ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Ο Σ.Κασσελάκης σε «επίθεση φιλίας» προς τους ελεύθερους επαγγελματίες: «Κατά της φορολογικής αλαζονείας του Κ.Μητσοτάκη»

Επιχειρεί να ανατρέψει αυτό που για πολλούς στοίχισε τεράστια εκλογικά ποσοστά στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Σ.Κασσελάκης σε «επίθεση φιλίας» προς τους ελεύθερους επαγγελματίες: «Κατά της φορολογικής αλαζονείας του Κ.Μητσοτάκη»

Ο Σ.Κασσελάκης επιχειρεί να ανατρέψει αυτό που για πολλούς στοίχισε τεράστια εκλογικά ποσοστά στον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης με τους ελεύθερους επαγγελματίες με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να τους “στοχοποιήσει” συνολικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Μάλιστα ο ίδιος ο Κ.Μητσοτάκης σε μια κίνηση που έδωσε την ανάλογη “πάσα” στο νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά απάντησε ότι το κάνει γιατί έχει πάρει 41%.

Έτσι να χτίσει γέφυρες με επαγγελματικές ομάδες των οποίων η απόσταση είχε μεγαλώσει το προηγούμενο διάστημα από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επιχειρεί η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης εν μέσω κατάθεσης του φορολογικού νομοσχεδίου.

Χθες ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με τους προέδρους των επιστημονικών συλλόγων της χώρας στα γραφεία του κόμματος στην πλατεία Κουμουνδούρου, όπου εξέφρασε τη στήριξή του στον κόσμο των ελεύθερων επαγγελματιών, επισημαίνοντας ότι το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης λειτουργεί τιμωρητικά οριζόντια απέναντι στα ελεύθερα επαγγέλματα.

Παρόντες στη συνάντηση από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν επίσης ο Νίκος Παππάς, ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο Χρήστος Γιαννούλης, η Αγγελική Σαπουνά και ο Μανώλης Καπνισάκης.

 Πυρά κατά της Ν.Δ.

Η Νέα Δημοκρατία προωθεί, όπως είπε ο Σ. Κασσελάκης, ένα «οριζόντιο μέτρο, το οποίο φορολογεί και τους τίμιους ελεύθερους επαγγελματίες, που είναι η μεγάλη πλειονότητα, μαζί με όσους δεν τηρούν τα δέοντα. Δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε αυτό το πρόβλημα κοιτώντας μόνο την παρενέργεια».

Μιλώντας στους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εξέφρασε τη θέση ότι η κυβερνητική πρόταση δεν ανταποκρίνεται στις καθημερινές ανάγκες και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ λειτουργεί επί της ουσίας τιμωρητικά και προς τους νέους εργαζόμενους.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον δικηγορικό κλάδο, τονίζοντας ότι «η ψηφιακή παρουσία των δικηγόρων στα δικαστήρια δεν είναι πραγματικότητα στην Ελλάδα ακόμα, αλλά συγχρόνως η βενζίνη είναι ακριβή και τα έξοδα μεγάλα. Άρα, αυτοί οι άνθρωποι που τρέχουν για να εκπροσωπήσουν τους πελάτες τους ξεκινώντας τις καριέρες τους τιμωρούνται εκ των πραγμάτων από την καθημερινότητά τους».

Στο ίδιο μήκος κύματος, στηλίτευσε τις κυβερνητικές επιλογές κάνοντας λόγο για ένα μέτρο «οριζόντιο», στη λογική ότι «κανείς δεν δηλώνει την πραγματικότητα», για να συμπληρώσει ότι δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια αντιμετώπιση απέναντι στους πολίτες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που προορίζονται για τους επιστημονικούς κλάδους είναι ελάχιστοι, με το βάρος να γέρνει υπέρ των «μεγάλων», ενώ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «φορολογική αλαζονεία» με φόντο τις επικλήσεις του για τα εκλογικά ποσοστά της Ν.Δ.

«Δεν είναι δυνατόν κάτι που έγινε τον Μάιο να δικαιολογεί τα πάντα κι όταν είναι άδικα και δεν δουλεύουν για τον απλό ελεύθερο επαγγελματία, ο οποίος προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του με εντιμότητα» ανέφερε ο Σ. Κασσελάκης. Μάλιστα, τόνισε ότι το φορολογικό σύστημα της χώρας πρέπει να αξιοποιήσει τα νέα μέσα που υπάρχουν, στα πρότυπα και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, και να αρχίσει εκ νέου η συζήτηση. Εκτίμησε πάντως πως δεν πρόκειται να υπάρξει διαλλακτικότητα από την κυβέρνηση, προαναγγέλλοντας νέες προτάσεις από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημειωτέον, ο Σ. Κασσελάκης αναφέρθηκε και στο πρόσφατο παρελθόν, λέγοντας ότι «γνωρίζω πολύ καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια προϊστορία, εν μέσω Μνημονίων, η οποία ήταν επίπονη για τα ελεύθερα επαγγέλματα, αλλά να είστε σίγουροι ότι οι εποχές έχουν αλλάξει κι εμείς πορευόμαστε με τα νέα δεδομένα, ώστε να υπάρχει διάχυση της ανάπτυξης και υποστήριξη όλων των Ελλήνων πολιτών που θέλουν να ξεκινήσουν την καριέρα τους εντός της χώρας αντί να φύγουν στο εξωτερικό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη συνάντηση τους επιστημονικούς φορείς εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, η αντιπρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κωνσταντίνα Μιχαλοπούλου, ο πρόεδρος των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας Γιώργος Ρούσκας, η γενική γραμματέας της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Μαρία Μπρουζούκη, ο πρόεδρος του ΠΙΣ Θανάσης Εξαδάκτυλος και η Αθηνά Τραχήλη, πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.