Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Α.Σαμαράς και Κ.Καραμανλής έδωσαν την τελευταία προειδοποίηση στον Κ.Μητσοτάκη: «Άλλαξε πορεία τώρα»

Τα μηνύματα που έστειλαν στη νυν ηγεσία της ΝΔ ήταν πολλά και ξεκάθαρα

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Α.Σαμαράς και Κ.Καραμανλής έδωσαν την τελευταία προειδοποίηση στον Κ.Μητσοτάκη: «Άλλαξε πορεία τώρα»

Mε αφορμή τη συμπλήρωση 44 χρόνων από την είσοδο της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη, πραγματοποιήθηκε χθες κοινή παρουσία του νυν πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη και των πρώην πρωθυπουργών Κ.Καραμανλή και Α.Σαμαρά στο Ζάππειο με σκοπό να εμφανιστεί η ΝΔ ενωμένη και… ισχυρή.

Ήταν όμως έτσι;

Η πολυαναμενόμενη ομιλία του κ. Καραμανλή δεν επιβεβαίωσε σε καμία περίπτωση τον στόχο του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο πρώην πρωθυπουργός και μακροβιότερος πρόεδρος της ΝΔ, εξέφρασε ως όφειλε, για κομματικούς λόγους την εκτίμηση ότι ο τόπος χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση, με καθαρή εντολή και ορίζοντα τετραετίας ωστόσο η στάση του σώματός του, αλλά και τα όσα είπε για τα ελληνοτουρκικά, έδειχναν ότι στην πραγματικότητα τοποθετούσε τον εαυτό του απέναντι στον Κ.Μητσοτάκη και στις πολιτικές του.

Φυσικά εννοείται πως δεν επιθυμεί να χρεωθεί τυχόν δυσάρεστο αποτέλεσμα για τη γαλάζια παράταξη και αυτός είναι και ο λόγος για τον ποίο παρέστη σε αυτή την εκδήλωση.

Σε ότι αφορά την ομιλία του Κ.Καραμανλής περιέγραψε πως θα έπρεπε να είναι η ΝΔ, παίρνοντας ταυτόχρονα απόσταση από τη σημερινή.

Η ομιλία του προέκρινε ως μείζονα πολιτική της επόμενης τετραετίας τη στήριξη της δημόσιας υγείας και παιδείας, της ασφάλειας των πολιτών και της απονομής δικαιοσύνης, πράγματα ολίγον τι άγνωστα για την διακυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η ομιλία του έτερου πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της ΝΔ Αντ. Σαμαρά, ήταν και αυτή σαφής.

Στο Ζάππειο για την «Ημέρα της Ευρώπης» βρέθηκε και ο Α.Σαμαράς και δεν άφησε ασχολίαστο ότι κάποιοι απεργάζονται για τις «Πρέσπες του Αιγαίου» ρίχνοντας έτσι προειδοποιητικές βολές και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έτσι στην ομιλία του είπε: «Για μένα που έζησα και υπέγραψα τη Συμφωνία του Μάαστριχτ, η οποία συμπλήρωσε τη Συνθήκη της Ρώμης, μου είναι οδυνηρό να βλέπω μια Ευρώπη, που αντί να στηρίζει την Ελλάδα, αντίθετα πιέζει την Ελλάδα, για εθνικές παραχωρήσεις. Τις οποίες δεν ζήτησε από καμιά άλλα χώρα-μέλος.

Όπως η Συμφωνία των Πρεσπών (σ.σ. που εφάρμοζει κανονικά η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη), που έχει ήδη δημιουργήσει νέα προβλήματα, και νέα αδιέξοδα στα Βαλκάνια. Ή όπως οι λεγόμενες “Πρέσπες του Αιγαίου”, που κάποιοι φαίνεται να ετοιμάζουν…»

Είπε κι άλλα όμως ο πρώην πρωθυπουργός.

Εϊπε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να διεκδικεί κομβικό ρόλο ως γεωστρατηγικό προπύργιο της Δύσης και όχι ως αδύναμος κρίκος της, με ισχυρή παρουσία και ως χώρα «παρίας» καθώς και ότι μετά τις εκλογές πρέπει να αναδειχθεί η Ελλάδα που παράγει ανταγωνιστικά και δεν περιμένει να ζει από επιδόματα, που θα επιτρέψει, επί τέλους, τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, που τολμά μεταρρυθμίσεις, που δεν υποχωρεί στις αντιστάσεις των συντεχνιών, των βολεμένων και των διαπλεκομένων.

Kαι βέβαια, ο κ. Σαμαράς δεν παρέλειψε να καταδικάσει την πολιτική της λεγόμενης «αποδόμησης» ή woke culture, όπου τα ιερά πρόσωπα της μάνας και του πατέρα, υποβιβάζονται σε απρόσωπους αριθμούς: «Γονέας 1 και Γονέας 2».

«Αυτό δεν είναι Ευρώπη! Φτάσαμε σήμερα, των ώρα που τα προβλήματα γιγαντώνονται, να πιθηκίζουμε εισαγόμενες ανοησίες για το πόσα είναι τα… «φύλα»! Στα χρόνια του Μεσαίωνα τσακώνονταν, για το «φύλο των αγγέλων». Σήμερα τσακωνόμαστε για το πόσα είναι τα «φύλα» των… ανθρώπων!, είπε ο κ. Σαμαράς στέλνοντας μήνυμα στην ηγεσία του κόμματός για κάποιες πολιτικές που σκέφτεται να εφαρμόσει για να «εκσυγχρονιστεί» η Ελλάδα.

Και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί έστειλαν ηχηρά μηνύματα για τα ελληνοτουρκικά.

«Καμιά Χάγη για θέματα κυριαρχικών δικαιωμάτων και εθνικής κυριαρχίας, καμία συζήτηση για αποστρατικοποίηση των νησιών, καμία συζήτηση για συνεκμετάλλευση μες την ανακήρυξη των 12 ναυτικών μιλίων, τόνισε ο Κώστας Καραμανλής.

Με λίγα λόγια οι δύο πρώην πρωθυπουργοί παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση δίπλα στον Κ.Μητσοτάκη για να τον στηρίξουν εκ πρώτης όψεως αλλά στην πραγματικότητα αυτό που ήθελαν ήταν να τον προειδοποιήσουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πώς αν συνεχίσει αυτή την πορεία, θα τους βρει απέναντι, πάντως σίγουρα δεν θα είναι μαζί του…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.