ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Ομολογία-σοκ από Κ.Μητσοτάκη: «Πληρώσαμε επτά φορές περισσότερα χρήματα για φυσικό αέριο λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας»!

«Ξοδέψαμε 7 δισεκατομμύρια ευρώ το 2022 για να εισάγουμε φυσικό αέριο και κανονικά το ποσό που απαιτείται είναι 1 δισεκατομμύριο»!

Ομολογία-σοκ από Κ.Μητσοτάκη: «Πληρώσαμε επτά φορές περισσότερα χρήματα για φυσικό αέριο λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας»!

Από το Νταβός της Ελβετίας, όπου συμμετέχει στο πάνελ για την Πράσινη Συμφωνία της Ε.Ε., ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε μία πρωτοφανή ομολογία, παραδεχόμενος ότι η Ελλάδα και άρα οι Έλληνες φορολογούμενοι, πλήρωσαν 7 φορές περισσότερα χρήματα για αγορά φυσικού αερίου λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας!

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που είχε πει πως «η Ελλάδα είναι στην σωστή πλευρά της Ιστορίας»!

Το pronews.gr από την αρχή είχε αποκαλύψει πως μόνο το κόστος του αμερικανικού LNG είναι έξι φορές μεγαλύτερο από αυτό του ρωσικού αερίου.

Είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας Πρωθυπουργός:

«Επί του παρόντος εμείς είμαστε ένας καθαρός εισαγωγέας ενέργειας. Και για να σας δώσω κάποια στοιχεία να καταλάβατε, όταν η Ελλάδα αποφάσισε πριν από τέσσερα χρόνια να απομακρυνθεί από τον άνθρακα, αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε το φυσικό αέριο ως ένα καύσιμο μετάβασης.

Δεν έχουμε πυρηνική ενέργεια. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, ήταν η μόνη προφανής επιλογή.

Ξοδέψαμε 7 δισεκατομμύρια ευρώ το 2022 για να εισάγουμε φυσικό αέριο και κανονικά το ποσό που απαιτείται είναι 1 δισεκατομμύριο»!

Εδώ, ο πρωθυπουργός παραδέχεται όχι μόνο ότι κατέληξε η χώρα να αγοράζει σε εξωφρενικές τιμές φυσικό αέριο από τους λεγόμενους «εναλλακτικούς παρόχους» τύπου ΗΠΑ και Κατάρ, αλλά και το πόσο στοίχισε στην ελληνική κοινωνία, η αδικαιολόγητη βιασύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη να κλείσει τις λιγνιτικές μονάδες με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι ενεργειακά απροστάτευτη και φτωχή.

Στις αρχές του 2022 ξεκίνησε η σύγκρουση στην Ουκρανία, με τις επακόλουθες τραγικά άστοχες δυτικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, οι οποίες τελικά έπληξαν κυρίως την ευρωπαϊκή οικονομία και εννοείται την Ελλάδα καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υπολόγισε τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα αλλά τα αμερικανικά!

Άλλωστε, οι ΗΠΑ είναι αυτές που κερδίζουν από τον πόλεμο αυτό καθώς όλοι αναγκάζονται να αγοράσουν το πανάκριβο LNG τους.

Το ωραίο σε όλα αυτά είναι ότι η Ελλάδα συνεχίζει να εισάγει ρωσικό φυσικό αέριο μέσω Τουρκίας όμως…

Χαρακτηριστικά, από το σύνολο του φυσικού αερίου που καταναλώθηκε το 2023, τουλάχιστον το 50% ήταν ρωσικό!

Οπότε, η σημερινή δήλωση του πρωθυπουργού στο Νταβός ότι θέλει να γίνουμε «εξαγωγείς πράσινης ενέργειας» επιεικώς χαρακτηρίζεται ως ανέκδοτο…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.