Ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με μια επιστολή «στήνει στον τοίχο» τον Κώστα Σημίτη

Ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με μια επιστολή «στήνει στον τοίχο» τον Κώστα Σημίτη

Αποκαλύψεις, που θα φέρουν τα «πάνω-κάτω» στα πολιτικά πράγματα της χώρας και κυρίως της κεντροαριστεράς, περιέχει 9σέλιδη επιστολή ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

Στην επιστολή του αυτή, την οποία η εφημερίδα χαρακτηρίζει «καταπέλτη», το κορυφαίο ιστορικό στέλεχος του κόμματος και υπουργός των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου, άλλα και του Κώστα Σημίτη, «καίει», σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Το μέσο, που δημοσιεύει την επιστολή, κάνει λόγο για «ένα δριμύ κατηγορώ σε βάρος του αρχιερέα του εκσυγχρονισμού για το σύστημα διαπλοκής που εξέθρεψε και για τη δεξιόστροφη πολιτική που άσκησε στα χρόνια της πρωθυπουργίας του».

Ο κ. Σημίτης και η υπόθεση Παπαντωνίου

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο του προγράμματος εκσυγχρονισμού των φρεγατών έφεραν στην επιφάνεια, για μια ακόμα φορά, τις πολιτικές ευθύνες του κ. Σημίτη.

Όπως είχε αποκαλύψει εφημερίδα, πριν από τήν λήψη τών επίμαχων αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ γιά τούς εξοπλισμούς, μεταξύ των οποίων και για τις φρεγάτες, προηγήθηκαν τέσσερεις μυστικές συναντήσεις-συζητήσεις μεταξύ του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του τότε υπουργου Αμύνης, Γιάννου Παπαντωνίου: Στις 12 Φεβρουαρίου 2002, την 1η Αυγούστου 2002, στις 30 Νοεμβρίου 2002 και στις 30 Νοεμβρίου 2003.

Συνεπώς ο κ. Σημίτης γνώριζε και ενέκρινε τις αποφάσεις ώστε σήμερα να μην δικαιολογείται να χαρακτηρίζει «απαράδεκτο» τον πρώην υπουργό του.

Στο άρθρο του ο διπλωματικός αναλυτής καί εκδότης του περιοδικου «Άμυνα & Διπλωματία», Αλέξανδρος Τάρκας αναφέρει πως, Σημίτης καί Παπαντωνίου, υπό τήν πίεση του τότε Καγκελλαρίου Σρέντερ, αναθεώρησαν αποφάσεις καί προχώρησαν σε κατακυρωτικές διαταγές για μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα οπως τα Leopard και τα υποβρύχια!

Εάν, λοιπόν, ο κ. Παπαντωνίου είναι πολιτικά ένοχος, (τα λοιπά θα τα βρεί η Δικαιοσύνη), τότε και ο κ. Σημίτης είναι πολιτικά συνένοχος. Κατά μία πληροφορία, επίσης, τό ΓΕΝ είχε εκφράσει επιφυλάξεις τότε, για το πρόγραμμα των φρεγατών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.