ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο Κ.Μητσοτάκης τηλεφώνησε και προσπάθησε να δωροδοκήσει τον Χ.Τζανερίκο; – Τι αναφέρει δημοσίευμα

Ο K.Μητσοτάκης φέρεται να επικοινώνησε με τον Χ.Τζανερίκο για να μπλοκάρει την κάθοδο του Η.Κασιδιάρη στις εκλογές

Ο Κ.Μητσοτάκης τηλεφώνησε και προσπάθησε να δωροδοκήσει τον Χ.Τζανερίκο; – Τι αναφέρει δημοσίευμα

Σαν «βόμβα» έχουν σκάσει οι καταγγελίες του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερίκου, ο οποίος υποστήριξε ότι «ανώτατος κυβερνητικός» προσπάθησε να τον δωροδοκήσει, ώστε να εμποδίσει την κάθοδο του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές 2023. 

Ο Χ.Τζανερίκος είχε υποστηρίξει αρχικά ότι είχε βρεθεί με τον υπουργό Γιώργο Γεραπετρίτη, ενώ στη συνέχεια κατήγγειλε προσπάθεια δωροδοκίας του από ένα ακόμη πιο ανώτερο στέλεχος της κυβέρνησης.

Αμέσως ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία «έδειχνε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Μητσοτάκης τον γνωρίζει προσωπικά; Ή μήπως τον κοιτάζει στον καθρέφτη κάθε πρωί;».

Μια ανακοίνωση που ουδέποτε διαψεύστηκε από το Μαξίμου, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι ανώτερα στελέχη στην κυβέρνηση από τον Γ.Γεραπετρίτη είναι ελάχιστα, ίσως και μόνο ο ίδιος ο Κ.Μητσοτάκης.

Περισσότερο λάδι στη «φωτιά» ρίχνει το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Κόντρα», το οποίο υποστηρίζει ότι όντως ο Κ.Μητσοτάκης ήταν ο «ανώτατος κυβερνητικός» που τηλεφώνησε στον Χ.Τζανερίκο. 

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από τα κόμματα – ίσως λόγω ημέρας – με τις εξελίξεις από εβδομάδα να ανεμένονται ραγδαίες.

Φυσικά μετά από όλα αυτά γεννάται το ερώτημα, αν ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης έχει ποινικές ευθύνες και γιατί δεν έχει παρέμβει η Δικαιοσύνη.

Πώς ξεκίνησαν οι αποκαλύψεις

Να θυμίσουμε ότι ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερίκος με ανοικτή επιστολή του (δημόσια δηλαδή) κατήγγειλε την κυβέρνηση για ωμή και αντισυνταγματική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη με την τροπολογία Βορίδη, βάσει της οποίας άλλαξε ο τρόπος λήψης των αποφάσεων από το Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου που έχει και την αρμοδιότητα του ελέγχου της νομιμότητας των υποψηφιοτήτων κομμάτων και προσώπων.

Ο κ. Τζανερίκος ήταν καταπέλτης για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης στην επιστολή του: «Με βάση την τροπολογία – προσθήκη του ΥΠΕΣ, με την οποία τροποποιείται η παρ. 1 του άρθρου 32 του π. δ. 26/2012, εισάγεται η πρωτοφανής για τα δικαστικά χρονικά ρύθμιση, που θεσμοθετεί την ολομέλεια πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου. Πρωτοφανής, καθόσον αποτελεί ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία του Αρείου Πάγου».

Με δύο λόγια, ο Μ. Βορίδης παραβιάζει ακόμα και τον δικό τους Νόμο του 2022 που προβλέπει ρητά ότι «…Κάθε τμήμα συγκροτείται από τον Πρόεδρο και τέσσερις (4) αρεοπαγίτες…».

Η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν να κατηγορήσει τον κ. Τζανερίκο για παραβίαση του ρόλου του, όποτε ήρθαν οι αποκαλύψεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.