ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ο τέως αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκος επιδεικνύει και πάλι άγνοια και ασχετοσύνη για ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1 και Marder-1A3

Στην πραγματικότητα τα ΒΜΡ-1 θα αντικατασταθούν με Μ-113

Ο τέως αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκος επιδεικνύει και πάλι άγνοια και ασχετοσύνη για ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1 και Marder-1A3

Έπαινοι ακούγονται από τον τ.Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωσταράκο για την απόφαση να αντικατασταθούν τα αξιόπιστα και πραγματικά «εργαλεία» στα χέρια των Ελλήνων αξιωματικών και υπαξιωματικών, ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1 με την απομάκρυνσή τους από τα νησιά και αντικατάστασής τους,  όχι με τα δυτικογερμανικής εποχής, ΤΟΜΑ Marder-1A3 αλλά από τα Μ-113.

Γιατί στα νησιά του Αιγαίου θα φύγουν ΤΟΜΑ, μέχρι το τέλος Ιουνίου για να πάνε ΤΟΜΠ (αν όλα πάνε καλά) M113, ενώ τα γερμανικά Marder-1Α3 με το «αναιμικό» πυροβόλο των 20 χλστ.  στην καλύτερη περίπτωση θα είναι επιχειρησιακά το ενωρίτερο το 2023!

Ο στρατηγός και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ σημειώνει ότι μετά από πολλά χρόνια παραμέλησης του Μηχανοκίνητου Πεζικού, επιτέλους αποφασίστηκε να εξοπλιστεί με τα κατάλληλα οχήματα μάχης.

Ολόκληρη η δήλωση του στρατηγού Κωσταράκου έχει ως εξής:

«Mόνο συγχαρητήρια αξίζουν στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, την κυβέρνηση, 8 το ΥΠΕΘΑ, το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΣ για τη απόφαση αντικατάστασης των παλαιών σοβιετικών ( Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης) ΤΟΜΑ BMP-1, γνωστής περιορισμένης επιχειρησιακής αξίας με νεότερα πλέον σύγχρονα και αξιόπιστα γερμανικά ΤΟΜΑ Marder, αλλά και την εισαγωγή των νέων γερμανικών ΤΟΜΑ Lynx στον ίδιο ρόλο. Οι αβλεψίες και η παραμέληση του Μηχανοκίνητου Πεζικού για πολλά χρόνια, επιτέλους φαίνεται ότι λαμβάνει τέλος. Το θρυλικό παγκοσμίως ελληνικό πεζικό για τις τρομακτικές εφόδους του με τις ξιφολόγχες, τώρα επιτέλους εξοπλίζεται και με τα κατάλληλα Οχηματα Μάχης.

Συγχαρητήρια σε όλους όσους μετείχαν στη λήψη αυτής της εξαιρετικά σημαντικής απόφασης.

‘Για μια Ελλαδα υπερήφανη και ισχυρή’

Στρατηγός Μιχαήλ Δημητρίου Κωσταράκος
Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

π. Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ»

Προφανώς δεν είναι καθόλου καλά ενημερωμένος, ως συνήθως: Τα «πλέον σύγχρονα και αξιόπιστα γερμανικά ΤΟΜΑ Marder» τα Marder-1A3 είναι ηλικίας 40-45 ετών κι έχουν ένα εντελώς «συμβολικό» όπλο το 20άρι του Β’ΠΠ και όσο για τα Lynx, κανείς δεν ξέρει τίποτα επίσημα.

Ακούγονται για κάποια 2-3 δισ. που πρέπει να δοθούν για 200 οχήματα και μέχρι εκεί.

Τόση άγνοια; Και ήταν και Αρχηγός/ΓΕΕΘΑ, τρομάρα του.

Με ιδιαίτερη «αγάπη» στους Γερμανούς βέβαια. Ποιος να ξεχάσει τον «φόρο τιμής» που απέτισε στους νεκρούς των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής, σε τελετή στο γερμανικό νεκροταφείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από αυτούς περιμέναμε να υπερασπίσουν την Ελλάδα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.