ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ομολογία Α.Γεωργιάδη: «Μην περιμένετε με μαγικό τρόπο να μην έχουμε αυξήσεις στις τιμές»!

Η ακρίβεια θα «τσακίσει» τους Έλληνες τον χειμώνα

Ομολογία Α.Γεωργιάδη: «Μην περιμένετε με μαγικό τρόπο να μην έχουμε αυξήσεις στις τιμές»!

Ένα εκρηκτικό κύμα αυξήσεων καταγράφεται σε αρκετά προϊόντα και προστίθεται στις ήδη προηγούμενες διαδοχικές υψηλές αυξήσεις τιμών και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ομολόγησε ότι η κυβέρνηση είναι ανήμπορη να κάνει οτιδήποτε για να το συγκρατήσει!

Όπως είπε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή: «Η περίπτωση να μην έχουμε αυξήσεις στον πλανήτη τον Οκτώβριο του 2022, μην περιμένετε με έναν μαγικό τρόπο να μην υπάρχουν. Αυτό που προσπαθούμε είναι, να αφαιρέσουμε το κομμάτι της αισχροκέρδειας».

Ο Α.Γεωργιάδης ότι την Τετάρτη (5/10) θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους όλης της αγοράς και: «Σκοπός μας είναι να δούμε τι είναι αύξηση λογική, τι δεν μπορεί να αποφευχθεί και τι είναι υπερβολικό».

Κληθείς να τοποθετηθεί για τις καταγγελίες ότι πολλά προϊόντα βρίσκονται σε χαμηλότερη τιμή αλλά μικρότερη ποσότητα στα ράφια ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό και βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ελέγχων της ΔΙΜΕΑ εδώ και δύο εβδομάδες.

«Στα προϊόντα που έχουμε θεσπίσει πλαφόν κέρδους, κάποιοι μείωσαν την ποσότητα. Είναι παράνομο, οι έλεγχοι που κάνουμε με τη ΔΙΜΕΑ είναι εστιασμένοι σε αυτό που γίνεται. Η εταιρεία άλλαξε τη συσκευασία, η εταιρεία ελέγχεται», σημείωσε σχετικά, επισημαίνοντας ότι, «μεσολαβεί μεγάλος χρόνος μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα και να μπει το πρόστιμο».

Θα πρέπει να μας εξηγήσει ο κύριος υπουργός τι εννοεί λέγοντας «λογική αύξηση». Όταν οι τιμές των προϊόντων σε σχέση με πέρσι έχουν ήδη διπλασιαστεί, καμιά αύξηση δεν είναι λογική.

Ειδικά όταν οι αυξήσεις στους μισθούς των Ελλήνων είναι πενιχρές σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα κύματα ακρίβειας.

Ακρίβεια για την οποία η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά την κυβέρνηση. Είναι η κυβέρνηση που επέλεξε να επιβάλει κυρώσεις στην Ρωσία προκαλώντας την τρομακτική ακρίβεια και το εκρηκτικό πληθωρισμό. Συν τοις άλλοις έχει προκαλέσει έλλειμμα ενέργειας στη χώρα με αποτέλεσμα οι διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος να είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στους πληθυσμιακούς όρους για την επιδότηση της θέρμανσης, ο υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε ότι είναι ζήτημα του υπουργείου Οικονομικών, και πρόσθεσε ότι «αναλόγως του πώς θα πάει ο χειμώνας, επανεξετάζεται κάθε μέτρο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.