ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο Κ.Μητσοτάκης και ο θαυμασμός για τον Γιούβαλ Χαράρι που είπε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα δημιουργήσει «άχρηστους ανθρώπους»

Και ο πρωθυπουργός και ο Κ.Πιερρακάκης είναι συνομιλητές με τον σύμβουλο του Κλάους Σβαμπ

Ο Κ.Μητσοτάκης και ο θαυμασμός για τον Γιούβαλ Χαράρι που είπε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα δημιουργήσει «άχρηστους ανθρώπους»

Η ημέρα των εκλογών πλησιάζει και καλό είναι εκτός των πράξεων του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη να θυμηθούν άπαντες και ποιους θαυμάζει και με ποιους συνομιλεί, διότι αυτών των ανθρώπων τις απόψεις υιοθετεί και θέλει να εφαρμόσει.

Όπως στην περίπτωση του πασίγνωστου διεθνιστή και συμβούλου του Κλάους Σβαμπ Yuval Noah Harari, ο οποίος μόλις πριν λίγους μήνες μίλησε για την τεχνητή νοημοσύνη και αποκάλυψε την πιθανότητα να δημιουργηθεί μια «άχρηστη τάξη» ανθρώπων που δεν έχουν καμία αξία να προσφέρουν στην κοινωνία!

Η άποψη αυτή έχει βαρύνουσα σημασία γιατί και ο Κ.Μητσοτάκης αλλά και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ.Πιερρακάκης θεωρούν τον Yuval Noah Harrari εκ των πρωτοπόρων δογματικών για το νέο… κόσμο που έρχεται.

Ο συγκεκριμένος είναι συνομιλητής και των δύο.

Λέει λοιπόν ο Χαράρι ότι οι συνέπειες της ανατρεπτικής τεχνολογίας όπως η τεχνητή νοημοσύνη και ο αυτοματισμός θα υποκαταστήσουν αναπόφευκτα πολλές θέσεις εργασίας προκαλώντας την άνοδο μιας νέας «άχρηστης τάξης» και μεταμορφώνοντας την τρέχουσα κοινωνική δομή.

Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η τεχνητή νοημοσύνη αναλύει τεράστιες ποσότητες δεδομένων σε σχέση με εσάς, κάτι που κανένα ανθρώπινο ον δεν είναι ικανό να κάνει.

Δημιουργικότητα σημαίνει να μπορείς να εντοπίσεις ένα μοτίβο κι έπειτα να το διασπάσεις με έναν δημιουργικό τρόπο, μ’ έναν νέο τρόπο, να κάνεις κάτι καινούργιο.

Κι αυτό είναι κάτι στο οποίο η τεχνητή νοημοσύνη στην πραγματικότητα γίνεται πολύ καλή.

Και υπάρχουν πεδία όπου ήδη σήμερα η τεχνητή νοημοσύνη είναι πιο δημιουργική απ’ τους ανθρώπους.

(…)

Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους μ’ αυτή την νέα τεχνολογία είναι ότι πολλές θέσεις εργασίας θα εξαφανιστούν.

Έτσι, το σημαντικότερο ερώτημα στην αγορά εργασίας θα είναι αν μπορείς να επανεκπαιδεύσεις τον εαυτό σου ώστε να καλύψει την νέα θέση εργασίας και αν η κυβέρνηση είναι ικανή να δημιουργήσει αυτό το τεράστιο εκπαιδευτικό σύστημα, ώστε να επανεκπαιδεύσει τον πληθυσμό.

Οι άνθρωποι θα χρειαστεί να επανεκπαιδευτούν ή δε θα μπορέσουν να το κάνουν.

Αν δεν μπορείς να το κάνεις, ο κίνδυνος είναι να καταπέσεις σε μια νέα τάξη, όχι των ανέργων αλλά των ανίκανων προς εργασία, την τάξη των αχρήστων, στους ανθρώπους που δεν θα έχουν δεξιότητες τις οποίες να χρειάζεται η νέα οικονομία…

Αυτή θα ‘ναι μια καταστροφή!».

Σημειώνεται ότι πριν ένα χρόνο ένα απίστευτο βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας της στο οποίο βλέπουμε τον συγγραφέα, ιστορικό και σύμβουλο του Κλάους Σβαμπ, Γιουβάλ Νόα Χαράρι, να λέει στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για… χακάρισμα ανθρώπων! 

Και όταν καταφέρουμε να τα ελέγξουμε όλα αυτά μπορείς να τους ελέγξεις απολύτως και αυτό είναι κάτι που η δημοκρατία και καμία άλλη κοινωνία ποτέ δεν είχε να αντιμετωπίσει γιατί ήταν αδύνατο σε όλη την ιστορία», λέει αρχικά ο Χαράρι και προσθέτει:

«Αυτό υποβιβάζει τις παραδοσιακές μας ιδέες για την δημοκρατία και την ανοιχτή κοινωνία γιατί δημοκρατία σημαίνει ανοιχτή επιλογή για κάθε άτομο και εμείς ξέρουμε ότι κανένας δεν μπορεί να καθοδηγήσει μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο.

Είναι όπως η οικονομία που λέμε “ο πελάτης έχει πάντα δίκιο”, αυτό λένε οι κυβερνήσεις ότι ο “πολίτης έχει πάντα δίκιο”, τώρα που όμως οι κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να χακάρουν τους ανθρώπους δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την ελεύθερη βούληση». 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειώσουμε ότι ο Γ.Ν.Χαράρι είναι γνωστός για τις απόψεις του, όμως στο συγκεκριμένο βίντεο τον βλέπουμε να μιλά στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.