Ο ρωσικός Στρατός μέσα στο Κίεβο: Συγκλονιστικές εικόνες (βίντεο) (upd)

Χάρτης: Η ρωσική «τανάλια»

Ο ρωσικός Στρατός μέσα στο Κίεβο: Συγκλονιστικές εικόνες (βίντεο) (upd)

(Ανανέωση – Αρχικό κείμενο 1:38) Συγκλονιστικές εικόνες που καταδεικνύουν την αγριότητα των μαχών μέσα στο Κίεβο και την σφοδρότητα της ρωσικής επίθεσης, αλλά και την λυσσώδη αντίσταση του ουκρανικού καθεστώτος (οι Ρώσοι έχουν «προειδοποιήσει» ότι δεν θα υπάρξει έλεος στις νεοναζιστικές ομάδες) δείχνει ένα βίντεο από την είσοδο των ρωσικών στρατευμάτων στην πρώτη ρωσική πρωτεύουσα της ιστορίας, το Κίεβο.

Μεγάλα κτίρια-φρούρια έχουν καταρρεύσει από τις βολές του ρωσικού πυραυλικού πυροβολικού, άλλα έχουν καεί ολοκληρωτικά, πρόχειρα οχυρωματικά έργα έχουν διαλυθεί, στο δρόμο κατεστραμμένα ουκρανικά ΤΟΜΑ, παντού όλεθρος.

Ρωσικά ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ του Στρατού και των αλεξιπτωτιστών BTR-D, BTR-MDM και BMD-4M, κινούνται ανενόχλητα στα προάστια του Κιέβου.

Μία ρωσική Ταξιαρχία ανατολικά της πόλης, μία δεύτερη στα νότια με κατεύθυνση τον αυτοκινητόδρομο Ε40 δυτικά της πόλης άλλες τέσσερις Ταξιαρχίες από τις πόλεις Irpin δυτικά και η Brovary ανατολικά.

Ατέλειωτες φάλαγγες οχημάτων από την μητρική «ακίνητη» (κατά τους Αμερικανούς που κάνουν αναλύσεις στο… Τέξας) φάλαγγα των 64 χλμ. από την Λευκορωσία, μπαίνουν στην πόλη:

Ρωσικές μηχανοκίνητες δυνάμεις πραγματοποιούν επιθέσεις σε μικρές ομάδες υπό την προστασία οχημάτων υποστήριξης πεζικού, που μοιάζουν πολύ με τον συνδυασμό ΒΜΡ-1/ΖU-23 του Ελληνικού Στρατού!

Γενικά ο πλέον σύγχρονος ρωσικός οπλισμός σε ΤΟΜΑ και άρματα μάχης, δεν έχει κάνει σε κανένα σημείο την εμφάνισή του. Ούτε T-14 Armata, ούτε TOMA Τ-15, ούτε καν Τ-90ΜS!  

Οι μάζες και οι ποσότητες έχουν τελικά την δική τους ποιότητα! Και προφανώς τα καλύτερα είναι σε εφεδρεία για αντιμετώπιση πιθανών ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων που θα ένιωθαν την ανάγκη να εμπλακούν.

Η ρωσική προσπάθεια κατάληψης του Κιέβου ξεκινά νοτιοδυτικά περίπου 50 χιλιόμετρα του κέντρου της πόλης, στην περιοχή Byshiv και φτάνει ανατολικά σε απόσταση 25 χλμ.

Εσωτερικοί δακτύλιοι φτάνουν μέχρι και 6 χλμ. από το κέντρο όπου έχουν «αγκιστρωθεί» σχεδόν από την αρχή της επέμβασης, μονάδες ειδικών δυνάμεων.

Από το Ivankiv που έχει καταληφθεί από τους Ρώσους και βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του κέντρου του Κιέβου, εξορμούν μηχανικίνητες δυνάμεις και δυνάμεις αλεξιπτωτιστών.

Επίσης δύο Τάγματα της 98ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας και της 45ης Ταξιαρχίας Φρουρών Spetsnaz κατέλαβαν την πόλη Ρακίβκα, περίπου 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κιέβο

Άλλες δυνάμεις κατεβαίνουν από βορειοδυτικά του Κιέβου κοντά στον ποταμό Dnipro, στις 8 Μαρτίου.
Κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών είναι ότι «με το ζόρι» υπερβαίνουν τις 15.000 προσωπικό όταν οι αμυνόμενοι, τακτικός Στρατός και παραστρατιωτικοί, έχουν φτάσει τους 40.000 από τους 15.000 που ήταν τις πρώτες ημέρες της επίθεσης.

Οι περισσότεροι έχουν έρθει από δυτικές περιοχές, πριν αποκλειστεί το Κίεβο, ανάμεσά τους ξένοι μισθοφόροι, ισλαμιστές κλπ.

Το θετικό για τους Ρώσους είναι ότι τόσο στο αεροδρόμιο Antonov, όσο και σε ένα άλλο νοτιότερα μεταφέρουν καθημερινά εφόδια.

Πεζοναύτες ακόμα και από τον Στόλο του Ειρηνικού, βετεράνοι του πολέμου της Τσετσενίας, όπως και τσετσενικές ειδικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί και μάχονται με πείσμα σε άκρως αντίξοες συνθήκες.

Τα ρωσικά στρατεύματα τη  στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές έμπαιναν στην πόλη Chernihiv.

Πάντως υπάρχει ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει αυτούς που θεωρούσαν ότι οι Ρώσοι θα προελάσουν δυτικά του Δνείπερου προς το Λβιβ:  Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανέφερε στις 7 Μαρτίου ότι έως και 12 Τάγματα της 1ης Στρατιάς Αρμάτων, έως και οκτώ Τάγματα του 14ου Σώματος Στρατού επικεντρώνονται στο Kaniv στην περιοχή Cherkassy στη κεντρική Ουκρανία.

Αυτό σημαίνει υπερκέραση του Κίεβου.

Οι επόμενες ώρες και ημέρες θα δείξουν και τους τελικούς στόχους της ρωσικής εκστρατείας: Θα φτάσουν στα ανοχύρωτα δυτικά σύνορα;

Δείτε την ρωσική «τανάλια» προέλασης στο Κίεβο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Image
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.