ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το «μυστήριο» της πτώσης της τιμής της βενζίνης πριν τις… εκλογές – «Χαμός» στο Twitter: «Τόσο καιρό αισχροκερδούσαν»

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η παγκόσμια αστάθεια παραμένουν πάντως...

Το «μυστήριο» της πτώσης της τιμής της βενζίνης πριν τις… εκλογές – «Χαμός» στο Twitter: «Τόσο καιρό αισχροκερδούσαν»

Ενώ απομένουν περίπου δέκα ημέρες πριν τις εκλογές, έχει δημιουργηθεί μία εύλογη απορία στους πολίτες, τι συμβαίνει και τις τελευταίες ημέρες πέφτει η τιμή των καυσίμων ενώ δεν έχει αλλάξει καμία από τις αρνητικές συγκυρίες που προκαλούσαν την αύξησή της όλο τον χρόνο.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία παραμένει και η Ελλάδα έχει την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη κυρίως λόγω του ΦΠΑ που είναι στο 24% και στον ΕΦΚ, δύο φόρους που η κυβέρνηση αρνούνταν πεισματικά όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα να τους μειώσει.

Το 60% της τιμής της βενζίνης είναι… φόροι.

Στο Twitter πάντως έχει γίνει σχετικός «χαμός» με αυτό το ζήτημα καθώς η πλειοψηφία των χρηστών σκέφτονται το αυτονόητο.

Πώς αφού δεν άλλαξε τίποτε στην παγκόσμια κατάσταση και αφού η κυβέρνηση ισχυρίζονταν πως «έχουμε ακριβά καύσιμα εξαιτίας του Πούτιν» και τώρα η τιμή τους πέφτει λίγο πριν τις εκλογές, άρα κάποιοι αισχροκερδούν και κατεβάζουν τώρα τις τιμές με το σκεπτικό πως… θα βοηθηθεί η κυβέρνηση να… παραμείνει κυβέρνηση δημιουργώντας ένα τεχνητό κλίμα «ευφορίας»

Σε όλες τις χώρες την τιμή της βενζίνης επηρεάζει συνήθως η τιμή του βαρελιού, οι φόροι, τα μεταφορικά, το ποσοστό κέρδους κλπ.
Για ένα περίεργο λόγο που θα πρέπει να μας εξηγήσουν οι αρμόδιοι στην Ελλάδα η τιμή των καυσίμων φαίνεται να επηρεάζεται από το αν έρχονται εκλογές.
Nα σημειωθεί ότι ενάντια στην επίσημη γραμμή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, πηγαίνει η υποψηφία βουλευτής της ΝΔ στο νότιο Τομέα της Αθήνας, Μαρία Ζάγκα, η οποία είναι και η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής, καθώς τοποθετούμενη δημοσίως σε τηλεοπτική εκπομπή προ δύο ημερών, ζήτησε την άμεση μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα και του ΕΦΚ.Eπί της ουσίας αντιτίθεται στην κυβερνητική γραμμή που ο ίδιος  ο Κ.Μητσοτάκης εξέφρασε μόλις πριν από 10 ημέρες όπου παρουσιάστηκε κάθετα ενάντιος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Το πρωί της Τετάρτης σε τοποθέτησή της στον ΑΝΤ1, η Μαρία Ζάγκα είπε: «Το θέμα των καυσίμων είναι μια πολύ μεγάλη ιστορία, στην οποία εμπλέκεται το κράτος και ο ΣΕΕΠΕ. Πάρα πολλές φορές έχω πει ότι τα ποσά που διακινούνται είναι τεράστια. Και υπάρχει ο κλάδος ο επίσημος και το παρακράτος το οποίο πλέον είναι επίσημο παρακράτος.

Άρα, όσο είναι ακριβή η βενζίνη, και ακριβή είναι η βενζίνη λόγω του ΕΦΚ και του ΦΠΑ που πάει 60% επιβάρυνση πάνω στην τιμή, ποιος κερδίζει; Κερδίζει το παρακράτος».

https://twitter.com/dpietris/status/1656284856018411522

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.