Ο Κ.Μητσοτάκης εισέπραξε αγροτική επιδότηση 8.200 ευρώ! – Την ίδια στιγμή οι Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα

Νόμιμο αλλά όχι ηθικό

Ο Κ.Μητσοτάκης εισέπραξε αγροτική επιδότηση 8.200 ευρώ! – Την ίδια στιγμή οι Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εισέπραξε αγροτικές επιδοτήσεις ύψους 8.200 ευρώ!

Σημειώνεται ότι προ ολίγων εβδομάδων ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει τα εξής: «Ο σκοπός πλέον δεν είναι απλά πόσα λεφτά θα βγάλω, είναι πολύ σημαντικό αυτό, αλλά δεν είναι το μοναδικό κίνητρο, το να βγάζει κανείς ολοένα περισσότερα λεφτά, αλλά να βλέπουμε τη ζωή μας λίγο πιο σφαιρικά, λίγο πιο ολιστικά».

Αλλά φαίνεται τελικά πως δεν ισχύουν για τον ίδιο αλλά για τους άλλους, τους… πληβείους και έτσι ο ίδιος «βγάζει» λεφτά με κάθε τρόπο και μέσον.

Σε μία κοινωνία η οποία αδυνατεί να αντεπεξέλθει οικονομικά εξαιτίας των πληθωριστικών πιέσεων και της πολυεπίπεδης ακρίβειας.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα το Documento, ο πρωθυπουργός έχει λάβει για το 2020 και το 2021 σχεδόν 9.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Εγγυήσεων (ΕΓΤΕ) και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ).

Δηλαδή ο Κυρ. Μητσοτάκης, εν ενεργεία πρωθυπουργός και μέλος μιας από τις πλέον εύπορες οικογένειες στην Ελλάδα, έκανε αίτηση και έλαβε χρήματα όπως ένας οποιοσδήποτε κατ’ επάγγελμα αγρότης. Προφανώς είναι νόμιμο αυτό που έπραξε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Το θέμα είναι πόσο ηθικό είναι εκ μέρους του να λαμβάνει επιδοτήσεις όπως όλοι οι υπόλοιποι αγρότες της Ελλάδας, οι οποίοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις δυσθεώρητες οικονομικές απαιτήσεις.

Το ζήτημα είναι ότι πρόκειται για έναν πρωθυπουργό που επί των ημερών του η πλειονότητα της κοινωνίας βιώνει ένα πρωτοφανές οικονομικό τέλμα και ο ίδιος όχι μόνο προκαλεί με τις δηλώσεις του περί «εξαιρετικής ποιότητας ζωής» στην Ελλάδα, αλλά παράλληλα φέρεται να αδιαφορεί παντελώς για την εικόνα του προκειμένου να λάβει μερικές χιλιάδες ευρώ.
Όλα αυτά σε μία εποχή που οι Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος και για να πάνε στην δουλειά τους πληρώνουν βενζίνη με αξία… σαμπάνιας.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.