ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Πάλι στο όριο των 2 ευρώ έφτασε η τιμή της βενζίνης: Τώρα που οι εκλογές τελειώσαν ποιος έχει ανάγκη τους πολίτες-ψηφοφόρους;

Πριν τις εκλογές στις 21 Μαΐου οι τιμές των καυσίμων έπεφταν...

Πάλι στο όριο των 2 ευρώ έφτασε η τιμή της βενζίνης: Τώρα που οι εκλογές τελειώσαν ποιος έχει ανάγκη τους πολίτες-ψηφοφόρους;

Η τιμή της βενζίνης ανεβαίνει συνεχώς τις τελευταίες ημέρες, φθάνοντας κοντά στο όριο των 2 ευρώ, όλως τυχαίως εν μέσω διακοπών, διαλύοντας τον ήδη κατεστραμμένο από την ακρίβεια οικογενειακό προϋπολογισμό.

Εδώ βέβαια συμβαίνει το εξής παράδοξο: Πριν τις πρώτες εκλογές στις 21 Μαΐου, είχε δημιουργηθεί μία εύλογη απορία στους πολίτες, καθώς τότε έβλεπαν να πέφτει η τιμή των καυσίμων ενώ δεν είχε αλλάξει καμία από τις αρνητικές συγκυρίες που προκαλούσαν την αύξησή της όλο τον χρόνο.

Το 60% της τιμής της βενζίνης είναι… φόροι.

Πώς αφού δεν άλλαξε τίποτε στην παγκόσμια κατάσταση και αφού η κυβέρνηση ισχυρίζονταν πως «έχουμε ακριβά καύσιμα εξαιτίας του Πούτιν» και η τιμή τους έπεφτε λίγο πριν τις εκλογές, άρα κάποιοι αισχροκερδούν και κατέβαζαν τις τιμές με το σκεπτικό πως… θα δημιουργούνταν ένα τεχνητό κλίμα «ευφορίας» πως όλα πάνε καλά.

Σε όλες τις χώρες την τιμή της βενζίνης επηρεάζει συνήθως η τιμή του βαρελιού, οι φόροι, τα μεταφορικά, το ποσοστό κέρδους κλπ.

Η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, η οποία ήταν και υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας,  προσφάτως είπε: «Το θέμα των καυσίμων είναι μια πολύ μεγάλη ιστορία, στην οποία εμπλέκεται το κράτος και ο ΣΕΕΠΕ.
 
Πάρα πολλές φορές έχω πει ότι τα ποσά που διακινούνται είναι τεράστια.
 
Και υπάρχει ο κλάδος ο επίσημος και το παρακράτος το οποίο πλέον είναι επίσημο παρακράτος.
Άρα, όσο είναι ακριβή η βενζίνη, και ακριβή είναι η βενζίνη λόγω του ΕΦΚ και του ΦΠΑ που πάει 60% επιβάρυνση πάνω στην τιμή, ποιος κερδίζει; Κερδίζει το παρακράτος».

Τώρα λοιπόν, οι Έλληνες πολίτες βλέπω και πάλι τις τιμές των καυσίμων να αυξάνονται αφού πλέον δεν υπάρχουν… εκλογές

«2 ευρώ η βενζίνη; Είναι δυνατόν να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο; Πρέπει να κατέβει η βενζίνη, τα καύσιμα πρέπει να ελεγχθούν», λένε οι καταναλωτές, σε χθεσινό ρεπορτάζ του Mega.

Εκείνοι που βρίσκονται σε ακόμη πιο δύσκολη θέση είναι όσοι περίμεναν όλο τον χειμώνα τις διακοπές και βλέπουν τώρα πως το ταξίδι με το αυτοκίνητο σε κάποιον προορισμό κοστίζει περισσότερο από ό, τι είχαν προγραμματίσει.

«Στο Λεωνίδιο για να πάμε, θέλουμε γύρω στα 200 ευρώ βενζίνη».

Μία οικογένεια για να πάει από την Αθήνα στα Σύβοτα θα πληρώσει 92 ευρώ για καύσιμα και 35 ευρώ για διόδια, σύνολο 127 ευρώ μόνο για να πάει, με το ποσό να διπλασιάζεται και να ανεβαίνει στα 254 ευρώ αν υπολογίσουμε και την επιστροφή στη βάση.

Για να ξεκινήσει μία οικογένεια από την Αθήνα και να φτάσει στην Πύλο στη Μεσσηνία θα πρέπει να πληρώσει 70 ευρώ μόνο για βενζίνες και διόδια, ενώ εάν σε αυτό το ταξίδι προσθέσουνε και την επιστροφή, τότε το κόστος ανεβαίνει στα 140 ευρώ.

Για τις διακοπές σε κάποιο νησί, όπως η Λευκάδα, το κόστος των καυσίμων μαζί με τα διόδια είναι 100 ευρώ για απλή μετάβαση, ενώ αν προσθέσουμε και την επιστροφή, τότε ανέρχεται στα 200 ευρώ.

Αν κάποια οικογένεια επιλέξει κάποιον ορεινό προορισμό, όπως το Καρπενήσι που είναι 3,5 ώρες από την Αθήνα, τότε θα πληρώσει συνολικά 140 ευρώ.

Οι λάτρεις του οδικού τουρισμού τονίζουν πως αυτό που τους προβληματίζει είναι πως στα μέρη που θα πάνε η τιμή τις βενζίνης θα είναι πιο ακριβή από την Αθήνα και θα χρειαστεί να κάνουν λιγότερες μετακινήσεις για να κρατηθούν εντός προϋπολογισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φαίνεται τελικά πως στην χώρα αυτή θα πρέπει να έχουμε συχνότερα εκλογές για να μπορούμε να πάμε διακοπές…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.