καταστάσεις που επικρατούσαν στην Ελλάδα και πού οδηγούσαν. Η Ρωσία δεν βοήθησε τους εχθρούς τότε και τώρα, οι οποίοι πάντα κινούνται γύρω από την Αυστρία, Γερμανία, Νορμανδία (τους Βρετανούς) και είναι οι “κλασικοί κακοί” όπως τότε υπήρχαν και λειτουργούσαν και τώρα υπάρχουν και λειτουργούν μετά από 200 χρόνια. Αυτό είναι ένα στοιχείο που πρέπει να το δούμε για να μπορέσει να γίνει κατανοητό ότι “οι κακοί” εξακολουθούν να υπάρχουν και σήμερα λαμβάνοντας υπόψιν βέβαια και τις σημερινές συνθήκες. Φυσικά η Ρωσία δεν βοήθησε τους εχθρούς της Ελλάδας κατά του ελληνικού λαού, αλλά όπως και στην επανάσταση πριν από δύο αιώνες έτσι και σήμερα υπάρχει θέληση από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού η ρωσική κοινωνία να ασχοληθεί και να κατανοήσει καλύτερα το τι έχει γίνει και τι γίνεται στην Ελλάδα και η Ρωσία ως κράτος να λάβει ανάλογη υποστηρικτική στάση υπέρ της ελληνικής κοινωνίας που βρίσκεται υπό Κατοχή.

Όπως τότε στην Επανάσταση ζητούσαν την υποστήριξη της Ρωσίας και τώρα η Ρωσία έχει στον λαό την κορυφαία θέση στους πιθανούς συμμάχους και βοηθούς για να μπορέσουμε και εμείς να απελευθερωθούμε από τη σημερινή κατάσταση. Αυτό όμως για να γίνει θα πρέπει να υπάρξει μία αμοιβαία συνεργασία και συζήτηση έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν κατανοητές και από τις δύο πλευρές οι συνθήκες που επικρατούν, ώστε να μπορέσουμε μετά να σχεδιάσουμε τις κατάλληλες ενέργειες για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην απελευθέρωση. Και για εμάς εδώ και για τον υπόλοιπο κόσμο.

Προσπάθησα να κάνω μία σύνδεση της σημερινής κατάστασης και της κρίσης που υπάρχει αλλά λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία του παρελθόντος διότι αν δεν γνωρίζεις την ιστορία και δεν εφαρμόζεις τα διδάγματα του παρελθόντος, όχι μόνο θα τα ξαναζήσεις αλλά θα τα ξαναζήσεις σε χειρότερη μορφή.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.