ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ και όχι από το Predator – Ο πρωθυπουργός έχει εκτεθεί

Ο εκπρόσωπος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας Νικόλαος Φιστόπουλος είπε ότι κανείς δεν εξαιρείται από την παρακολούθηση αν συντρέχουν λόγοι

Οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ και όχι από το Predator – Ο πρωθυπουργός έχει εκτεθεί

Σοκ έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ, δηλαδή από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στον οποίοι υπάγεται άμεσα, η εθνική υπηρεσία πληροφοριών.

Το τονίζουμε δεν παρακολουθούνταν από το Predator αλλά από την ΕΥΠ.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), η οποία λειτουργεί υπό την άμεση ευθύνη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε υπό παρακολούθηση τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον αρχηγό Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγο Χαράλαµπο Λαλούση με βάση το νέο τμήμα της λίστας Βαξεβάνη που δημοσιεύτηκε την Κυριακή.

Η παρακολούθηση των αρχηγών του στρατεύματος από τον ίδιο τον πρωθυπουργό είναι πέρα από κάθε φαντασία υπόθεση παρεκτροπής.

Οι άνθρωποι που ηγούνται του στρατεύματος και τους έχει ανατεθεί η υπεράσπιση της χώρας παρακολουθούνται σε εποχές δημοκρατίας από την υπηρεσία που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλειά της από ξένους κινδύνους.

Έχει σημασία ότι η συγκεκριμένη παρακολούθηση δεν γίνεται από το Predator, το οποίο ο Κυρ. Μητσοτάκης αποκαλεί «ιδιώτες», αλλά από την ΕΥΠ, η οποία από το 2019 έχει περάσει στην ευθύνη ελέγχου του πρωθυπουργού.

Την γνωστή άποψη της εισαγγελέως της ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου πως κανείς δεν εξαιρείται από τις παρακολουθήσεις, εφόσον υπάρχουν οι σχετικές προϋποθέσεις, επανέλαβε και στη Βουλή ο εκπρόσωπος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, Νικόλαος Φιστόπουλος.

Συγκεκριμένα, κατά την ακρόαση των φορέων στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην ΕΥΠ και απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σπίρτζη σχετικά με το αν για λόγους εθνικής ασφαλείας μπορούσαν να παρακολουθηθούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, ο κ. Φιστόπουλος απάντησε ότι, εφόσον τηρούνται οι αυστηρές προϋποθέσεις του νόμου, δεν θα υπήρχε διάκριση για οποιοδήποτε πρόσωπο.

Δεκτό αλλά εδώ ποια είναι η δικαιολογία; Οι Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΣ αποτελούσαν απειλή για την εθνική ασφάλεια; Τότε γιατί ήταν αρχηγοί;

Αν δεν αποτελούσαν απειλή όμως τότε το πρόβλημα είναι του πρωθυπουργού. Γιατί σημαίνει πως η παρακολούθησή τους ήταν παράνομη, χωρίς λόγο και αιτία.

Όπως κι αν το «διαβάσει» κανείς ο πρωθυπουργός έχει να δώσει πολλές και πειστικές εξηγήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.