ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο Σ.Σοϊγκού έδωσε εντολή για «φουλ» επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στα μέτωπα της Ουκρανίας

Αναφορές από Κίεβο και ΗΠΑ για τρομακτικές απώλειες στον ουκρανικό Στρατό

Ο Σ.Σοϊγκού έδωσε εντολή για «φουλ» επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στα μέτωπα της Ουκρανίας

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού διέταξε τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Ουκρανία να κλιμακώσουν τη διεξαγωγή των πολεμικών επιχειρήσεων σε όλες τις περιοχές, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα του pronews.gr για αλλαγή τακτικής των Ρώσων οι οποίοι χτυπούν μαζικά όλους τους στόχους.

Στόχος η προληπτική αποτροπή βομβαρδισμών στην Ανατολική Ουκρανία και άλλες περιοχές που ελέγχονται από τη Ρωσία, όπως ανέφερε το ρωσικό ΥΠΑΜ, σε μία ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του.

Η εντολή αυτή σημαίνει επιτάχυνση των επιχειρήσεων για να καταληφθούν άμεσα Σεβέρσκ και Μπάκχμουτ τις επόμενες ώρες και εν συνεχεία Σλαβιάνσκ και Κραματόρσκ ώστε να επιτευθχεί η ολοκληρωτική κατάληψη του Ντόνμπας.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Σοϊγκού «έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες για την περαιτέρω κλιμάκωση της δράσης των στρατιωτικών μονάδων σε όλες τις περιοχές που διεξάγονται πολεμικές επιχειρήσεις, ώστε να αποτραπεί η πιθανότητα πραγματοποίησης μαζικής επίθεσης από την κυβέρνηση του Κιέβου, με ρουκέτες ή πυρά πυροβολικού κατά πολιτικών υποδομών και κατοικημένων περιοχών στον Ντονμπάς, αλλά και άλλες περιοχές».

Στο Κίεβο υπάρχουν αναφορές για τρομακτικές απώλειες των ουκρανικών δυνάμεων στα μέτωπα του Ντόνμπας και του Νικολάεφ, που ίσως να αγγίζουν και τις 100.000 αλλά σίγουρα ξεπερνούν τις 60.000 όπως αποκαλύπτουν Αμερικανοί αναλυτές.

Οι Αμερικανοί παραδέχονται πως οι απώλειες των Ουκρανών είναι βαρύτατες καθώς αποκαλύπτουν στην αμερικανική τηλεόραση πως έχουν χάσει περισσότερους στρατιώτες από όσους έχασαν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στον πόλεμο του Βιετνάμ.

Για την Ιστορία οι Αμερικανοί στο Βιετνάμ είχαν περίπου 60.000 νεκρούς. Το «περισσότεροι νεκροί» είναι σκοπίμως ασαφές αλλά δείχνει πως τα πράγματα δεν είναι καλά για το Κίεβο.

Aξίζει να σημειωθεί ότι στις 16 Ιουνίου ο Ουκρανός ΥΠΑΜ Αλεξέι Ρεζνίκοφ είχε δηλώσει σε αμερικανικό δίκτυο ότι οι νεκροί από τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι πολλές δεκάδες χιλιάδες και ότι ελπίζει να είναι λιγότεροι από 100.000 χωρίς να αναφέρει την σύνθεση των απωλειών.

Το Κίεβο άλλωστε έχασε πάσα αξιοπιστία σε ότι αφορά την καταμέτρηση και την αποκάλυψη των απωλειών του μετά την ομολογία του Ρεζνίκοφ ότι «δεν έχουμε συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο άνδρες και δεν πρόκειται να αντεπιτεθούμε στη Νότια Ουκρανία» δηλαδή, στην Χερσώνα και την Ζαπορίζια.

Το αφήγημα του 1.000.000 στρατιωτών το υποστήριξαν οι Times του Λονδίνου όπως επίσης και των «ετοιμασιών» για μία μεγάλη γενική αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα κ.λ.π.

Μάλιστα ο Ουκρανός ΥΠΑΜ πρόσθεσε πως έγινε «παρεξήγηση» των δηλώσεών του γιατί τα αγγλικά του δεν είναι τόσο καλά επειδή δεν είναι η «μητρική του γλώσσα».

Η ουσία είναι πως η σημερινή δήλωση του Ουκρανού ΥΠΑΜ δείχνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν υποστεί τρομακτική συντριβή άσχετα με την προσπάθεια των δυτικών ΜΜΕ να την κρύψουν με κάθε τρόπο και μέσον.

https://twitter.com/x_lunix/status/1548224815621844994

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.