ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Π.Τσαπανίδου: «Ο κ.Μητσοτάκης να αναστείλει άμεσα τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μέχρι τις εκλογές»

«Με τον καινούριο πτωχευτικό του κ.Μητσοτάκη η πρώτη κατοικία έμεινε εντελώς απροστάτευτη»

Π.Τσαπανίδου: «Ο κ.Μητσοτάκης να αναστείλει άμεσα τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μέχρι τις εκλογές»

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πόπη Τσαπανίδου, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης, μίλησε μεταξύ άλλων για τις εξελίξεις στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, τονίζοντας πως «επί ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχε νομοθετικό πλαίσιο που θωράκιζε την πρώτη κατοικία, που μπορούσε να σταματήσει τους servicers από το να βγάζουν σε πλειστηριασμό τα σπίτια του κόσμου».

«Με τον καινούριο πτωχευτικό του κ. Μητσοτάκη η πρώτη κατοικία έμεινε εντελώς απροστάτευτη και σήμερα 700.000 ακίνητα κινδυνεύουν άμεσα να βγουν σε πλειστηριασμό.

Για αυτό και ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει άμεσα σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που να αναστέλλει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μέχρι τις εκλογές.

Αμέσως μετά η πρώτη νομοθετική πράξη της προοδευτικής κυβέρνησης θα είναι η επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας αλλά και μια πραγματική ρύθμιση των χρεών για τους πολίτες», τόνισε η Πόπη Τσαπανίδου και πρόσθεσε: «η κυβέρνηση δεν δείχνει διάθεση να κάνει κάτι τέτοιο».

Σημείωσε ακόμα ότι «μέχρι σήμερα το αφορολόγητο στα funds έχει κοστίσει στα δημόσια ταμεία περίπου 50 δισ. που δεν έχουν εισπραχθεί -είναι κι αυτό πολύ σοβαρό θέμα».

«Αυτή τη στιγμή το 47% των νοικοκυριών στην Ελλάδα, 1 στα 2 νοικοκυριά περίπου, βρίσκεται σε κατάσταση στεγαστικής κρίσης, δηλαδή δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα βασικά έξοδα στέγασης, το νοίκι, το δάνειο, το ρεύμα, τη θέρμανση. Εδώ έχουμε το 47% και ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 9,9%, ενώ η χώρα που ακολουθεί την Ελλάδα είναι η Βουλγαρία με 17%», επισήμανε η Πόπη Τσαπανίδου.

«Τώρα που τα επιτόκια ανεβαίνουν στα ύψη, υπάρχει ο άμεσος κίνδυνος τα κόκκινα δάνεια επίσης να γιγαντωθούν. Όλα τα μέτρα, τα δήθεν φιλολαϊκά, που παίρνει ο κ. Μητσοτάκης για να αντιμετωπίσει τα σημερινά προβλήματα είναι κουπόνια και pass, πόσο μπορεί να ζήσει μία χώρα με αυτά. Ειδικά τα pass έχουν γίνει πια ανέκδοτο στον κόσμο», σχολίασε.

Παράλληλα, ανέφερε πως «η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έδειξε καμία διάθεση για συναίνεση στην τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη». 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του έκανε πάρα πολλά βήματα για να υπάρξει συναίνεση σε αυτό το θέμα. Κατέβασε μία πρόταση πολύ στοχευμένη, πολύ πιο σωστή -και από πλευράς συνταγματικής κατοχύρωσης- σε σχέση με την πρόταση της κυβέρνησης. Στη συνέχεια έκανε πίσω σε αυτό, συζήτησε την πρόταση που κατέθεσαν δύο συνταγματολόγοι, οι οποίοι δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλιβιζάτος και ο κ. Κοντιάδης. Από την πλευρά της κυβέρνησης φάνηκε ότι δεν υπήρχε καμία διάθεση για συναίνεση», υπογράμμισε.

Τσαπανίδου: Αναγνωρίζουμε την ανάγκη να υπάρξει λύση στο θέμα

«Το “παρών” σημαίνει ότι από τη μια δεν μπορούσαμε να στηρίξουμε μία πρόταση προβληματική, με πολλά κενά, η οποία μπορεί να “σκοντάψει” συνταγματικά, ενώ αφήνει περιθώριο για περίεργες ερμηνείες στο μέλλον, από την άλλη σημαίνει ότι αναγνωρίζουμε την ανάγκη να υπάρξει λύση στο θέμα», είπε η Πόπη Τσαπανίδου.

«Είναι χαρακτηριστικό, επίσης, ότι η κυβέρνηση έφτασε στο παρά πέντε των εκλογών να συζητήσει κάτι τέτοιο, τη στιγμή που άφηνε επί δύο χρόνια τον Κασιδιάρη να “αλωνίζει” μέσα στις φυλακές και να μπορεί να κάνει τα πάντα ώστε να συγκροτήσει το κόμμα του, να κάνει live streaming, να κάνει βίντεο», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις, σημείωσε: «η δυναμική που βλέπουμε στον κόσμο, στις συγκεντρώσεις, στις περιοδείες που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας και μιλά με τους πολίτες, είναι εντελώς διαφορετική από αυτό που βλέπουμε στις δημοσκοπήσεις».

«Μεταξύ των δημοσκοπήσεων και των μετεκλογικών συνεργασιών, μεσολαβεί ένα πολύ σοβαρό πράγμα, οι ίδιες οι εκλογές. Η στιγμή που ο κόσμος αποφασίζει για την επόμενη μέρα, για τη ζωή του, για το ποιο πρόγραμμα θα εμπιστευθεί. Κι εμείς εκτιμάμε ότι θα εμπιστευθεί το δικό μας, αυτό δείχνει η επαφή μας με τον κόσμο», τόνισε η Πόπη Τσαπανίδου.

Ερωτηθείσα για ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σχολίασε: «μετά τις εκλογές όλοι θα κληθούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στη χώρα, με βάση την εντολή που θα έχει δώσει ο λαός».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.