Καταδικάζει την πολιτική «ίσων αποστάσεων» που κρατάει ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ

Το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ως «συνεχείς απειλές», και παράλληλα καταδικάζει την πολιτική «ίσων αποστάσεων» που κρατάει ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ:

«Η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα και οι συνεχείς απειλές κατά της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας, όπως διατυπώθηκαν από τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές.

Η πολιτική των “ίσων αποστάσεων” από το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δίνει περιθώριο στην Τουρκία να συνεχίζει τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και τους εκβιασμούς σχετικά με την επιθυμία της Σουηδίας και της Φινλανδίας να ενταχθούν στη Συμμαχία.

Οι ΗΠΑ και χώρες της ΕΕ οφείλουν όχι μόνο να κρατήσουν σταθερή θέση υπέρ της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου, αλλά και να το αποδεικνύουν στην πράξη με τις επιλογές τους. Πρωτίστως μη εξοπλίζοντας την γειτονική χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πικρό πάθημα από την αντιμετώπιση του κ. Πούτιν είναι ένα τραγικό μάθημα και οφείλουμε τα συμπεράσματά του να είναι διδακτικά απέναντι σε κάθε αναθεωρητισμό».